. .. .. .. .. .. .
. .

Briam - pečená zelenina - RECEPT 40899

Lucia H. (Loulou) ID 9887
mimibazar.sk/loulou
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2007
Naposledy: 30.4.2022 22:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 33
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Briam - pečená zelenina


[ recept č. 40899 zo dňa  ]


Briam - pečená zelenina


POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčší baklažán, 2-3 cukety, 2-3 stredne veľké zemiaky, 2 papriky (aj rôzne farby), 2-3 zrelé paradajky, 1 červená cibuľa, cesnak, koreniny (soľ, korenie, oregano, rozmarín, čerstvá petržlenová vňať), konzerva lúpaných sekaných paradajok, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík gréckej mňamky na horúce letné dni.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Všetku zeleninu si nakrájame na kusy, cibuľu na hrubšie plátky, asi 5 strúčikov cesnaku ošúpeme, prepolíme a vložíme k zvyšnej zelenine. Približne (podľa vašej chuti) 3 strúčiky roztlačíme a tiež šupneme na zeleninu, ktorú poriadne osolíme, okoreníme (čerstvo) mletým korením, pridáme oregano, rozmarín (z každého asi po jednej PL), polejeme dobrým deci panenského olivového oleja (my máme radi veľa oleja) a pacneme tam ešte jednu konzervu lúpaných sekaných paradajok. Ja zvyknem celý plech ešte podliať troškou vody, ale ak sú paradajky dosť šťavnaté, netreba. Dá sa tak prípadne urobiť počas pečenia, ak zbadáte, že šťavy je málo.


Všetko spolu poriadne premiešame, najlepšie rukami. Takto vyzerá plech pripravený na pečenie. Z mojej skúsenosti je ho lepšie v prvých 2/3 pečenia zakryť alobalom, aby sa zeleninka poriadne udusila, najmä zemiaky. Na posledných 20-30 minút môžte plech odokryť. Takže....zakryť, šup do rúry na 175 - 180°C najprv asi na hodinu, potom odokryť a dopiecť ďalších asi 20 min. Udavám len približné minúty, riaďte sa vlastnými skúsenosťami s pečením vo vašej rúre.


Hotovo:) Už len posypať čerstvou petržlenovou vňaťou (ale ja to nemám rada :)). My to najradšej papáme s čerstvým pečivom, ja dokonca asi najviac s pitou. Pre zmenu môžte jedlo posypať nadrvenou fetou, ale výborné je aj takto.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Sushi maki | Briam - pečená zelenina | Chana Dal (cícerové kari) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana P. (fanatička) ID 239890 (26.10.2015, 9:26)
Včera som robila megadávku a všetko sa zjedlo. je to fantastický recept, budem robiť častejšie. Ďakujem Jana :-)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (26.8.2013, 8:34)
robievam to, je to perfekné
:-$
miesto zemiakov dávam sladký zemiak, skuste to , neolutujete :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (25.8.2013, 23:38)
(Y)
ODPOVEDAŤ
martina f. (tinamar) ID 26652 (25.8.2013, 21:49)
vyzera to vyborne. urcite vyskusam.
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.6.2011, 20:57)
cesnak netreba šúpat,stačí dat taky nespuany a bude sladucký http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18647
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (22.6.2011, 19:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu