. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-) - RECEPT 45360

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 40566 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-)


[ recept č. 45360 zo dňa  ]


Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 3 polievkové lyžice soli 3 kávové lyžičky octu 3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke 1 kocka droždia 6 dcl vody rasca podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na domáci chlebík si vyhraďte aspoň 2 hodiny času. Niežeby bol postup pracný, no treba nechať cesto poriadne vykysnúť.
Ja robievam chlieb z plnej dávky a potom ho rozdávam po rodine ,o) Najviac nám chutí čerstvý, neviem prečo, ale varianta vytiahnutá z mrazničky sa nám neosvedčila.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Tu máme suroviny na domáci chlebík pekne pokope.
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a pretlačíme, prípadne postrúhame, ja som lenivá, takže pretláčam vidličkou :-)
Pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto, poprekladáme ho (ako lístkové cesto) a necháme 30min prikryté postáť.
Takto vyzerá spracované cesto.
Odpočinuté cesto opäť poprekladáme a necháme znova postáť 30min.
Potom opäť poprekladáme, uložíme na vymastený a múkou vysypaný menší pekáč a necháme ešte 30min podkysnúť (sľubujem, že naposledy). Vrch cesta potrieme vodou a pečieme v rúre pri teplote 170-180 stupňov podľa potreby či typu rúry, ja nechávam cca 30min.
Po upečení chlieb vyberieme :-) Ak sa nám zdá na povrchu tvrdý ako skala - máme pravdu - nezľakneme sa ako ja po prvýkrát, ale potrieme kôrku vodou a necháme vychladnúť. Kôrka krásne zmäkne, chlebík rozvoniava, je krásne nakysnutý a chutný, okolie nás chváli, aké sme šikovné a to máme radi, preto chlebík budeme piekavať častejšie :-) A možno nie...
OK, priznávam, že táto moja varianta nie je veľmi estetická, ale tie, čo majú doma formu na pečenie chleba, majú po probléme. Už som nezvládla odfotiť chlebík prekrojený, čo je škoda, posnažím sa foto doložiť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< K 15-tym narodeninám | Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-) | Pralinkové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kveta h. (Ketty64) ID 190562 (29.1.2012, 11:30)
(Y)Takyto chlebik robim aj ja a môžem len potvrdit že je výýborny ,len s tym rozdielom že ho vyformujem ako tu píše SILVINKA ale davam ho do sucheho pekača ale ten pekač dam na plech v ktorom je voda,po upečeni ho tiež potieram vodou a kraáásne zmäkne.. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia F. (CapsLock) ID 184015 (15.1.2012, 21:33)
je krásny,,, podľa tohto receptu robievam chlebík aj ja a nevieme sa ho dojesť. Ak sa ti cesto príliš rozlieva skús ho dlhšie miesiť a vytvarovať do bochníku, nechať ho na plechu podkysnúť a už s ním nehýbať kým ho dáš piecť, udrží si tvar aj bez formy na pečenie (clamp)
ODPOVEDAŤ
Petra P. (sassannka) ID 40566, mimibazar.sk/sassannka (16.1.2012, 16:51)
Vďaka za radu, skúsim (L)
ODPOVEDAŤ
Valérie K. (Visnery) ID 131288 (14.1.2012, 20:20)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu