končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)Pečená repa s cesnakom a jogurtovým dresingom[ recept č. 42866 zo dňa 20.9.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY REPA: 2-3 ks červenej repy, 3-4 strúčiky cesnaku, 4 PL olivového oleja, citrónová šťava, bylinky (čerstvé alebo sušené, ja som dala provensálske), soľ DRESING: 1 biely jogurt, 1 PL majonézy, 1 strúčik cesnaku, bylinky (tu je super kôpor), soľ POSTUP PRÍPRAVY Dobrý bezsójový recept pre vegetariánov. Ak nahradíte jogurt a majonézu roztlačeným avokádom, pošmáknu si aj vegáni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Repu očistíme, pokrájame na tenšie plátky a naukladáme na pekáč vystlaný alobalom. Všimnite si, že z ľavej strany alobal ešte nie je odstrihnutý - budeme ho totiž ešte potrebovať viac. 2. Repu bohato posypeme nakrájanými plátkami cesnaku a bylinkami, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. 3. Zvrchu zakryjeme alobalom a poprikrývame zo všetkých strán, aby bola repa v balíčku. 4. Dáme piecť do trúby na 200 stupňov minimálne na hodinu. Po tej hodinke je to už jedlé, ale trochu tvrdé - mne to tak vyhovuje, ale ak máte radi mäkkšiu zeleninu, čas pečenia sa dá predĺžiť až na 2 hodiny. 5. Príprava dresingu je jasná - všetko zmiešať. 6. Fertig. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (21.9.2011, 20:46) | |
to fakt treba piecť tak dlho? Repu mám rada, len či tak dlho vydržím! |
|
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (21.9.2011, 11:27) |
pečenú repu som objavila nedávno a je úžasná robím ju podobne |
ODPOVEDAŤ |
Anna T. (babuš) ID 7831, mimibazar.sk/caldera (21.9.2011, 10:15) | |
cviklu ja môžem na všetky spôsoby a prečo bezsójový recept? | |
ODPOVEDAŤ |
Martina M. (Tinuša) ID 10023 (21.9.2011, 10:18) | ||
skôr bezmäsitý ja pečiem s celými strukmi cesnaku - neošúpanými, s majoránkou, soľou trochou oleja | ||
ODPOVEDAŤ |
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (21.9.2011, 13:26) | |||
Odpovedám obidvom dámam: bezsójový je tam napísaný správne. To, že je bezmäsitý, je samozrejmé, keďže je vo vegetariánskych receptoch Bezsójový preto, lebo neobsahuje sóju a mnohí vegetariáni sóju z dobrých dôvodov nejedia a preto vyhľadávajú recepty bez nej. Ono totiž keď odbúrate z kuchyne mäso a všetky sójové produkty, je ťažšie variť, však? |
|||
ODPOVEDAŤ |
Marta K. (Marta44) ID 19398 (21.9.2011, 13:42) | ||||
aké sú dobré dôvody na nejedenie sóje? | ||||
ODPOVEDAŤ |
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (upravené 21.9.2011, 16:42) | |||||
No však niekto ju nemá rád, niekto má z nej alergie a tak podobne - veď ako pri každej potravine | |||||
ODPOVEDAŤ |