. .. .. .. .. .. .
. .

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry - RECEPT 45998

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)


Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry


[ recept č. 45998 zo dňa  ]


Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry


POTREBNÉ PRÍSADY

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

Postup:
- do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila
- posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia
- psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať
- vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam)
- varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím)
- keď je cesto hotové, ja ako formu, aby mal chlebík po upečení pekný tvar, používam jánsku misu, tak tú si vymastíme olejom, vysypeme múkou, vložíme cesto, prikryjeme pokrievkou a dáme na dve hodinky kysnúť (ja dávam do mikrovlnky, urobím tak takú veľkú misku kisku :) v ktorej si chlebík robí vlastné teplo a pekne kysne)
- po dvoch hodinách odkryjeme a rovno bez prekladania šupneme do rozpálenej rúry
- pečieme na 200 stupňoch, kým nemá chlebík pekne zlatohnedú kôrku
- vyberieme zo skla a necháme voľne vychladnúť

Mne niekedy chlebík popraská, ale to sú miesta, ktoré máme najradšej, takže si s tým určite nelámte hlavu a dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

A tu je ešte rez chlebíkom, teda aspoň to, čo sa mi podarilo pred jeho zmastením hladošmi ukoristiť :) Na tomto chlebíku oceníte aj to, že je dobrý a rovnako chutný aj na 3. deň (na 4. deň neviem, to nám nikdy nič nezostalo, aj ten 3. deň len náhodou - zabudnutý krajček v sáčku).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry | krajčírska, na želanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Petra K. (Petra K) ID 93979, mimibazar.sk/petrak1 (11.3.2012, 17:19)
Saska, prosim Ta a ako dlho ho treba piect, aspon priblizne?
viem, ze je tam napisane ze kym nezhnedne, ale kedze pouzivam tmavu muku, tak tazko mi je to odhadnut
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:25)
Petka, malo by na tej 200 stupnovej urovni stacit 35 minut, dufam, ze bude chutit :-)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.3.2012, 15:16)
mohla by som upiecť aj v pekárničke??? Asi vyskúšam a uvidíme ako sa podarí :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (apsara) ID 115718 (8.3.2012, 10:23)
a keby som chcela semienka možem pridat lanove, lnečnicove, tekvicove???????
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:31)
Andrejka, do chlebika mozes pridat, co leen srdce a hrdlo raci |:o) chlebik vstrebe vsetko :-D len vsetkeho tak akurat, aby sa to neprehnalo, vies, ako v rozpravke Byl jednou jeden kral, ked piekli lievance pre cele kralovstvo: piksla a skrupinky z vajec sa ti uz nevstrebaju (smich)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (19.2.2012, 15:09)
Bola som milo prekvapená - chlebík je naozaj výborný (Y) celkom rovnaký ako podľa Irmušky "nemiesený chlieb" a pri tomto odpadá to presúvanie cesta do rozohriatej nádoby .... budem to asi striedať, aby som nevyšla z cviku (D)
ODPOVEDAŤ
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (17.2.2012, 20:34)
tak tento chlebik nema konkurenciu....je naozaj vynikajuci a hlavne velmi jednoduchy na pripravu. Ja som pri druhom peceni miesala 300g bielej muky a 200g celozrnnej a pridala som lanove a sezamove semienka...bol SKVELY. dakujem za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:35)
Gabika, dobry napad s mukou, ja zvyknem zmixlovať kadejake, ake mam po ruke a niekedy len zvysky zo sackou :-)tak casto sama neviem, aky vysledok ma caka, ale zatial kazdy jeden chlebik mnam, tak sa tesim spolu s tebou (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (19.2.2012, 11:23)
odporucam vela vela suseneho cesnaku :) je super :)
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:37)
Januska, uuuuuuzasny napad (L) pridala som aj ja na skusku, a hned pridavam ako hlavnu ingredienciu, ta skvela vona, co sa rinie z neho pri peceni, len to treba plnit do nadob a predavat ,-) a aj chut pekne pikantna po nom, dakujem dakujem (X)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (14.3.2012, 14:08)
hej hej, ja uz musim do vsetkych chlebikov davat, manzel mi nechce bez cesnaku ani vidiet, je to ozaj super :)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (14.3.2012, 14:12)
Ahoj Janka, a koľko toho cesnaku môžem pridať do cesta...asi tak 1 čajovú lyžičku, alebo viac ??? Ďakujem :-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (14.3.2012, 14:37)
treba si vyskusat, ja davam len tak odoka...ale asi davam aj viac by som povedala, nam to hrozne chuti :)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (13.2.2012, 16:31)
uz sa vyhrieva truuuba :D
ODPOVEDAŤ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (12.2.2012, 19:58)
Parádny chlieb (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:38)
Dakujem Alzbetka, tiez sa v nom vyzivame a spraskame ho len tak suchy so solou ku cajiku
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.2.2012, 11:27)
vyskúšam.... (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:39)
tak ako Katka, podaril sa chlebik?
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu