Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
SIMIT - Sezamové kolieska
[ recept č. 42560 zo dňa 4.9.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 pohár vody°°°1 pohár mlieka°°°1 pohár olivového oleja°°°2°-2,5 PL soli°°°3 PL cukru°°°cca 800g grahamovej múky°°°1 kocka čerstvého droždia°°°bielok na potretie pečiva°°°sezam na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto kolieska jedia Turci väčšinou na obed, keďže raňajky majú výdatné. Sú chutné. V pôvodnom recepte bolo 500g múky, čo teda v žiadnom prípade, tak som dala 700g do pekárne a potom som ešte asi 100g dosypávala na pracovnej doske. Cesto vyšlo super.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
V uvedenom poradí suroviny šup do pekárne, poprípade ručne alebo hákmi a postupovať tak, ako som písala vyššie, nič zložité. Takéto cesto sa mi urobila a aj krásne kyslo...Po Slávkinom poradení je lepšie ak sa zmieša grahamová a s chlebovou múkou :-) |
![]() |
takéto super cesto bolo.... |
![]() |
Cesto si rozdelíme na menšie bochníčky alebo rovno z veľkého odkrajujeme po častiach, tú časť si vyvaľkáme na kruh /ale prosím Vás nie tak natenko ako ja :-) /. Už vyvaľkané cesto nech je hrubšie. Vykrojíme jeden väčší kruh a v ňom menší... |
![]() |
Uložíme na plech na papier na pečenie a necháme 1 hodinu kysnúť. |
![]() |
Bielok si rozmiešame s troškou vody a potierame kolieska. Posypeme sezamom a v predhriatej rúre pečieme na 180°C do zlatohneda. |
![]() |
Boli aj sezamové... |
![]() |
a aj bez sezamu...a pretože ich už bolo dosť, cca 25ks.... |
![]() |
zo zbytku cesta som urobila bagetky :-). Cesto bolo síce hutnejšie na bagety, ale boli dobré a zjedli sa :-) |
![]() |
Tieto kolieska sú najlepšie v deň pečenia. Boli fajnové :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (5.9.2011, 14:28) |
Fúúha ale v prvom momente som si myslela, že si piekla bagel. Ale toto sa mi vidí celkom šikovnejšie. Veruže tvoj receptík vyskúšam. V originále bola grahamová múka? Keď vyskúšam, tak potom sa ozvem , dúfam že budem chváliť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.9.2011, 14:44) |
Kristínka, v originál recepte bola chlebová múka, ja som dala grahamovú. A s tým cestom som sa musela pasovať Ti poviem.... . Dala som do pekárne 500g ako to bolo v origináli a tam skoro voda, dosypala som 200g - nooo, o trošku lepšie , tak som to už šupla na dosku, a tam som dosypávala. Cesto bolo nakoniec super ! Daj vedieť ako sa Ti vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (7.10.2011, 20:22) |
Martinka, ten recept mas z prílohy denníka Korzár vsak? Som autorkou tejto prílohy. S cestom by si nemala problem keby si aspon grahamovú múku zmiesala s chlebovou, takto si musela dosypavat. Ja robím vzdy takto ( s hladkou chlebovou) a s cestom som nikdy nemala problem. Ale tesim sa velmi, ze sa ti vydarili a ze chutili aj grahamové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (10.10.2011, 12:00) |
Ahoj Slávka. Ano, áno, z tej prílohy. Juuuuj, ďakujem veľmi pekne. Ja povypekám, navyváram, čokolvek, ale s tými múkami ja experimentovať neviem , alebo radšej nechcem, lebo ak by som niečo , tak potom by som . Ale vďaka za info  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (10.10.2011, 15:36) |
Nie je zaco! Ak by si nieco potrebovala sa opýtat ohladne receptov, napís mi do správ, rada ti pomôzem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (12.10.2011, 13:02) |
, vďaka Slávka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (5.9.2011, 14:46) |
Silvi , ďakujem. Ale nemuseli byť, keby som mala menšiu trpezlivosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |