končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)Tvarohový celozrnný koláč[ recept č. 45967 zo dňa 11.2.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY CELOZRNNÉ PIŠKÓTY: 52g masla, 50g trstinový cukor, 2 žĺtky, 40g celozrnnej múky, 5 g prášku do pečiva TVAROHOVÉ POSCHODIE: 250g nízkotučný tvaroh, vajce, 10g trstinový cukor, 1 vanilkový cukor, štvrtina palmarinu, 500ml nízkotučného mlieka, 15g želatiny, ovocie podľa výberu (ja som dala banán a zavárané čučoriedky), kto chce ozdobovať - tekuté granko alebo toztopená čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Postup na tento výborný koláčik som obkukala tu na mimibazare, ale keďže som ako môj muž hovorí - psychicky narušená :-) , teda podrobujem detailnej kontrole každú kalóriu - upravila som si ho do zdravšej podoby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Nachystáme si všetky ingrediencie a predtým než sa pustíme do práce, hneď si rozohrejeme pec na 160 stupňov. Ideme robiť podklad koláčika s pracovným názvom - celozrnné piškóty. Do misy dáme 52g masla, 50g cukru a dva žĺtky a zmes vymiešame do penista. Ďalej pridáme 40g múky a 5g prášku do pečiva a ešte raz detailne vymixlujeme. Cesto vylejeme do malej formy - lebo je ho málo, tak aby nám nevznikol veľmi tenký plát... a šupneme na chvíľku do pece. Mne sa dnes dohotova pieklo 20 min. Tak tu už je upečený celozrnný piškót. Vykrajovala som z neho takéto kolieska, ktoré sa rozložia na dno formy. Keď nemáte guľatú vykrajovačku nevadí, jednoducho nakrájajte na kocky, pásiky, alebo iné geometrické tvary a poukladajte na dno kruhovej formy. Na piškóty naukladajte ovocie dľa vlastného výberu. Ja som dnes použila banán a čučoriedky, ale už som koláčik skúšala aj s mrazenými malinami, zaváranými broskyňami a zaváranými hruškami, ktoré som posypala makom. Koláčik bol vždy výborný... Z mlieka odoberieme troška do pohára a rozmiešame v ňom želatínu, ktorá nám nabobtná. Zvyšok mlieka dáme na pec a zovrejeme. V mise zmiešame tvaroh, palmarin, cukor a vajká. Pridáme nabobtnanú želatinu a vriace mlieko a všetko zmixujeme. Polovicou zmesy zalejeme pripravený piškót s ovocím a nasleduje fígeľ od Marcelky K. , autorky pôvodného receptu - zaliaty piškót šupneme na chvíľku do mrazáku stuhnúť, aby nám pri ďaľšom zalievaní nevyplávali piškóty na povrch. Tu už je koláčik v kryokomore. Úplne stačí nechať ho tam 4-5 minút. Po vytiahnutí z mrazáka, zalejeme koláčik druhou tvarohovou vrstvou. Keby nebolo v mojej domácnosti chlapov, koláčik už by bol hotový, ale ja sa o neho musím s nimi podeliť, takže chlapskú časť koláča polejem tekutou čokoládou. Po zdobení dáme koláč stuhnúť na noc do ladničky a na druhý deň odstránime kruhovú formu. Keď chcete vyčarovať z koláča vyššiu tortu, použite dvojnásobné mnoźstvo tvarohovej zmesi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (12.2.2012, 13:28) | |
Vierka, tak jej troška viac prisyp určite stuhne. Ja neviem robiť s plátkami želatíny, tie potvory ma už stáli toľko nervov. | |
ODPOVEDAŤ |
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (12.2.2012, 11:33) | |
Toto vyzerá úžasne Len ja mám vždy obavy zo želatíny, či to stuhne...raz sa mi nepodaril jeden zákusok a odvtedy mám zo želatíny ...hm strach... | |
ODPOVEDAŤ |
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 13:23) | |
Kikuš ulož, až ho raz urobíš, určite s ním zaboduješ | |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (11.2.2012, 11:55) |
netradicny receptik, uz aj ukladam |
ODPOVEDAŤ |
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 10:30) | |
Darinka, svoju bielu polovicu koláča si musím chrániť vlastným telom. Manžel si svoju čokoládovú polovicu zožral behom hodiny... | |
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.2.2012, 10:19) | |
Vyzerá prudko jedlo! | |
ODPOVEDAŤ |