Jana K. (cukrik580) ID 98979 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
môj dnešný výmysel :) najlepší chlebík aký som kedy spravila a to ich už bolo naozaj dosť :)
[ recept č. 46890 zo dňa 26.3.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
hladká múka-asi pol kila, vlažná voda-asi 4 dcl?možno trošku menej :), jedno čerstvé droždie, 1čl cukru, 1 1/2čl soli, voda a soľ na potieranie\r\na náš vééééľmi obľúbený sušený cesnak :)
POSTUP PRÍPRAVY
do misky si nasypeme asi pol kila hladkej muky, prisypeme sol, suseny cesnak, spravime si kvasok z drozdia, cukru a trosky vlaznej vody, prilejeme do muky a dolejeme vodu, potrebujeme dosiahnut take nie moc tuhe cesticko, ked je riedke, pridame muku.ja pouzivam rucny mixer, ale v pohode sa da vymiesit rucne :) vyhrejeme si trubu na 50 stupnov a vypneme, vlozime cesto, ktore si dame do nejakej misky a nechame asi hodinku kysnut, vyberieme, malicko premiesime, ja som si ho skor tak prehadzovala :) a opat nechame asi 20-30 minut kysnut v tej trube, vyberieme, znova poprehadzujeme a dame si vyhriat trubu asi tak na 220 stupnov, ja som dala chlebik na plech, na ktory som dala papier na pecenie, trikrat som ho prerezala a potrela som vodou so solou, vlozime do truby...asi po 20-25 minutach znova potrieme slanou vodou a nechame piect kym nie je korka krasna hneda...asi 20 minut...vyberieme a potrieme slanou vodou :) nechame vychladnut a krajame a papame :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
este jedna |
|
a tu je koncek, inak krajce su ovela vacsie :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:19) |
uz ho robievam kazdy druhy den :D :D :D a vzdy je iny :D |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (29.3.2012, 22:23) |
vyzera uzasne. Ja som uz robila chlebik 3 x a vzdy to bola skor placka ako chlieb. Zvrchu bol super ale v strede taky ako keby sa nedopiekol. Poradte ako docielit taky krasny tvar upeceneho chlebika? Neviem v com robim chybu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:37) |
v prvom rade si poprosim nevykaaaaaaaaaaaat a ja neviem, predtym aj z mojich boli placky, ale tento sa mi zatial dari nesmie byt to cesto moc tuhe, vtedy dobre nevykysne a myslim, ze tym sa ani neprepecie poriadne a asi ani moc riedke, take, ze ked si ho polozim dakde, tak sa rozleje...musi sa s nim dobre pracovat, take akurat |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:42) |
a treba ho nechat riadne vykysnut, nechce sa mi na cesto cakavat dve, dve a pol hodinky, tak som si to vymyslela s tou trubou a je to super, cesto na chlebik sa moze premiesit aj niekolkokrat, tak jemne, aby sme nezrusili bublinky vzdy tak po 20-30 min. ale kto by tolko cakal, raz staci ))))) a potom uz len naaranzovat na plechu a nemusi sa trikrat narezat si myslim, ale mne sa tak paci :D |
ODPOVEDAŤ |
Marta K. (marta7) ID 34320 (29.3.2012, 22:03) |
Krásny chlebík , gratulujem . Ešte som chlebík nikdy nepiekla, chcem vyskúšať, len , koľko toho sušeného cesnaku - aspoň orientačne. Ďakujem za odpoveď. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 23:39) |
no my luuuubime velmi, takze ja davam asi az moc, asi tak dve čl, ale myslim, ze jedna bohate staci, strasne krasne to vonia, ja pouzivam suseny cesnak uuuplne vsade okrem sladkeho samozrejme my ho mame s manzelikom strasne radi |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (28.3.2012, 18:39) |
K takemuto receptu som sa dopracovala aj ja po mnohych pokusoch. Mozem potvrdit, ze je vyborny,vsetko robim presne ako ty, akurat davam este 1čl octu. Najprv som nechcela tomu verit, ale ked som to vycitala aj v inych osvedcenych receptoch, vyskusala som a naozaj ta chut bola potom ta prava. Vela zdaru pri peceni domaceho chlebika. |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:21) |
uz som skusala aj s tym octom a bol taky ...neviem to popisat no konzistenciou lepsi, chutit mi chutil, ale smrdel mi, ja totizto nenavidim pach octu :DDD ale ked som si zapchala nos, tak bolo dobre :D |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 11:52) |
fuha, k octu som sa este nedopracovala, ale urcite vyskusam, vcera som robila bagetky 4 z tohoto isteho cesta ale dala som asi 800g muky a su lepsie ako chlebik a ten suseny cesnak je najlepsie nieco co moze existovat ale dakujem este raz za radu, urcite skusim |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (MoňaP) ID 8172, mimibazar.sk/bumba (28.3.2012, 14:41) |
Janka, tak pre ten koncek by som vrazdila, to mozem.,... |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (29.3.2012, 11:53) |
aj ja, preto som ho uchmatla, kym prisiel manzel domov :DDD |
ODPOVEDAŤ |
| Helena A. (hela60) ID 19552, mimibazar.sk/hela60 (26.3.2012, 23:30) |
Ten je aký krásny ako z pekárne |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.3.2012, 23:34) |
jeeej, dakujem, a je ozaj dobry...ostatne boli zatial take melniace, ale tento sa mi ozaj podaril, musim sa pochvalit |
ODPOVEDAŤ |