Marcela K. (macaaa) ID 149502 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Katov meč ala maca /za chvíľočku v tlakovom hrnci/
[ recept č. 46344 zo dňa 27.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové mäsko, cibuľa, kapia, kyslé uhorky, zelené olivy,olej, soľ, kečup, wočestrová omáčka, sójová omáčka kto má rád pikantnú verziu tak aj nejaké pikantné korenie alebo chili papričky schválne neudávam množstvo, lebo ja to robím vždy od oka a hlavne veľa /napríklad kto má rád kyslejšie, dá viac kyslých uhoriek... logicky,nie? /, lebo sa to dá jesť 4 aj viac dní....a prílohy môžu byť rôzne: pečené zemiaky, hranolky alebo to môže byť plnka do placiek... je to na vás
POSTUP PRÍPRAVY
viď postup
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
toto potrebujeme |
![]() |
mäsko na kocky pokrájame, opepríme, osolíme, pridáme sójovú omáčku a v tlakovom hrnci opečieme cibuľu aj mäsko aby sa obielilo... dáme len trošku vody /lebo sa neodparí/. |
![]() |
hrniec zavrieme, dáme na najväčší plameň a počkáme kým sa nám hrniec natlakuje na najvyšší tlak /ja mám druhý červený prúžok/. Akonáhle je hrniec natlakovaný, plameň stíšime na najslabšie a stopneme 5-8min. potom hrniec dáme do dresu, kde na vrchnák pustíme prúd studenej vody, aby sa nám hrniec rýchlo odtlakoval. |
![]() |
medzitým si nákrájame nadrobno kyslé uhorky, kapiu a olivy, množstvo kto ako má rád. |
![]() |
pridáme do hrnca |
![]() |
zahustíme kečupom, trošku wočestrovej omáčky a kto má rád pikantné, pridá aj čili papričky, či korenie |
![]() |
hrniec uzavrieme a dáme na najväčší plameň, aby nám rýchlo zavrelo papanie.... po chvíľočke vypneme a hotovo |
![]() |
dobrú chuť...
mne najviac chutia s pečenými zemiačkami.... dnes som ale nestihla, bola som straaaašne hladná... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (12.3.2012, 8:20) |
V sobotu som robila tento recept s pečenými zemiakmi aj ryžou, bol veeeľmi dobrý určite si ho čoskoro zopakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (13.3.2012, 15:06) |
som rada ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (5.3.2012, 20:19) |
DAKUJEM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | jana s. (janka256) ID 66443 (4.3.2012, 14:07) |
mnam je to vynikajuce prave sme dopapali toto budem robit urcite casto...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (29.2.2012, 17:43) |
Sory, uz som si vsimla, ze na obrazku je zavarana.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (29.2.2012, 17:42) |
Tento recept ma celkom zaujal, len sa chcem opytat, ci tam ide kapia cerstva, alebo v pohari zavarana. Dakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (29.2.2012, 18:39) |
zavarana..... mozno aj cerstva by bola dobra treba vyskusat....ale ja garantujem zavarana je super |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela K. (macaaa) ID 149502 (29.2.2012, 16:09) |
to je Jedlo s velkym J  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (28.2.2012, 21:27) |
Katov meč poznám a robievam Je to fajnéééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |