. .. .. .. .. .. .
. .

Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom - RECEPT 42866

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom


[ recept č. 42866 zo dňa  ]


Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom


POTREBNÉ PRÍSADY

REPA: 2-3 ks červenej repy, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, citrónová šťava, bylinky (čerstvé alebo sušené, ja som dala provensálske), soľ DRESING: 1 biely jogurt, 1 PL majonézy, 1 strúčik cesnaku, bylinky (tu je super kôpor), soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý bezsójový recept pre vegetariánov. Ak nahradíte jogurt a majonézu roztlačeným avokádom, pošmáknu si aj vegáni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Repu očistíme, pokrájame na tenšie plátky a naukladáme na pekáč vystlaný alobalom. Všimnite si, že z ľavej strany alobal ešte nie je odstrihnutý - budeme ho totiž ešte potrebovať viac.


2. Repu bohato posypeme nakrájanými plátkami cesnaku a bylinkami, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.


3. Zvrchu zakryjeme alobalom a poprikrývame zo všetkých strán, aby bola repa v balíčku.


4. Dáme piecť do trúby na 200 stupňov minimálne na hodinu. Po tej hodinke je to už jedlé, ale trochu tvrdé - mne to tak vyhovuje, ale ak máte radi mäkkšiu zeleninu, čas pečenia sa dá predĺžiť až na 2 hodiny.


5. Príprava dresingu je jasná - všetko zmiešať.


6. Fertig. Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kukuricový koláč s kôprom | Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom | Polievka z tekvice Hokkaido so sézamovými semienkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (21.9.2011, 20:46)
to fakt treba piecť tak dlho?
Repu mám rada, len či tak dlho vydržím! ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.9.2011, 11:27)
pečenú repu som objavila nedávno a je úžasná (zajic) (Y) (clamp) robím ju podobne
ODPOVEDAŤ
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.9.2011, 10:15)
cviklu ja môžem na všetky spôsoby (Y) (zajic) a prečo bezsójový recept? :^)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (21.9.2011, 10:18)
skôr bezmäsitý :-) ja pečiem s celými strukmi cesnaku - neošúpanými, s majoránkou, soľou trochou oleja
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (21.9.2011, 13:26)
Odpovedám obidvom dámam: bezsójový je tam napísaný správne.

To, že je bezmäsitý, je samozrejmé, keďže je vo vegetariánskych receptoch :-) :-) :-)

Bezsójový preto, lebo neobsahuje sóju a mnohí vegetariáni sóju z dobrých dôvodov nejedia a preto vyhľadávajú recepty bez nej. Ono totiž keď odbúrate z kuchyne mäso a všetky sójové produkty, je ťažšie variť, však? :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Marta K. (Marta44) ID 19398 (21.9.2011, 13:42)
*-)aké sú dobré dôvody na nejedenie sóje?
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (upravené 21.9.2011, 16:42)
No však niekto ju nemá rád, niekto má z nej alergie a tak podobne - veď ako pri každej potravine :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu