. .. .. .. .. .. .
. .

Zemplínska ruža - RECEPT 4403

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 27967 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Zemplínska ruža


[ recept č. 4403 zo dňa  ]


Zemplínska ruža


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso /plece/,toľko kúskov,koľko potrebujete/koľko papkáčov doma máte/.,horčica,šukna,kápia,na tvrdo uvarené vajce,soľ,čierne korenie a alobal/ 35x25cm cca/.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko naklepeme ako na rezne.Kúsky alobalu natrieme olejom,aby sa nám mäsko neprilepilo a položíme ho na alobal.Osolíme,okoreníme a natrieme jemne horčicou.Potom dáme na horčicou natreté mäso plátok šunky,kúsok kápie a vajce ,tak aby neležalo ale stálo.Toto celé opatrne zabalíme do alobalu tak,aby nám z toho vznikla akoby guľa so špicom.Viď foto!!! Alobal treba zakrúcať opatrne,aby nám niekde nepraskol,lebo by vytiekla šťava,ktorá sa tam utvorí.Ak by len predsa,tak treba dať ešte jednu vrstvu alobalu.Uložíme na pekáč,podlejeme vodou a dáme upiecť.Pečie sa to asi takú 1-1.15,ale treba stále podlievať vodou.Po upečení vyberieme z alobalu,šťavu vylejeme na tanier k prílohe a mäso nadrežeme na štvrťky,aby nám vznikla akoby ruža.Viď foto!!! Ako prílohu možete podávať ako ryžu,tak aj zemiaky,ale ja k tomu najčastejšie robím ryžu,no a k tomu ešte kompótik.Zaručene si pochutnáte,je to dobrotka.Dobrú chuť!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

neskoro ma napadlo nafotiť postup,ale takto vyzerajú zabalené ingrediencie,pred vložením na pekáč.Podľa toho,koľko ich urobíte,ukladáte ich vedľa seba.Podlejete vodou a upečiete.
Takto to vyzerá po odstránení alobalu.....
A toto je záverečná fáza prípravy,nadrezanie mäska do tvaru ruže /kvetiny/,no a už len pridať prílohu a pusti´t sa do konzumácie.Dobrú chuť!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cestoviny s brokolicou a syrom | Zemplínska ruža | Hydinové pečienky na víne >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Amália S. (Roberttas) ID 27967, mimibazar.sk/roberttas (17.3.2008, 17:46)
Je to skutočne suprové,moj synátor by to papal vždy.a navyše keď to pekne dozdobíte ,pre návštevu je to nielen na okoale aj pod zub.Mňam.
ODPOVEDAŤ
Katarina A. (menoee) ID 9142 (12.3.2008, 22:08)
Aj my to robievame, je to skele a pekne to aj ukaze, najma ked cakate navstevu (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (12.3.2008, 9:26)
toto poznám :-) raz som to robila sa silvestra.. |:o) je to mňamka...
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.3.2008, 8:59)
Vyzerá to veľmi lákavo (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu