. .. .. .. .. .. .
. .

Chana Dal (cícerové kari) - RECEPT 44687

Lucia H. (Loulou) ID 9887
mimibazar.sk/loulou
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2007
Naposledy: 30.4.2022 22:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Chana Dal (cícerové kari)


[ recept č. 44687 zo dňa  ]


Chana Dal (cícerové kari)


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g suchého alebo 800 g konzervovaného cíceru, 1 veľká cibuľa alebo 2 menšie, 3 strúčiky cesnaku, asi 5 cm-ový kúsok zázvoru, 3 paradajky, kokosové mlieko (nemusí byť), koreniny: rasca celá, rímsky kmín (voliteľné), kurkuma, chilli, mletý koriander, garam masala, chana masala (voliteľné).

POSTUP PRÍPRAVY

Indické vegetariánske jedlo, u nás veľmi obľúbené.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Aspoň 12 h vopred si namočíme do vody cícer. Môj typ - pridať do vody štipku sódy bikarbóny, ľahšie zmäkne. Varíme na miernom plameni domäkka asi hodinu. Sóda vo vode vytvorí pri zovretí hustú penu, tú treba odstrániť. Ak na varenie nemáte čas, použite konzervovaný cícer.


Použité koreniny - korenie garam masala už dostať aj na SK, korenie chana masala zoženiete iba v špecializovaných obchodoch s orientálnym tovarom, preto ho uvádzam ako voliteľné. Koriander použite práškový, ja som práve nemala, tak som podrvila ten celý.


Nakrájame si cibuľu, netreba najemno, v jedle sa to aj tak stratí. Ďalej cesnak a zázvor - na fotografii som priložila pre porovnanie polievkovú lyžicu, aby ste vedeli asi aké množstvo cesnakovo-zázvorovej zmesi.


Na rozohriatom oleji si opražíme (asi 10 s) 1 ČL celej rasce. Olej má správnu teplotu, keď na ňom rasca "syčí".


Pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme, kým nebude cibuľa polomäkká.


Pridáme zázvorovo-cesnakovú zmes a dopražíme tak, aby cibuľa úplne zmäkla, ale aby sa cesnak nepripálil (to sa veľmi ľahko stane).


A prichádzajú na rad koreniny - ČL kurkumy, 1/4 až 1/2 ČL chilli (tu pozor, ak nemáte radi štipľavé, uberte množstvo), 1 ČL koriandra, 1 ČL soli, trocha rímskeho kmínu


Pár sekúnd opekáme.


Pridáme pokrájané paradajky, prikryjeme a varíme asi 10 min, kým sa paradajky nerozvaria na kašu (občas premiešame, aby to neprihorelo). V tejto fáze ešte netreba podlievať vodou, lebo paradajky pustia vlastnú šťavu.


Takto nejak to vyzerá, keď sa paradajky rozvaria a zmes je pripravená na pridanie cíceru.


Pridáme teda cícer, 1 ČL garamy masaly, ak máte aj chana masalu, tak tiež 1 ČL. Podlejeme asi 3 dl vody (tak aby bol cícer celý zaliaty) alebo jednu asi 2,5 dl plechovku kokosového mlieka. Ak pridáme mlieko, bude šťava hustejšia a ja vtedy dolievam ešte troška vody na zriedenie. Premiešame a pod pokrievkou za občasného premiešania varíme asi 10 min. Tu už ide hlavne o to, aby sa jednotlivé chute dobre prepojili.


Hotovo. Ak je treba, môžete ešte dochutiť soľou a posypať čerstvým nasekaným koriandrom (nemusí byť). Papáme to buď s basmati ryžou alebo makkými pita plackami.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Briam - pečená zelenina | Chana Dal (cícerové kari) | Hovädzí guláš od Zdenity >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika D. (veva.d) ID 74259 (21.2.2012, 9:48)
Lucka ďakujeme za perfektný receptík, dlho som hľada niečo tak chutné ako je toto jedlo (Y) môžem každému vrelo odporučiť....mi sme si ako prílohu k tomu dali kuskus, a veľmi nám to spolu chutilo :-) ešte raz ďakujeme................... (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (21.2.2012, 14:41)
(clamp) (clamp) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2012, 16:31)
(Y) konecne som sa ku tomu dostala. vynikajuuuuce. pridala som este mrkvu a zeler, lebo som zistila,ze uz toho ciceru az tak vela nemam a korenie som pouzila Tikku masalu. bolo to vynikajuuuuuce. urobila som si ku tomu čapati placky a poezia. este mam na dnesnu veceru, uz teraz sa tesim ,-) dakujem krasne za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (15.2.2012, 19:20)
Nie je zac (Y). Ja by som vam zas bola vdacna za recept na chapati.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2012, 20:49)
Lucka, mna capati naucil jeden Ind par rokov dozadu a robil to uplne jednoducho - celozrnna muka + trosku soli + trosku oleja + tolko vlaznej vody, aby vzniklo cesto trosku tuhsie ako napr. na pirohy. prip. aj take, pirohovite. dat ho aspon na chvilu do chladnicky a potom vyvalkat tenucke placky 1-1,5mm a na suchej platni alebo teflonke upiect z obidvoch stran. netrva to dlho. bleskovka. upecene mozes potriet jemne maslom. ja som robila vcera a cast cesta som odlozila na dnes,aby som si upiekla cerstve placky, lebo cerstve su najlepsie (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (16.2.2012, 9:08)
No, tak to som skoncila :-|, lebo v tomto state greckom asi celozrnnu muku nezozeniem. Ina alteranativa neexistuje? *-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.2.2012, 16:28)
ja som ine nerobila,ale tu sa mi zda,ze asi myslia z hladkej muky, ten druhy tip. ta citronova stava sa mi tam paci, nabuduce skusim tieto (L) http://www.toprecepty.sk/recept/845-chapati-indicke-placky/
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (16.2.2012, 20:33)
Supeeeer, dakujem krasne (L) (L). Urcite vyskusam, ked budem toto jedlo robit najblizsie.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (30.1.2012, 20:05)
(Y) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (23.12.2011, 18:59)
mam doma zavarany Cicer recept vyzera bozsky.
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (6.1.2012, 9:56)
Aj je mnam-mnam (Y).
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.12.2011, 11:56)
(Y) predvcerom som si uvarila kilo ciceru a zamrazila presne kvoli takemuto receptu. mam niekolko podobnych,takze nieco nakombinujem a dakujem i za tento recept. vyzera to bozsky, milujem indicku kuchynu (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Loulou) ID 9887, mimibazar.sk/loulou (7.12.2011, 12:24)
Tak to som rada, ze som mohla aspon trocha pomoct :-) :-).
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu