Paola W. (Velcikova) ID 9522 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Tvarohový celozrnný koláč
[ recept č. 45967 zo dňa 11.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CELOZRNNÉ PIŠKÓTY: 52g masla, 50g trstinový cukor, 2 žĺtky, 40g celozrnnej múky, 5 g prášku do pečiva TVAROHOVÉ POSCHODIE: 250g nízkotučný tvaroh, vajce, 10g trstinový cukor, 1 vanilkový cukor, štvrtina palmarinu, 500ml nízkotučného mlieka, 15g želatiny, ovocie podľa výberu (ja som dala banán a zavárané čučoriedky), kto chce ozdobovať - tekuté granko alebo toztopená čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Postup na tento výborný koláčik som obkukala tu na mimibazare, ale keďže som ako môj muž hovorí - psychicky narušená :-) , teda podrobujem detailnej kontrole každú kalóriu - upravila som si ho do zdravšej podoby.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Nachystáme si všetky ingrediencie a predtým než sa pustíme do práce, hneď si rozohrejeme pec na 160 stupňov. |
|
Ideme robiť podklad koláčika s pracovným názvom - celozrnné piškóty. Do misy dáme 52g masla, 50g cukru a dva žĺtky a zmes vymiešame do penista. Ďalej pridáme 40g múky a 5g prášku do pečiva a ešte raz detailne vymixlujeme. |
|
Cesto vylejeme do malej formy - lebo je ho málo, tak aby nám nevznikol veľmi tenký plát... a šupneme na chvíľku do pece. Mne sa dnes dohotova pieklo 20 min. |
|
Tak tu už je upečený celozrnný piškót. |
|
Vykrajovala som z neho takéto kolieska, ktoré sa rozložia na dno formy. Keď nemáte guľatú vykrajovačku nevadí, jednoducho nakrájajte na kocky, pásiky, alebo iné geometrické tvary a poukladajte na dno kruhovej formy. |
|
Na piškóty naukladajte ovocie dľa vlastného výberu. Ja som dnes použila banán a čučoriedky, ale už som koláčik skúšala aj s mrazenými malinami, zaváranými broskyňami a zaváranými hruškami, ktoré som posypala makom. Koláčik bol vždy výborný... |
|
Z mlieka odoberieme troška do pohára a rozmiešame v ňom želatínu, ktorá nám nabobtná. Zvyšok mlieka dáme na pec a zovrejeme. |
|
V mise zmiešame tvaroh, palmarin, cukor a vajká. |
|
Pridáme nabobtnanú želatinu a vriace mlieko a všetko zmixujeme. |
|
Polovicou zmesy zalejeme pripravený piškót s ovocím a nasleduje fígeľ od Marcelky K. , autorky pôvodného receptu - zaliaty piškót šupneme na chvíľku do mrazáku stuhnúť, aby nám pri ďaľšom zalievaní nevyplávali piškóty na povrch. |
|
Tu už je koláčik v kryokomore. Úplne stačí nechať ho tam 4-5 minút. |
|
Po vytiahnutí z mrazáka, zalejeme koláčik druhou tvarohovou vrstvou. |
|
Keby nebolo v mojej domácnosti chlapov, koláčik už by bol hotový, ale ja sa o neho musím s nimi podeliť, takže chlapskú časť koláča polejem tekutou čokoládou. Po zdobení dáme koláč stuhnúť na noc do ladničky a na druhý deň odstránime kruhovú formu. |
|
Keď chcete vyčarovať z koláča vyššiu tortu, použite dvojnásobné mnoźstvo tvarohovej zmesi. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Paola W. (Velcikova) ID 9522 (12.2.2012, 13:28) |
Vierka, tak jej troška viac prisyp určite stuhne. Ja neviem robiť s plátkami želatíny, tie potvory ma už stáli toľko nervov. |
ODPOVEDAŤ |
| Vierka F. (Viky76) ID 72941 (12.2.2012, 11:33) |
Toto vyzerá úžasne Len ja mám vždy obavy zo želatíny, či to stuhne...raz sa mi nepodaril jeden zákusok a odvtedy mám zo želatíny ...hm strach... |
ODPOVEDAŤ |
| Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 13:23) |
Kikuš ulož, až ho raz urobíš, určite s ním zaboduješ |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (11.2.2012, 11:55) |
netradicny receptik, uz aj ukladam |
ODPOVEDAŤ |
| Paola W. (Velcikova) ID 9522 (11.2.2012, 10:30) |
Darinka, svoju bielu polovicu koláča si musím chrániť vlastným telom. Manžel si svoju čokoládovú polovicu zožral behom hodiny... |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (11.2.2012, 10:19) |
Vyzerá prudko jedlo! |
ODPOVEDAŤ |