. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohový celozrnný koláč - RECEPT 45967

Paola W. (Velcikova) ID 9522
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.12.2006
Naposledy: 28.10.2013 11:34
Aktualizácia: 3.3.2013 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Tvarohový celozrnný koláč


[ recept č. 45967 zo dňa  ]


Tvarohový celozrnný koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

CELOZRNNÉ PIŠKÓTY: 52g masla, 50g trstinový cukor, 2 žĺtky, 40g celozrnnej múky, 5 g prášku do pečiva TVAROHOVÉ POSCHODIE: 250g nízkotučný tvaroh, vajce, 10g trstinový cukor, 1 vanilkový cukor, štvrtina palmarinu, 500ml nízkotučného mlieka, 15g želatiny, ovocie podľa výberu (ja som dala banán a zavárané čučoriedky), kto chce ozdobovať - tekuté granko alebo toztopená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Postup na tento výborný koláčik som obkukala tu na mimibazare, ale keďže som ako môj muž hovorí - psychicky narušená :-) , teda podrobujem detailnej kontrole každú kalóriu - upravila som si ho do zdravšej podoby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nachystáme si všetky ingrediencie a predtým než sa pustíme do práce, hneď si rozohrejeme pec na 160 stupňov.


Ideme robiť podklad koláčika s pracovným názvom - celozrnné piškóty. Do misy dáme 52g masla, 50g cukru a dva žĺtky a zmes vymiešame do penista. Ďalej pridáme 40g múky a 5g prášku do pečiva a ešte raz detailne vymixlujeme.


Cesto vylejeme do malej formy - lebo je ho málo, tak aby nám nevznikol veľmi tenký plát... a šupneme na chvíľku do pece. Mne sa dnes dohotova pieklo 20 min.


Tak tu už je upečený celozrnný piškót.


Vykrajovala som z neho takéto kolieska, ktoré sa rozložia na dno formy. Keď nemáte guľatú vykrajovačku nevadí, jednoducho nakrájajte na kocky, pásiky, alebo iné geometrické tvary a poukladajte na dno kruhovej formy.


Na piškóty naukladajte ovocie dľa vlastného výberu. Ja som dnes použila banán a čučoriedky, ale už som koláčik skúšala aj s mrazenými malinami, zaváranými broskyňami a zaváranými hruškami, ktoré som posypala makom. Koláčik bol vždy výborný...


Z mlieka odoberieme troška do pohára a rozmiešame v ňom želatínu, ktorá nám nabobtná. Zvyšok mlieka dáme na pec a zovrejeme.


V mise zmiešame tvaroh, palmarin, cukor a vajká.


Pridáme nabobtnanú želatinu a vriace mlieko a všetko zmixujeme.


Polovicou zmesy zalejeme pripravený piškót s ovocím a nasleduje fígeľ od Marcelky K. , autorky pôvodného receptu - zaliaty piškót šupneme na chvíľku do mrazáku stuhnúť, aby nám pri ďaľšom zalievaní nevyplávali piškóty na povrch.


Tu už je koláčik v kryokomore. Úplne stačí nechať ho tam 4-5 minút.


Po vytiahnutí z mrazáka, zalejeme koláčik druhou tvarohovou vrstvou.


Keby nebolo v mojej domácnosti chlapov, koláčik už by bol hotový, ale ja sa o neho musím s nimi podeliť, takže chlapskú časť koláča polejem tekutou čokoládou. Po zdobení dáme koláč stuhnúť na noc do ladničky a na druhý deň odstránime kruhovú formu.


Keď chcete vyčarovať z koláča vyššiu tortu, použite dvojnásobné mnoźstvo tvarohovej zmesi.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Original Thajské kuracie karí | Tvarohový celozrnný koláč | Zapekaná syrová zelenina s rajčinovou omáčkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (12.2.2012, 13:28)
Vierka, tak jej troška viac prisyp :-) určite stuhne. Ja neviem robiť s plátkami želatíny, tie potvory ma už stáli toľko nervov.
ODPOVEDAŤ
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (12.2.2012, 11:33)
Toto vyzerá úžasne :-) Len ja mám vždy obavy zo želatíny, či to stuhne...raz sa mi nepodaril jeden zákusok a odvtedy mám zo želatíny ...hm strach... *-)
ODPOVEDAŤ
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 13:23)
Kikuš ulož, až ho raz urobíš, určite s ním zaboduješ (Y)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (11.2.2012, 11:55)
netradicny receptik, uz aj ukladam (clamp) (clamp) (clamp) :-)
ODPOVEDAŤ
Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 10:30)
Darinka, svoju bielu polovicu koláča si musím chrániť vlastným telom. Manžel si svoju čokoládovú polovicu zožral behom hodiny...
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.2.2012, 10:19)
Vyzerá prudko jedlo! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu