končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)Výýborná kakaová marlenka[ recept č. 4463 zo dňa 16.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med.... ... a cukor. Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny.. ... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. Takáto hnedá pena. Potom primiešame múku zmešanú s kakaom. ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka. Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo) rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty. Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť. Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo.... ... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko. Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov... ... ktoré potom preosejeme cez vyváračku. No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom. Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí. Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:) posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku. Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne. Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
Renata B. (Rena 9382) ID 37683, mimibazar.sk/rena9382 (21.4.2012, 16:23) | |
Ja som ju tiež robila asi pred dvoma rokmi práve tento recep,a je neskutočná Dokonca si ju oblúbila aj moja teta z Čiech ktorej som oporučila tento recept. Dokonca už ho aj veselo peče svojim známim,ktorým véééééľmi chutí. A teraz sa ju chystám tiež upiecť )))) Už sa naňu teším ) | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka Š. (mia18) ID 99311, mimibazar.sk/mia18 (15.4.2012, 11:06) |
Famóóóózna- je slabé slovo, robila som prvý krát marlenku a práve túto, no nebíčko v papuľke ako sa hovorí, ja osobne neobľubujem tie presladené a príkre marlenky, ale táto zožala úspech u všetkých a teda u mňa a môjho mužíčka jednoznačne vedie . Veľká pochvala za receptík letí |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (monkaPD) ID 126383 (12.4.2012, 21:21) |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana B. (zsuzsu16) ID 24866 (8.4.2012, 11:09) |
Fantasticka!!!! : Skor nez som sa do nej pustila ,precitala som si vsetky komentare a pouzila som zopar vylepsovakov a musim povedat, ze i napriem narocnosti to nebolo az take narocne Super receptik so super postupom. A mozu prist aj sibaci |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (andi0508) ID 217620 (7.4.2012, 21:07) |
Super!!!!!!Marlenka je hotová! super receptík budem ju robiť stále a stále |
ODPOVEDAŤ |
Lubka L. (maminka1981) ID 1005, mimibazar.sk/maminka1981 (4.4.2012, 8:36) | |
SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER Mňam robím ju každý týždeň mám mozole z váľkania cesta no už sa zapojil aj náš tatinko takže to ide od ruky Všetkým veľmi chutí Fantastický recept Ď A K U J E M E ešte info: okrajky dajte do misky a ponorným mixérom rozdrvte je to hotové raz dva |
|
ODPOVEDAŤ |
Lubomíra B. (Lublana3) ID 228872 (27.3.2012, 17:22) |
fakt super receptík....... každý ho chválil a aj mne veľmi chuti........ ...... |
ODPOVEDAŤ |
Katka L. (FATY) ID 67095, mimibazar.sk/faty (23.3.2012, 22:49) | |
ďakujem za super receptík,marlenka bola vynikajúca | |
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.3.2012, 5:23) |
ODPOVEDAŤ |
Katarína Š. (ksuskova) ID 97541 (13.3.2012, 0:59) |
Perfiš marlenka mala úspech Ďakujem za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
Edita K. (Edina5xl) ID 225031 (18.2.2012, 15:17) |
Evka, koláčik vyzerá byť zložitý,ale musím ho vyskúšať.Určite stojí za to. |
ODPOVEDAŤ |
Barbora M. (Bajkaaa) ID 138698 (16.2.2012, 21:15) |
Táto Marlenka je úžasná, inú nikdy robiť nebudem. Robila som ju prvý krát a vyšla mi úplne perfektne. Naozaj odporúčam a ďakujem za tento skvelý recept. |
ODPOVEDAŤ |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.1.2012, 10:27) |
vyskusam, ale nie v bezny den, ked budem mat meniny |
ODPOVEDAŤ |
Sylvia B. (sylviqa) ID 193835 (18.1.2012, 12:45) |
Ďakujem za super recept. Ja som použila dva zlepšováky- na urýchlenie: 1. salko nikdy nevarím v plechovici, ale dám do malého hrnčeka, sporák na maximum a 5-7 min. odušu miešam, pekne zhustne a skaramelizuje -pozor, nesmie byť veľmi husté, lebo vychladnutím ešte dosť stuhne 2. nebavilo ma strúhať okrajky, tak som ich dala do pevného mikroténu, valčekom dobre roztlačila a preosiala, zabralo mi to oveľa menej času |
ODPOVEDAŤ |
Eva O. (oovecka) ID 118229 (27.3.2012, 23:01) | |
Aj ja mám pár zlepšovákov, kedže ju idem piecť už asi trinásty raz Pred vaľkaním šupnem do mikrovlnky na 400 stupňov-asi 15 sekúnd-rozvaľká sa tak raz dva |
|
ODPOVEDAŤ |
Gabriela T. (gabusik6) ID 226967 (18.2.2012, 18:29) | |
ďakujem za zlepšováky........super pomoc... | |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (plienocka) ID 127239, mimibazar.sk/monapodolska (6.2.2012, 14:15) | |
supeer napad... | |
ODPOVEDAŤ |
Stanka K. (stassa) ID 39170 (4.1.2012, 12:50) |
Robila som ju na Silvestrovskú párty a bola jednoducho vynikajúca Super receptík a postup |
ODPOVEDAŤ |
Klaudia Š. (bohyna) ID 15794, mimibazar.sk/bohyna (27.12.2011, 20:47) |
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (12.12.2011, 19:12) | |
...ja som zamenila smotanový puding za karamelový....a je fantastická...na vianoce pečiem znova...vďaka ze fantastický receptík | |
ODPOVEDAŤ |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (30.10.2011, 18:28) |
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (29.10.2011, 21:06) | |
ODPOVEDAŤ |
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (29.10.2011, 14:30) | |
TAk aj ja už mam receptik odpisany a o tyžden idem na to, sice oneskorene, ale predsa | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |