Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom
[ recept č. 42866 zo dňa 20.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
REPA: 2-3 ks červenej repy, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, citrónová šťava, bylinky (čerstvé alebo sušené, ja som dala provensálske), soľ DRESING: 1 biely jogurt, 1 PL majonézy, 1 strúčik cesnaku, bylinky (tu je super kôpor), soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Dobrý bezsójový recept pre vegetariánov. Ak nahradíte jogurt a majonézu roztlačeným avokádom, pošmáknu si aj vegáni.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Repu očistíme, pokrájame na tenšie plátky a naukladáme na pekáč vystlaný alobalom. Všimnite si, že z ľavej strany alobal ešte nie je odstrihnutý - budeme ho totiž ešte potrebovať viac. |
![]() |
2. Repu bohato posypeme nakrájanými plátkami cesnaku a bylinkami, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. |
![]() |
3. Zvrchu zakryjeme alobalom a poprikrývame zo všetkých strán, aby bola repa v balíčku. |
![]() |
4. Dáme piecť do trúby na 200 stupňov minimálne na hodinu. Po tej hodinke je to už jedlé, ale trochu tvrdé - mne to tak vyhovuje, ale ak máte radi mäkkšiu zeleninu, čas pečenia sa dá predĺžiť až na 2 hodiny. |
![]() |
5. Príprava dresingu je jasná - všetko zmiešať. |
![]() |
6. Fertig. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (21.9.2011, 20:46) |
to fakt treba piecť tak dlho? Repu mám rada, len či tak dlho vydržím!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.9.2011, 11:27) |
pečenú repu som objavila nedávno a je úžasná robím ju podobne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.9.2011, 10:15) |
cviklu ja môžem na všetky spôsoby a prečo bezsójový recept?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (Tinuša) ID 10023 (21.9.2011, 10:18) |
skôr bezmäsitý ja pečiem s celými strukmi cesnaku - neošúpanými, s majoránkou, soľou trochou oleja |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (21.9.2011, 13:26) |
Odpovedám obidvom dámam: bezsójový je tam napísaný správne. To, že je bezmäsitý, je samozrejmé, keďže je vo vegetariánskych receptoch Bezsójový preto, lebo neobsahuje sóju a mnohí vegetariáni sóju z dobrých dôvodov nejedia a preto vyhľadávajú recepty bez nej. Ono totiž keď odbúrate z kuchyne mäso a všetky sójové produkty, je ťažšie variť, však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marta K. (Marta44) ID 19398 (21.9.2011, 13:42) |
aké sú dobré dôvody na nejedenie sóje? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (upravené 21.9.2011, 16:42) |
No však niekto ju nemá rád, niekto má z nej alergie a tak podobne - veď ako pri každej potravine  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |