. .. .. .. .. .. .
. .

Holandské čerešňe - RECEPT 4229

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 2483 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Holandské čerešňe


[ recept č. 4229 zo dňa  ]


Holandské čerešňe


POTREBNÉ PRÍSADY

PRE CELÚ RODINU:
■ 300 g lístkového cesta
■ 1 čerešňový kompót bez kôstok
■ 2 lyžice Maizeny
■ 2 lyžice práškového cukru
■ 500 ml šľahačkovej smotany
■ 2 stužovače šľahačky
■ 3 lyžice práškového cukru
■ 2 balíčky vanilínového cukru
POLEVA:
■ 150 g práškového cukru
■ 1 lyžica citrónovej šťavy
■ 2 lyžice kompótovej šťavy alebo ovocného sirupu


POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru(20×30 cm). Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popicháme vidličkou. V predhriatej rúre upečieme do zlatožlta. Ešte horúce cesto rozrežeme ostrým nožom na dva 10 cm široké pásy.
2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml kompótovej šťavy rozmiešame 2 lyžice Maizeny a 2 lyžice práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a za stáleho miešania necháme zovrieť. Niekoľko pekných kompótových čerešní odložíme na ozdobu, ostatné vmiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Vychladnutú čerešňovú plnku natrieme na jeden pás cesta. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým a vanilínovým cukrom dotuha. Nahrubo natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť.
3. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 lyžicami kompótovej šťavy dohladka. Polevou potrieme druhý plát cesta a nakrájame ho na štvorce.
4. Na stuhnutú šlahačku poukladádáme štvorce cesta, rezy nakrájame a ozdobíme zvyšnou šľahačkou a čerešňou.
<< Moje falošné tiramisu | Holandské čerešňe | Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (1.3.2008, 19:58)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (D) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu