![]() |
1 Najprv si oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov ušľaháme el. mixérom tuhý sneh. Po troške pridávame cukor - vyšľaháme. Ďalej pridáme žĺtka . Vznikne nám vláčne cesto. |
![]() |
2. Odložíme mixér a múku pridávame postupne a miešame ručne a veľmi jemne. |
![]() |
3. Formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a pečieme 5 minút na 180 * C a potom asi 30 minút na 160 * C. / treba sledovať / |
![]() |
4. Vyklopíme a asi v 1/3 cesto prerežeme. Musí byť vychladnuté. |
![]() |
5. Druhú časť rukou vydlabeme. Pozor aby sme nepoškodili spodok !!!! Spodok by mal zostať asi 1 cm. Cesto pokapeme rumom. Potrieme ríbezľovým džemom. |
![]() |
6. Vydlabance dáme do nádoby. Pridáme k nim 1 PL kakaa, 1 PL práš. cukru , 1 PL rozpusteného masla , 5 PL rum. esencie. Jemne zamiešame a natlačíme do otvoru. Vrchnák pokvapkáme rumom a natrieme džemom. Položíme naspäť. Treba pracovať rýchle, lebo koláčik sa od rumu rozmočí. Pracujte na podložke , na ktorej pôjde do chľadničky. |
![]() |
7. Pripravíme si polevu. 3 PL studeného mlieka zmiešame s práškom. |
![]() |
8. Ružovou polevou natrieme koláč a necháme dôkladne stuhnúť. |