. .. .. .. .. .. .
. .

Špagety pre labužníkov - RECEPT 4556

Adriana L. (kikina) ID 231
.
mimibazar.sk/adriana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2005
Naposledy: 30.10.2023 10:38
Aktualizácia: 25.7.2018 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 723
RODINNÉ FOTOGRAFIE 68
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Špagety pre labužníkov


[ recept č. 4556 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór (alebo zväzok jarných cibuliek aj s vňaťou), 30 dkg krásnej oravskej slaninky (vyberte takú, čo má vééééľa mäska a málo "slaniny"), 3 väčšie strúčiky cesnaku, polievková lyžica nasekanej čerstvej bazalky (alebo čajová lyžička sušenej), trocha olivového oleja, tvrdý syr Grana Padano (napr. v Tescu ho majú, zn. Zanetti, predáva sa balený, také veľké trojuholníky, je chuťovo podobný parmezánu), balík špagiet (ja dávam buď Barilla alebo Panzani).

POSTUP PRÍPRAVY

1. Nakrájajte pór nadrobno (aj tú zelenú časť), slaninu na plátky a potom na tenké slížiky.

2. Na troche olivového oleja (netreba ho veľa, lebo slanina ešte pustí tuk) osmažte pór, pridajte slaninku a opekajte, kým slaninka nie je opečená, chrumkavá (asi 5-8 minút na silnejšom plameni, treba stále premiešavať). Odstavte z plameňa a potom vmiešajte prelisovaný cesnak a bazalku (možno pridať aj troška čerstvo namletého bieleho korenia, alebo MČK). Nastrúhajte najemno syr.

3. Uvarte špagety v osolenej vode, zlejte a pridajte do panvice so slaninkovou zmesou. Rýchlo dobre premiešajte, aby sa špagety premastili a zmiešali rovnomerne so zmesou.

4. Ihneď naberajte na taniere, posypte syrom, premiešajte, aby sa syr rovnomerne nalepil na špagety, ak treba, prisoľte trocha a rýchlo papajte ;-)!
Nie je to zrovna "diéta", ale oblížete si všetky prsty! Super ako rýchla večera, či obed, u nás je to vždy maximálne obžerstvo.
<< Knedle "Kornšpic" (nielen) ku gulášu | Špagety pre labužníkov | Kuracie prsia v syrovo-smotanovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra B. (Petra01) ID 24439 (15.1.2009, 7:52)
...tak toto určite vyskúšam ^o)
ODPOVEDAŤ
ajka m. (ajulik) ID 7193 (21.3.2008, 23:01)
ahoj KIKI..inac GRANA PADANO..JE JEDEN Z NAJZNAMEJSICH PARMEZANOV..XIXIXXI...PAPA (Y) ;-) [A] *-) (hello) (velikonoce18) (velikonoce19) (velikonoce16) (velikonoce15) (velikonoce6)
PEKNE SVIATKY
ODPOVEDAŤ
Adriana L. (kikina) ID 231, mimibazar.sk/adriana (22.3.2008, 8:05)
Ahoj, mne slovo "parmezany" nic nehovori ;-), lebo PARMEZAN JE LEN JEDEN. Tym parmezanom mala na mysli original Parmiggiano Reggiano, pravy parmezan, ktory sa na Slovensku tiez predava a je chutovo troska iny a hlavne drahsi ako Grana Padano... (H)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu