
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Darina S. (dada200) ID 10697 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Čínska ostro-kyslá polievka(najlepšia akú som kedy jedla)[ recept č. 43350 zo dňa 11.10.2011 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso(celé stehná),biele tofu, mrkvu,petržlen, zeler, maslo, huby Shitake, čierne huby, chili papričku, tmavú sójovú omáčku, vajíčko, solamyl, ryžový ocot, pohár čínskeho vína na varenie, mleté čierne korenie, vegeta. POSTUP PRÍPRAVY kuracie mäso (dve celé stehná na 4 porcie) uvaríme vo vode (cca 1.5L), do ktorej nasypeme lyžičku vegety.Varíme približne 40 min. Potom ich vyberieme z vody, vykostíme a rozsekáme na maličké kúsky. Mäso vrátime späť do vývaru, pridáme sójovú omáčku, tak aby voda zhnedla, obyčajne je to asi 6-9 polievkových lyžíc. Ďalej pozvoľna varíme, po chvíli pridáme nadrobno nakrájanú chili papričku (podľa chuti alebo odvahy) a na malé kocky pokrájané tofu. Potom na panvici na masle opražíme posekané a zľahka posolené čierne huby a huby Shitake posypané čiernym mletým korením, potom ich pridáme do polievky. Na masle tiež opražíme do polomäkka na rezančeky pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a pridáme do polievky. Dolejeme asi deci čínskeho vína na varenie (môŽe byť aj hocijaké suché biele víno,keďže čínske sa zháňa ťažšie) a asi lyžicu octu(ja dávam náš klasický kvasny,pretože ten ryžový tiež nemajú všade). Dosolíme a povaríme, kým nezmäkne zelenina a huby. Potom zahustíme solamylom odstavíme a ešte za horúca zatrepeme rozšľahané vajíčko. Polievka by mala byť výrazne kyslá a pomerne dosť pálivá. Dobrú chuť. |