
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana S. (JaniS.) ID 159902 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Plnená perníková štrúdľa[ recept č. 44783 zo dňa 11.12.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 520 g hl. múky, 260 g prášk. cukru, 1 kypr. prášok do perníka, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny, 1,5 PL kakaa, 2 vajcia, 3 PL rumu, 5 PL medu, 8 PL mlieka, príp. aj 60 g mletých vlašských orechov PLNKA: 420 g redšieho slivkového džemu, 120 g nasekaných mandlí, 100 g hrozienok namočených v 1,5 dcl vody a v 3 PL rumu, 120 g lieskových orechov POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme s prášk. cukrom, kypr. práškom do perníka a kakaom. Pridáme vajcia, rum, med, mlieko a príp. aj orechy, ak sú. Vypracujeme tuhšie, nelepivé cesto, ktoré necháme odležať v chladničke min. 1,5 hodiny. Následne cesto rozdelíme na 2 časti a každú z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4mm, potrieme polovicou plnky (z hrozienok nezlievame vodu s rumom) a zrolujeme ako závin. Prenesieme na vymastený plech, kde ich ešte potrieme rozhabarkovaným vajíčkom. Pečieme pri 180°C asi 30-35 minút. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. - plnka musí byť riedka, čiže k tým 1,5 dcl vody môžme v prípade potreby ešte doliať ďalšiu vodu - do plnky možno pridať ešte aj 5-6 kociek nasekanej mliečnej čokolády s kandizovaným pomarančom (zn. Milka) a 5 posekaných sušených sliviek |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.12.2011, 20:28) |
toto milujeeem Jani, strašne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (15.12.2011, 16:27) |
jaj Mati ani nevrav, zase mám sladké chute v ústach ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |