. .. .. .. .. .. .
. .

môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :) - RECEPT 46890

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 98979 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :)


[ recept č. 46890 zo dňa  ]


môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :)


POTREBNÉ PRÍSADY

hladká múka-asi pol kila, vlažná voda-asi 4 dcl?možno trošku menej :), jedno čerstvé droždie, 1čl cukru, 1 1/2čl soli, voda a soľ na potieranie\r\na náš vééééľmi obľúbený sušený cesnak :)

POSTUP PRÍPRAVY

do misky si nasypeme asi pol kila hladkej muky, prisypeme sol, suseny cesnak, spravime si kvasok z drozdia, cukru a trosky vlaznej vody, prilejeme do muky a dolejeme vodu, potrebujeme dosiahnut take nie moc tuhe cesticko, ked je riedke, pridame muku.ja pouzivam rucny mixer, ale v pohode sa da vymiesit rucne :) vyhrejeme si trubu na 50 stupnov a vypneme, vlozime cesto, ktore si dame do nejakej misky a nechame asi hodinku kysnut, vyberieme, malicko premiesime, ja som si ho skor tak prehadzovala :) a opat nechame asi 20-30 minut kysnut v tej trube, vyberieme, znova poprehadzujeme a dame si vyhriat trubu asi tak na 220 stupnov, ja som dala chlebik na plech, na ktory som dala papier na pecenie, trikrat som ho prerezala a potrela som vodou so solou, vlozime do truby...asi po 20-25 minutach znova potrieme slanou vodou a nechame piect kym nie je korka krasna hneda...asi 20 minut...vyberieme a potrieme slanou vodou :) nechame vychladnut a krajame a papame :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

este jedna
a tu je koncek, inak krajce su ovela vacsie :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pre hudobníka... | môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :) | POHANKOVÉ VAFLE >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:19)
uz ho robievam kazdy druhy den :D :D :D a vzdy je iny :D
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (29.3.2012, 22:23)
vyzera uzasne. Ja som uz robila chlebik 3 x a vzdy to bola skor placka ako chlieb. :-@ Zvrchu bol super ale v strede taky ako keby sa nedopiekol.
Poradte ako docielit taky krasny tvar upeceneho chlebika?
Neviem v com robim chybu. (child12)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:37)
v prvom rade si poprosim nevykaaaaaaaaaaaat 8o| 8o| 8o| ,-) ,-) ,-) a ja neviem, predtym aj z mojich boli placky, ale tento sa mi zatial dari ,-) nesmie byt to cesto moc tuhe, vtedy dobre nevykysne a myslim, ze tym sa ani neprepecie poriadne a asi ani moc riedke, take, ze ked si ho polozim dakde, tak sa rozleje...musi sa s nim dobre pracovat, take akurat :)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:42)
a treba ho nechat riadne vykysnut, nechce sa mi na cesto cakavat dve, dve a pol hodinky, tak som si to vymyslela s tou trubou :) a je to super, cesto na chlebik sa moze premiesit aj niekolkokrat, tak jemne, aby sme nezrusili bublinky :) vzdy tak po 20-30 min. :) ale kto by tolko cakal, raz staci :)))))) a potom uz len naaranzovat na plechu :) a nemusi sa trikrat narezat si myslim, ale mne sa tak paci :D
ODPOVEDAŤ
Marta K. (marta7) ID 34320 (29.3.2012, 22:03)
Krásny chlebík (Y), gratulujem (clamp). Ešte som chlebík nikdy nepiekla, chcem vyskúšať, len *-), koľko toho sušeného cesnaku - aspoň orientačne. Ďakujem za odpoveď. (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:39)
no my luuuubime velmi, takze ja davam asi az moc, asi tak dve čl, ale myslim, ze jedna bohate staci, strasne krasne to vonia, ja pouzivam suseny cesnak uuuplne vsade :) okrem sladkeho samozrejme :) my ho mame s manzelikom strasne radi :)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.3.2012, 18:39)
K takemuto receptu som sa dopracovala aj ja po mnohych pokusoch. Mozem potvrdit, ze je vyborny,vsetko robim presne ako ty, akurat davam este 1čl octu. Najprv som nechcela tomu verit, ale ked som to vycitala aj v inych osvedcenych receptoch, vyskusala som a naozaj ta chut bola potom ta prava. Vela zdaru pri peceni domaceho chlebika.
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:21)
uz som skusala aj s tym octom a bol taky ...neviem to popisat :) no konzistenciou lepsi, chutit mi chutil, ale smrdel mi, ja totizto nenavidim pach octu :DDD ale ked som si zapchala nos, tak bolo dobre :D ,-) ,-) (H) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 11:52)
fuha, k octu som sa este nedopracovala, ale urcite vyskusam, vcera som robila bagetky 4 z tohoto isteho cesta :) ale dala som asi 800g muky a su lepsie ako chlebik a ten suseny cesnak je najlepsie nieco co moze existovat :) ale dakujem este raz za radu, urcite skusim :)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (28.3.2012, 14:41)
Janka, tak pre ten koncek by som vrazdila, to mozem.,... (clamp) (clamp) (clamp) ,-) ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 11:53)
aj ja, preto som ho uchmatla, kym prisiel manzel domov :DDD
ODPOVEDAŤ
Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (26.3.2012, 23:30)
Ten je aký krásny (Y) (Y) (Y) (Y)ako z pekárne (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.3.2012, 23:34)
jeeej, dakujem, a je ozaj dobry...ostatne boli zatial take melniace, ale tento sa mi ozaj podaril, musim sa pochvalit ,-) ,-) ,-) (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu