. .. .. .. .. .. .
. .

Hovädzí guláš od Zdenity - RECEPT 45186

Lucia H. (Loulou) ID 9887
mimibazar.sk/loulou
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2007
Naposledy: 30.4.2022 22:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Hovädzí guláš od Zdenity


[ recept č. 45186 zo dňa  ]


Hovädzí guláš od Zdenity


POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie mäso (500-600 g), 4-5 cibúľ, paradajkový pretlak (malá konzerva), masox (1 kocka), bobkový list, cesnak, mletá červená paprika, celé čierne korenie, chilli papričky, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám od svojej bývalej kolegynky, Zdenky. Je výýýýýborný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na oleji si opražíme cibuľu do sklovita. Treba jej fakt dosť, ja som dala 4 veľké. Keďže som doma práve nemala bielu cibuľu, šupla som tam červenú. Je to vlastne úplne jedno, akú cibuľu použijete, pretože v jedle sa aj tak úplne rozvarí.


Keď je cibuľa mäkká, pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, necháme "zatiahnuť". Potom pridáme 2 ČL mletej červenej papriky a podlejeme trochou vody, aby sa paprika nespálila. Po chvíli pridáme 2-3 bobkové listy, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, pár guličiek čierneho korenia a ja ešte dávam kocku masoxu (plus trocha vody podľa potreby) a dusíme pod pokrievkou hodinku, aj viac, pokiaľ nie je mäso skoro mäkké, občas premiešame, prípadne podlejeme vodou . Viem, že názory na ochucovadá typu masox sú rôzne, preto je na vás, či ho použijete. V opačnom prípade však budete musieť viac soliť a navyše, podľa mňa, bude na celkovej chuti jedla niečo chýbať.


Keď už bude mäsko skoro mäkké (u mňa tobolo asi po 1,5 hodine), pridáme paradajkový pretlak. Ja som použila asi 3/4 tejto malej plechovky. Dusíme až do úplného zmäknutia mäsa.


Po odstavení z platne dochutíme pretlačeným cesnakom, chilli (ak máte radi pikantné) a prípadne soľou.


Podávame s čerstvým pečivom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Chana Dal (cícerové kari) | Hovädzí guláš od Zdenity | Naozaj super tenká pravá talianská pizza (pizza Margherita) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (4.1.2012, 18:06)
Vyzerá veru dobre, hneď by som si dala (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (4.1.2012, 18:48)
Je naozaj genialny (Y). Ja moc nie som "masova" a hovadzie uz vobec nie, ale po tomto gulasiku este aj tanier povytieram :-).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu