. .. .. .. .. .. .
. .

Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou - RECEPT 43577

Janik G. (janicekBJ) ID 61360
.
Oblasť: Bardejov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.10.2008
Naposledy: 2.10.2019 22:49
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 67
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 141
NÁVODY 6

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou


[ recept č. 43577 zo dňa  ]


Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto * mrazená zeleninová zmes (brokolica-mrkva-karfiol alebo hocijaká, akú máte radi) * tvrdý syr (údený, neúdený, podľa chuti). Na omáčku: smotana na varenie * tavený syr (črievkový, trojuholníčky, štvorce, hocijaký, odporucam aj Nivu) * mlieko * hladká múka * bylinky (najlepšie čerstvá bazalka) * cesnak (nemusí byť) * soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bleskovka - veľmi chutná :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si na masle udusíme mrazenú zeleninu. Príp. ju pripravíme na pare, kto ako rád. Osolíme, necháme vychladnúť (zeleninu môžeme posekať na menšie)
Lístkové cesto rozvaľkáme na cca 1mm hrúbku. Na spodok dáme nastrúhaný syr (alebo plátkový), na syr udusenú vychladnutú zeleninu a na vrch zase syr. Zvinieme a dáme na plech vymastený olejom alebo na papier na pečenie. Ja som mala lístkové cesto rozdelené na 3 časti, takže boli 3 menšie záviny.
Vo vyhriatej rúre upečieme.
Kým sa závin pečie, pripravíme si syrovú omáčku. Ja ju robím rôznymi spôsobmi, podľa toho ako sa mi chce :-) Dnes som zvolila ten najjednoduchší, bez pridaného tuku (teda bez opekania cibule na oleji na začiatku). Smotanu na varenie dáme zohriať do hrnca, pridáme tavený syr, ktorý necháme za občasného miešania rozpustiť. Podľa toho, koľko omáčky chceme, prilejeme mlieko, môžeme pridať aj strúhaný tvrdý syr. Na koniec zahustíme hladkou múkou na želanú konzistenciu. Ja nechávam omáčku radšej trochu redšiu, keď postojí ešte zhustne. Osolíme, pridáme podľa chuti cesnak. Do odstavenej omáčky natrháme čerstvú bazalku (keď použijete sušené bylinky, treba pridať skôr,nech sa povaria a pustia chuť, čerstvé je zbytočné variť). Omáčkou prelejeme závin a podávame (alebo estetickejšie, na tanier dáme omáčku a závin tam posadíme)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohové kocky s ovocím | Zeleninovo-syrový závin so syrovou omáčkou | Dusené tofu so zeleninou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (21.4.2012, 11:22)
Janíčku,tak toto je skvelé,jeden závin som urobila šampiňonovo syrový a ten druhý zeleninový,rýchle,obed sme mali raz dva,dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.4.2012, 11:55)
som rada, ze si vyskusala, Martuska, a hlavne, ze si bola spokojna (L)
ODPOVEDAŤ
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (20.10.2011, 20:34)
škoda, že sa nedá ochutnať cez monitor ,-) ,-) ,-)
dusenú zeleninku môžem kedykoľvek a akokoľvek (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 21:27)
,-) jejda, to by sme vyzerali,keby sa to dalo ,-) ja by chutnala vsetko zaradom asi (pl) ja zeleninu tiez velmi rada, preto mi tento zavin v praci velmi zachutil. snad sa podari niekedy vyskusat a verim, ze si pochutnas (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2011, 12:44)
juj, kebyže môžem lístkové cesto, tak ešte dnes pečiem :^) :-S
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 19:22)
:-( skoda,no. tak pre teba by som urobila zapekanu dusenu zeleninku so syrovou omackou :-p
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (20.10.2011, 20:01)
Tak kedy môžem prísť?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 21:25)
:-$ kedykolvek (skolak)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.10.2011, 12:05)
super..... |:o) |:o) |:o), rychle.... ako pre mna vymyslene ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 12:30)
ze? ja som varila dnes rano hned ako som sa vytrepala z postele, rozospata, v pyzame ,-) kym som sa prebrala, uz bolo hotovo (smich) skus niekedy, verim, ze bude chutit, ja som si taky zavin zvykla objednavat na obed z jednej restiky do prace a velmi mi to chutilo :-p
ODPOVEDAŤ
Barbora B. (buenko) ID 204486 (20.10.2011, 11:34)
veľká dobrota, doma to robievame, dokonca lístkové cesto po rozvaľkaní potierame aj kyslou smotanou a cesnak dávame do tej dusenej zeleniny a občas robievame aj s kuracím mäskom... :)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.10.2011, 12:28)
(Y) super napad s tou smotanou, nabuduce vyskusam (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu