. .. .. .. .. .. .
. .

Martinkina - RECEPT 4162

TORTY

ID 3392 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 104 návštěvníkov)


Martinkina


[ recept č. 4162 zo dňa  ]


Martinkina


POTREBNÉ PRÍSADY

PLNKA :- 400g lučiny bez príchute- 1 biely jugurt- 1-2 vanilk.cukre- 1 želatinu Dr.Oetker- 1 šľahačku- Ovocie – 1konzerva jahôd - 1konz.mandariniek - 1konz. broskýň( ovocie nakrájame na rovnake kocky)KORPUS :- 5 vajíčok- 140g práš.cukru- 10g vanilkového cukru- 200g poloh.múky- 5 PL (polievk.lyž.) vody- citrónová kôra- 1 prášok do pečivaFALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA :1 diel preosiatého sušeného plnotučného mlieka (červená krabica)2 diely preosiatého práškového cukru½ čaj.lyžičky meduVody podľa potreby, ale opatrnePotravinárske farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

PLNKA :
Lučinu vymiešame s jogurtom a cukrom. Vyšľaháme šľahačku a opatrne vmiešame do masy.
Pripravíme si želatinu podľa návodu. Keď je ešte teplá, zamiešame do nej habarkou (metličkou) 2-3PL masy, aby sa trochu vyrovnala s teplotou, možeš to robiť až do konca tak že budeš pridávať masu. Ak by sa ti to zhrudkovalo tak to daj na chvilu do mikrovlnky a mixni to. Potom to nalej na tortu. Postup ďalej v texte.

KORPUS :
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme vodu, vmiešame múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
Nakoniec vymiešame tuhy sneh z bielkov a opatrne vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom a pečieme (ja pečiem v plynovej rúre na najslabšom stupni až kým sa cesto nelepí na špajdľu keď ju zapichneš do stredu)
Korpus rozkrojíš na 3 pláty aby boli rovnako hrubé. Stredný plát si odložíš nabok, lebo z neho budeš robiť akože trávu navrch. Umytú tortovú formu si zasa zložíš, ale tak aby spodok mal to zahnutie nadol, aby sa potom torta dobre podoberala. Boky tortovej formy vyložíš alobalom. Na spodok položíš spodnú časť korpusu a naleješ na ňu plnku a poukladáš ovocie. Môžeš robiť po vrstvách aby bolo ovocie rovnomerne v celej plnke, aby nebolo spadnute naspodku ( to znamená že plnka ovocie jemne zatlačíš, zasa plnka + ovocie, a rob to tak aby si tam nemala bubliny. Ale veď ty si isto šikovná. Navrch priložíš vrchný plát korpusu a jemne zatlačíš. Dáme chladiť do chladničky, ja som ju tam nechala z večera do rána.
Bok tortovej formy otvoríme a stiahneme z torty, opatrne odlepíme aj alobal.
Vyšľaháme si 1 šľahačku (podľa potreby aj 2-môže byť aj v sáčku). Natrieme ňou boky formy, necháme si aj na zarovnanie vrchu a na jednotlivé piškóty na prilepenie. Veľký balík dlhých piškót si skrátime rovnako na výšku torty, ale opatrne aby sa moc nepolámali. Na nôž nanesiem šľahačku, natrieme na piškótu a prilepíme na tortu. Nezľakni sa oni sa budú odliepať, preto som ich priviazala tou mašľou, ale myslím že pri krájaní to nerobilo problém, neviem, ja som ju nekrájala. Keď ju máš zviazanú, ešte vyrovnáš šľahačkou vrch torty, aby si zakryla korpus a urobila rovinu medzi bokmi piškót a tortou.
Ten odložený stredný korpus si namrvíš ale bez tých bokov, aby to nekazilo farbu. Do šťavy od ovocia prskneš trochu zeleného potravinárskeho farbiva, tak odhadom až kým sa ti nebude farba páčiť. Potom prskáš nejakou štetkou ten rozmrvený korpus a rukami ho opatrne prehadzuj aby sa zafarbil všade, on sa vlastne napije tej šťavy a tým sa aj zafarbí. No a potom to len nasypeš rovnomerne na vrch tej torty ako trávu.
No a na vrch dozdobíš podľa fantázie. Buď si kúpiš kvietočky, postavičky alebo si môžeš aj vyrobiť.


FALOŠNY MARCIPAN - MODELOVACIA HMOTA :
Ja robievam tak zo 4 PL suš.mlieka a 8PL cukru. Musí to byť preosiate aby si tam nemala nejaké hrudky, alebo kryštáliky cukru. Zo suchej hmoty si odober pre istotu 2PL do nejakej misky, keby si to mala moc riedke.
Dám tam med a opatrne vodu, najlepšie po lyžičke. Miesim rukami, až kym to nieje ako plastelina, valkam to a krčím a robim s tým všetko mozne. Daj pozor aby to nebolo moc riedke take stredne. Nesmie sa to lepiť na ruky. Potom to možeš opatrne zafarbiť, po kvapkach, aby to moc nezredlo, alebo možeš datť farbu na začiatok ak to robíš všetko v jednej farbe, namiesto vody. Vysyp si dosku práš.cukrom a možeš valkať, vykrajovať, formovať. Keď to uschne, ja tomu necham ten jeden deň, ono to uplne ztvrdne, potom to očistím štetcom, a možeš tiež potom jemne natrieť olejom, aby sa to lesklo.
<< Záhoráky | Martinkina | Perníkový koláčik-fantastikuš!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Denisa J. (Damia) ID 3904 (10.3.2008, 23:29)
toto je proste nádhera... (Y) (L) :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana O. (Kikulka) ID 7500 (10.3.2008, 20:24)
Nááááááááááádhera a tie piškóty okolo sú úžasnéééééééé. Skvelý nápad....
(sampus)
ODPOVEDAŤ
Katarína Š. (katka266) ID 6314, mimibazar.sk/katka266 (10.3.2008, 19:19)
pááni, ty si fakt eso (Y) škoda, že si nikdy včas nespomeniem si nejakú objednať priamo u teba :-$ (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Majka40) ID 5326, mimibazar.sk/majka40 (7.3.2008, 9:32)
vaaaaaaaau ......... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tatiana K. (Tanenka) ID 4509, mimibazar.sk/tanenka (6.3.2008, 22:50)
Neskutočne krásna !!!
ODPOVEDAŤ
Mária S. (Ima) ID 3938, mimibazar.sk/ima (5.3.2008, 9:30)
To je krása... Neviem, či sa mi podarí niečo podobné, ale skúsim...
Veľmi originálna, nevtieravá, zladené farby... super (^) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (andypo) ID 2219 (3.3.2008, 10:17)
Ivusik znovu a opat padam na zadok, ty by si mala robit radost detom s kolacikmi v nejakej svojej malej cukrarnicke a nie trapit sa so strojarinou...pa,Andy+2 (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (SabiSpanikova) ID 21596 (29.2.2008, 14:04)
tak to je teda nádhera. akurát vyberám aj ja niečo na pečenie len sa neviem rozhodnúť.
(L)
(X)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (26.2.2008, 19:55)
klobúk dole je nádherná, s šikulka (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana M. (Adrian) ID 32760 (26.2.2008, 16:40)
dokonalá!!!!!! :-$
ODPOVEDAŤ
Dajana A. (Dajuš) ID 12124, mimibazar.sk/dajus (26.2.2008, 12:02)
Jéééééééééééj, tá je krásna (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maja G. (mrka2) ID 29128 (25.2.2008, 18:13)
nadhera!!! :-o (^) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (25.2.2008, 15:02)
*-) Bože, baby, ste také šikovné :-$ :-$ :-$
Vždy keď kuknem nejakú tortu, nechápem a krútim hlavou nad šikovnosťou (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela K. (macina) ID 11080, mimibazar.sk/macina (25.2.2008, 14:36)
;-)Az mi vyrazila dych..... Naaaaaaaaaadherna (^) Boze, zienky, ako toto dokazete *-) Radost sa divat a asi aj bola dobrucka (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jarmila K. (Jarka1) ID 2360, mimibazar.sk/jarka1 (25.2.2008, 14:26)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (D) (^) (Y) kraaaasna torta (sampus) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ivana R. (ferre) ID 5433 (25.2.2008, 11:40)
krasne to vyzera (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (25.2.2008, 11:07)
úúúžasná tortička (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (25.2.2008, 10:47)
(clamp) (clamp) (clamp) (^)krásna
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Kitty) ID 3988 (25.2.2008, 10:32)
nádherná... (Y) (Y) si šikovná (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (25.2.2008, 7:14)
Mimoriadne vydarená (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu