. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom - RECEPT 42866

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 5882 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom


[ recept č. 42866 zo dňa  ]


Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom


POTREBNÉ PRÍSADY

REPA: 2-3 ks červenej repy, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, citrónová šťava, bylinky (čerstvé alebo sušené, ja som dala provensálske), soľ DRESING: 1 biely jogurt, 1 PL majonézy, 1 strúčik cesnaku, bylinky (tu je super kôpor), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý bezsójový recept pre vegetariánov. Ak nahradíte jogurt a majonézu roztlačeným avokádom, pošmáknu si aj vegáni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Repu očistíme, pokrájame na tenšie plátky a naukladáme na pekáč vystlaný alobalom. Všimnite si, že z ľavej strany alobal ešte nie je odstrihnutý - budeme ho totiž ešte potrebovať viac.
2. Repu bohato posypeme nakrájanými plátkami cesnaku a bylinkami, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
3. Zvrchu zakryjeme alobalom a poprikrývame zo všetkých strán, aby bola repa v balíčku.
4. Dáme piecť do trúby na 200 stupňov minimálne na hodinu. Po tej hodinke je to už jedlé, ale trochu tvrdé - mne to tak vyhovuje, ale ak máte radi mäkkšiu zeleninu, čas pečenia sa dá predĺžiť až na 2 hodiny.
5. Príprava dresingu je jasná - všetko zmiešať.
6. Fertig. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohový nákyp s jablkami | Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom | dobrota za 20minut >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (21.9.2011, 20:46)
to fakt treba piecť tak dlho?
Repu mám rada, len či tak dlho vydržím! ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.9.2011, 11:27)
pečenú repu som objavila nedávno a je úžasná (zajic) (Y) (clamp) robím ju podobne
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.9.2011, 10:15)
cviklu ja môžem na všetky spôsoby (Y) (zajic) a prečo bezsójový recept? :^)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (21.9.2011, 10:18)
skôr bezmäsitý :-) ja pečiem s celými strukmi cesnaku - neošúpanými, s majoránkou, soľou trochou oleja
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (21.9.2011, 13:26)
Odpovedám obidvom dámam: bezsójový je tam napísaný správne.

To, že je bezmäsitý, je samozrejmé, keďže je vo vegetariánskych receptoch :-) :-) :-)

Bezsójový preto, lebo neobsahuje sóju a mnohí vegetariáni sóju z dobrých dôvodov nejedia a preto vyhľadávajú recepty bez nej. Ono totiž keď odbúrate z kuchyne mäso a všetky sójové produkty, je ťažšie variť, však? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Marta K. (Marta44) ID 19398 (21.9.2011, 13:42)
*-)aké sú dobré dôvody na nejedenie sóje?
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (upravené 21.9.2011, 16:42)
No však niekto ju nemá rád, niekto má z nej alergie a tak podobne - veď ako pri každej potravine :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu