saska z. (saskazimova) ID 229310 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)
Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry
[ recept č. 45998 zo dňa 11.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak
POSTUP PRÍPRAVY
Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.
Postup: - do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila - posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia - psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať - vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam) - varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím) - keď je cesto hotové, ja ako formu, aby mal chlebík po upečení pekný tvar, používam jánsku misu, tak tú si vymastíme olejom, vysypeme múkou, vložíme cesto, prikryjeme pokrievkou a dáme na dve hodinky kysnúť (ja dávam do mikrovlnky, urobím tak takú veľkú misku kisku :) v ktorej si chlebík robí vlastné teplo a pekne kysne) - po dvoch hodinách odkryjeme a rovno bez prekladania šupneme do rozpálenej rúry - pečieme na 200 stupňoch, kým nemá chlebík pekne zlatohnedú kôrku - vyberieme zo skla a necháme voľne vychladnúť
Mne niekedy chlebík popraská, ale to sú miesta, ktoré máme najradšej, takže si s tým určite nelámte hlavu a dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
A tu je ešte rez chlebíkom, teda aspoň to, čo sa mi podarilo pred jeho zmastením hladošmi ukoristiť :) Na tomto chlebíku oceníte aj to, že je dobrý a rovnako chutný aj na 3. deň (na 4. deň neviem, to nám nikdy nič nezostalo, aj ten 3. deň len náhodou - zabudnutý krajček v sáčku). |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |
| Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (11.3.2012, 17:19) |
Saska, prosim Ta a ako dlho ho treba piect, aspon priblizne? viem, ze je tam napisane ze kym nezhnedne, ale kedze pouzivam tmavu muku, tak tazko mi je to odhadnut |
ODPOVEDAŤ |
| | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:25) |
Petka, malo by na tej 200 stupnovej urovni stacit 35 minut, dufam, ze bude chutit |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.3.2012, 15:16) |
mohla by som upiecť aj v pekárničke??? Asi vyskúšam a uvidíme ako sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
Andrea F. (apsara) ID 115718 (8.3.2012, 10:23) |
a keby som chcela semienka možem pridat lanove, lnečnicove, tekvicove??????? |
ODPOVEDAŤ |
| | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:31) |
Andrejka, do chlebika mozes pridat, co leen srdce a hrdlo raci chlebik vstrebe vsetko len vsetkeho tak akurat, aby sa to neprehnalo, vies, ako v rozpravke Byl jednou jeden kral, ked piekli lievance pre cele kralovstvo: piksla a skrupinky z vajec sa ti uz nevstrebaju |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (19.2.2012, 15:09) |
Bola som milo prekvapená - chlebík je naozaj výborný celkom rovnaký ako podľa Irmušky "nemiesený chlieb" a pri tomto odpadá to presúvanie cesta do rozohriatej nádoby .... budem to asi striedať, aby som nevyšla z cviku |
ODPOVEDAŤ |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (17.2.2012, 20:34) |
tak tento chlebik nema konkurenciu....je naozaj vynikajuci a hlavne velmi jednoduchy na pripravu. Ja som pri druhom peceni miesala 300g bielej muky a 200g celozrnnej a pridala som lanove a sezamove semienka...bol SKVELY. dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:35) |
Gabika, dobry napad s mukou, ja zvyknem zmixlovať kadejake, ake mam po ruke a niekedy len zvysky zo sackou tak casto sama neviem, aky vysledok ma caka, ale zatial kazdy jeden chlebik mnam, tak sa tesim spolu s tebou |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (19.2.2012, 11:23) |
odporucam vela vela suseneho cesnaku je super |
ODPOVEDAŤ |
| | | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:37) |
Januska, uuuuuuzasny napad pridala som aj ja na skusku, a hned pridavam ako hlavnu ingredienciu, ta skvela vona, co sa rinie z neho pri peceni, len to treba plnit do nadob a predavat a aj chut pekne pikantna po nom, dakujem dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (14.3.2012, 14:08) |
hej hej, ja uz musim do vsetkych chlebikov davat, manzel mi nechce bez cesnaku ani vidiet, je to ozaj super |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (14.3.2012, 14:12) |
Ahoj Janka, a koľko toho cesnaku môžem pridať do cesta...asi tak 1 čajovú lyžičku, alebo viac ??? Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (14.3.2012, 14:37) |
treba si vyskusat, ja davam len tak odoka...ale asi davam aj viac by som povedala, nam to hrozne chuti |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (cukrik580) ID 98979 (13.2.2012, 16:31) |
uz sa vyhrieva truuuba :D |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (12.2.2012, 19:58) |
Parádny chlieb |
ODPOVEDAŤ |
| | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:38) |
Dakujem Alzbetka, tiez sa v nom vyzivame a spraskame ho len tak suchy so solou ku cajiku |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.2.2012, 11:27) |
vyskúšam.... |
ODPOVEDAŤ |
| | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:39) |
tak ako Katka, podaril sa chlebik? |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2 |