Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Domáci jogurt s TUPPERWARE
[ recept č. 4573 zo dňa 22.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
liter mlieka, bielu aktiviu, profi misa a 4 pohariky tupperware......ale ide to samozrejme aj ked NEMAME tupperware.....
POSTUP PRÍPRAVY
.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
mlieko prevarime a nechame vychladnut na 40-45 stupnov celzia |
![]() |
do mlieka poriadne zamiesame jogurt |
![]() |
ponalievame do poharikov a dame do profi misy bez sitka.....kto nema, nevadi, staci ked bud zabalime cely hrniec do deky alebo perin, alebo dame do nejakych nadobiek, flasiek od vyzivy....pozor, nesmu byt studene...zabalime do teplej deky......a nechame tych 10 hodin v klude pracovat.... |
![]() |
pohariky nechame odokryte a zalejeme velmi teplou vodou... |
![]() |
prifi misu zatvorime, zakryjeme teplou dekou a nechame stat minimalne 10 hodin |
![]() |
hotovy jogurtik |
![]() |
pohariky vyberieme, uzatvorime a dame do chladnicky |
![]() |
ochuteny marhulovym dzemom......mozme ochutit podla lubovôle...vanilkovym cukrom, roztopenou cokoladou atd.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.9.2011, 20:51) |
joj, zeny, ste ma namotali. idem i ja robit jogurt asi. niekedy cez tyzden cestou z prace ulovim z automatu flasu mlieka a dem na to uz sa tesim, ked sme boli deti, mamka casto robila doma jogurt. tak casto, az mi pomaly liezli na nervy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana H. (ratlinka) ID 33357 (30.9.2011, 20:25) |
PRECO SA MI ROBI V JOGURTE AJ VODA? DRZI SA HLAVNE NA SPODKU POHARIKA A VOBEC TO NEVYZERA CHUTNE NAVYSE KED TO ROZMIESAM, JE TO DOST RIEDKE ČO ROBIM ZLE??????  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (9.10.2008, 9:11) |
Ja teda Tupperware nemám, robím si len normálne v hrnci a dokonca ho ani do nicoho nebalím. Iba nechám teplý hrniec zakrytý stáť na sporáku cez noc a ráno je jogurt hotový. Predpokladám, že moje ani nebudú vedieť, že existujú nejaké ochutené jogurty v obchode.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slavka H. (hoska) ID 31567 (10.10.2008, 12:53) |
No ja to asi vyskúšam, je to naozaj také jednoduché? Už mi lezie na nervy tá nekonečná chémia kvôli večnej trvanlivosti....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Vlasta T. (Vanitka) ID 7848 (20.10.2008, 10:12) |
Je to veľmi jednoduché. Mňa to naučili tak, že keď v prevarenom mlieku udržíš na pár sekúnd prst, je správny čas na pridanie jogurtu. Niekde som tuším čítala, že to má byť 60 C. Ale už sa mi podarilo dať aj do horúceho mlieka a nejaký jogurt z toho vznikol. A treba si vyskúšať, ktorý jogurt sa Ti bude najviac pozdávať. V tom prvotnom nadšení, keď som začala variť jogurty doma, sme traja minuli liter jogurtu na posedenie. Teraz sa to už utíšilo. A ešte jedna vec - v chladničke ten jogurt (ak sa naň zabudne ) vydrží v pohode týždeň, potom je to už kritické. Prajem Ti veľa zdaru! Dobrú chuť!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.10.2008, 12:58) |
uplne jednoduche, len to nesmies dat do horuceho mlieka, kukni aj moj recept na domaci actimel, to isté sa dá aj s jogurtom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |