. .. .. .. .. .. .
. .

Zamatové hovädzie... - RECEPT 4467

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

HOVÄDZIE MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Zamatové hovädzie...


[ recept č. 4467 zo dňa  ]


Zamatové hovädzie...


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať.

Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.)
<< Bombastické langoše *bez vajíčka* | Zamatové hovädzie... | Bryndzové halušky *bez zemiakov a vajíčka* >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (4.2.2018, 10:55)
vyzera vyborne,vyskusame najblizsie...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (4.2.2018, 8:38)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.3.2017, 9:01)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta R. (betuska22) ID 111902 (5.4.2011, 14:56)
mňamky mňamky super receptík práve som dovarila.......jednoduché a výborne
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marcela P. (marca) ID 20095 (8.2.2011, 16:52)
Fantastické mäsko ,super receptík (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (1.12.2009, 17:04)
prave sa to vari ! Pre mojich rodicov, moj priatel nemusi velmi maso na stave, tak uvidime :-) vonia to neuveritelne ! (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.12.2009, 8:07)
Anetka, ďakujem, dúfam, že vám chutilo (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu