Miruška B. (miruška) ID 1104 |
|
mimibazar.sk/minik |
Oblasť: Žarnovica |
Telefon: 0907/485170 |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.10.2005 |
Naposledy: 5.5.2024 12:40 |
Aktualizácia: 14.12.2022 8:00 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)
***ANGLICKÁ KRÉMEŠKA***
[ recept č. 45368 zo dňa 15.1.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tak toto je koláčik, ktorý robím od čias svojho dospievania, u nás naozaj veľmi obľúbený a absolútne nenáročný.... zvládne ho aj neskúsená žienka, pridávam aj obrázkový postup...
POSTUP PRÍPRAVY
...všetky prísady aj postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
... túto foto prikladám pre maminky, ktoré nevedia, čo je salajka... je to jelenia soľ, dostanete ju kúpiť v potravinách.. nie je to ani kypriaci prášok, ani sóda.... takže neodporúcam zamieňať....
50dg hladkej múky špeciál, 10dg práškového cukru, 10dg hery, 2vajcia, 2kávové lyžičky salajky, 1/2dl-1dl mlieka
....
z uvedených surovín urobíme cestíčko... mlieko pridávame postupne... ak sa vám zdá 1/2 dl mlieka a cesto je príliš husté, pridáme mlieka viac... maximálne 1dl....
...cestíčko rozdelíme na 3časti, ktoré vyvaľkáme na veľkosť plechu...
jedna malá rada... ak sa vám bude ťažko vyvaľkávať, stačí ho po jednom dať na pár sekúnd do mikrovlnky.. zmäkne a oveľa lepšie sa s ním pracuje...
keď je vyvaľkané, dáme ho na opačnú stranu plechu.... plech nevymasťujeme , nevysýpame múkou, a tie okraje zarežeme....
...takto... zvyšné okraje dáme k ďalšiemu bochníku... ja to robím tak.. možno vy máte svoj spôsob...:)
no a všetky 3 pláty tu sú upečené.. pečieme pri teplote 180stupňov cca 10 minút....
a ideme na plnku....
...
1/2litra mlieka, 1zlatý klas, 1vajce, 12dg kryštálového cukru a 1 vanilku uvaríme za stáleho miešania na hustý puding...
necháme ho vychladnúť.....
.. v miske si vyšľaháme 1maslo-25dg s 5dg-10dg pr. cukru, kto ako má rád sladké.... nám stačí tých 5dg..., kto má rád sladšiu plnku, v pohode si pridajte viac...
do maslovej plnky opatrne a naozaj po lyžiciach pridávame VYCHLADNUTÝ puding a šľaháme....musí to byť po troche, aby sa vám krém nesekol, a aby bol ako pena....
...ja som ho došľahala ponorným mixérom....
...na upečený plát natrieme časť plnky prykryjeme 2. plátom a opakujeme....
...plnkou natrieme aj tretí plát...
...no a polejeme čokoládovou polevou....
POLEVA:
10dg cery, 10dg čokolády na varenie 1lyžica oleja-rozpustíme vo vodnom kúpeli-teda nad parou... a keď je rozpustená... polejeme ňou koláčik... poleva by nemala byť ani riedka, ani hustá.. mala by sa dať dobre rozotierať...
tááááák... a hotovo.... teraz necháme koláčik odležať... určite NEODPORÚČAM degustáciu ihneď nakoľko pláty musia odmäknúť a chute sa musia spojiť... najlepší je, keď odleží aspoň 12-15hodín.... a keby ste ho aj chceli hneď krájať... nebolo by to dobré, lebo pláty by sa vám lámali...
...no tak a tu ešte jedna na záver... dobrú chuť:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |
| Dana B. (tawa) ID 47716 (29.1.2012, 11:18) |
1 |
ODPOVEDAŤ |
| Dana B. (tawa) ID 47716 (29.1.2012, 11:18) |
Ahojky.Chcem sa opytat, kde kupujete Salajku.Byvam v CZ a tu som ju este nikde neviedela.Dakujem za radu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (29.1.2012, 15:25) |
DAnka, podobnú otázku mi už dala jedna maminka z Čiech.. salajka sa to tam u vás nevolá, pravdepodobne pôjde o amonium-cukrárenské droždie... posielam link http://www.drogeriemarket.cz/produkt/3582/cukrarske-drozdi-amonium-100g, hádam som trošku pomohla.. , tak teda nech sa vydarí |
ODPOVEDAŤ |
| | | Dana B. (tawa) ID 47716 (30.1.2012, 18:23) |
Ďakujem,skúsim hľadať v drogérkach |
ODPOVEDAŤ |
| Marta R. (marta6297) ID 162997 (28.1.2012, 19:20) |
Mirka krasne sa vydaril a aj nanesena coko je excelentna ... super |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (25.1.2012, 13:05) |
môžem poprosíť rozmer plechu v ktorom ste to piekla? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.1.2012, 15:17) |
Stanka...môj plech má miery 27x36cm-vnútorné rozmery, držím palce, nech s apodarí |
ODPOVEDAŤ |
anička b. (3xha) ID 57260 (19.1.2012, 12:41) |
a nesmrdi ta salajka keď sa to peče??? mala som recept kde sa davala salajka a strašne smrdelo ked sa pieklo |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (28.1.2012, 17:47) |
áno, salajka smrdí vždy, keď sa to pečie |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.1.2012, 16:32) |
mám tu ešte jeden recept, kam ide salajka.... a tam mám aj popis... áno, cítiť ju.. ale isto to prežijete ... je to chvíľkové.. a vyprchá... chuť koláča je super... a salajkou ho vôbec necítiť.... |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (16.1.2012, 23:02) |
jéééj, to vyzerá mňamózne |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (17.1.2012, 9:21) |
Ďakujem Kristínka, aj tak chutia |
ODPOVEDAŤ |
| alena k. (pajo) ID 9224 (16.1.2012, 15:30) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.1.2012, 16:33) |
veru mňááám... bolo po ňom už na druhý deň |
ODPOVEDAŤ |
| Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.1.2012, 21:00) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (16.1.2012, 8:15) |
Marika ďakujeeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (15.1.2012, 19:16) |
Mirka, jedno maslo je myslené 125 gramové? Ja vždy kupujem iba veľké maslo, tak aby som to neprehnala |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.1.2012, 19:35) |
Evka, už som to tam dopísala... je potrebné celé veľké 250g maslo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (15.1.2012, 19:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (15.1.2012, 19:13) |
Mirka dakujem vyskúšam najbližšej dobe pre moju |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.1.2012, 19:36) |
super , teším sa... určite sa podarí a pochutí vám tak ako nám |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (15.1.2012, 19:11) |
Mirka krasne nakrajane.... vyskusam pri prvej prilezutosti... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.1.2012, 19:38) |
Veronika, ĎAKUJEM , príležitosť-tá je vždy.... nemusí byť vyslovene len na oslavu , držím palečky- nech sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| Anna M. (Anika 2) ID 5424 (15.1.2012, 16:41) |
Miruška obdivujem ako je to krásne nakrájané, mohla by si poradiť fintu aby sa čokoláda na reze nelámala? |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.1.2012, 19:41) |
moju fintu ako pekne nakrájať koláč s polevou som už kdesi písala v mojich receptoch.... krájam veľmi opatrne... horúcim nožom, ktorý si zakaždým namáčam do horúúúcej vody, utriem, ostrie priložím na koláč a jemne -naozaj jemne pritlačím...čokoláda sa pod tým teplom rozpustí a potom už len zvyšok dokrojím , chce to veľkú dávku trpezlivosti-ale výsledok potom stojí za to.. a koláčik chutí 2x.. keď sa naň pozeráme a keď ho papáme... ďakujem za milý komentárik... verím, že sa podarí aj u vás doma |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (15.1.2012, 14:42) |
tak ten je skutočne super v našej rodine sa traduje už tiež roky pána http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1159&user=886, len ja ho nemám taký šik ako ty |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.1.2012, 14:47) |
no jejda Ivka, len ten náš sa ináč nazýva.... ja ho poznám len od detstva a robím ho asi od svojich 14. rokov... ani neviem odkiaľ mala mamky recept, ále veď to je jedno... hlavne, že je koláčik brutálne dobrý a chutí všetkým, ktorí doň zahryznú |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |