Soňa Š. (SoniaS) ID 144300 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 195 návštěvníkov)
Paradajková polievočka - najlepšia na svete !
[ recept č. 40893 zo dňa 21.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Receptík mám od šéfkurára vychytenej reštaurácie, je naozaj bezkonkurenčná :P keď som ju prvýkrát uvarila a podarila sa mi, povedala som si, že ju budem šíriť, pretože pripraviť naozaj dobrú paradajkovú polievočku je umenie :) :) :)
POSTUP PRÍPRAVY
kuk 9 miliónov fotiek :D
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
pripravíme si všetky ingrediencie :) |
|
2 väčšie cibule si nakrájame na veľké kusy, približne ako na obrázku. Šupneme ich do hrnca, kde sme si predhriali približne deci jemného olivového oleja (dno hrnca by malo byť pokryté :) ) - nešetríme, je zdravýý ! |
|
Cibuľu necháme dobre zarestovať, nech pekne zmäkne a opraží sa :) Potom k nej pridáme kvalitnú morskú soľ, možno aj tak 2 lyžičky (budeme pridávať ešte pretlak, a potrebujeme nejakú chuť, tak si ju musíme vyrobiť :P ) Samozrejme pridáme lyžicu kryštálového cukru. |
|
ďalej pridáme mleté čierne korenie, takisto nešetríme :) možno polovicu lyžičky, proste dosť :P |
|
na rad prichádza hra s paradajočkami :P Umenie je v tom, že si nachystáme 2 misy, do 1 dáme ľadovú vodu a do druhej šupneme rajčiny, ktoré sme si navrchu i naspodu dokríža prerezali :) Paradajočky zalejeme vriacou vodou, počkáme minútku dve, lyžičou ich vyberieme a šupneme do vody studenej :) |
|
takto nejako :P |
|
vyberáááme |
|
zo studenej vody ich po schladení vyberieme a jednoducho z nich stiahneme šupku :) tadáááá |
|
potom rajčinky nakrájame na väčšiu kusy a pridáme ich k cibulke. |
|
po tom, ako to necháme všetko pekne zarestovať, pridáme asi 80 gramov paradajkového pretlaku (ja dávam aj 250g :D ) Sú rôzne varianty. Ak nemáme čerstvé rajčiny, kúpime lúpané v konzerve. Takejto tuhej zmesy však potrebujeme 750gramov. Ak nemáme ani tie, dáme rajčinový pretlak, to už však nestačí 80gramov, ale tak 8krát viac :D Ak nemáme pretlak, tak do polievočky šupneme aspoň paradajkovú šťavu. |
|
Celú túto zmes necháme dôkladne prevrieť. Šupneme do nej ponorný mixér, stíšime plameň a mixujemeeeeeeeee :) až oprskáme každú kachličku v kuchyni :D |
|
ak už sa nám zdá, že polievočka je rozmixovaná, pridáme vodu (nedávam viac ako 3 deci ) a necháme opäť prevrieť. Do prevretej polievočky zamixujeme zahusťovadlo - teda vlažnú vodu zmiešanú s 1 lyžicou hladkej múky. Kočky - tu bacha na hrudky a hrčky !!! Polievka tak stratí svoj šarm ! |
|
V poslednom kroku pridáme čerstvo nasekanú alebo sušenú bazalku :)
Odporúčam polievočku ochutnávať. Ja vždy solím či korením, alebo pridávam bazalku, až kým nie je akurát ! Ani sladká, ani slaná ! :) Najlepšou vecou do tejto polievočky sú SYROVÉ TORTELLONY. To sú také maličké guličky so syrom, sušené cestovinky, ktoré jednoducho uvaríme vo vode. Ja som do tejto polievočky zamiešala krupky ( ble, na želanie ) -trauma zo školskej jedálne. |
|
Takže origoš polievočka od môjho kamaráta kuchára - krásny biely tanier / miska, v nej hustá polievočka, na povrchu polievočky kyslá smotana - teda taký krásny vír z nej vytvorený :P a v strede posypané tortellony :)
Predstava domáca - obrovský tanier plný polievočky, v strede koooooopec cestovín a koooopec nastrúhaného syra, poprípade nastúhané vajíčko a kyslá smotana :) No, myslím, že som na ňu dostala neskutočnú chuť :D
V tejto polievočke je všetko zdravé, chutné a žiadna diéta by ju nemala zastaviť :P
Ak správne odhadnete pomer soli cukru korenia a bazalky, podľa mňa už inú ochutnať nebudete chcieť :P som na ňu hrdá, že i keď nie som profík, viem uvariť PARADAJKOVÚ POLIEVOČKUUUU :) :) :) dobrú chuť :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3 |
| magdaléna c. (megi118) ID 105517 (3.7.2011, 11:57) |
fakt je taká výborná???tak to musím vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (3.7.2011, 13:29) |
Megi, jasneee vyskúúšaj pre mňa je tento recept fakt najlepší !!! akuráátny |
ODPOVEDAŤ |
Veronika S. (Nikusinqa) ID 169529 (2.7.2011, 13:15) |
práve dovarená a uz aj zjedená fakt výborna |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (26.6.2011, 20:57) |
fotopostup, netušila som, že sa dá toľko k paradajkovej polievke popísať ....ale určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (26.6.2011, 23:06) |
Zuzi, da a to som este musela tie fotky selektovat bolo ich asi 3x viac skus, budem rada |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marika S. (finka) ID 64179 (6.7.2011, 20:07) |
najlepšie sú tie varené vajíčka v poslednej fotke, tie tam mali byť? Milujeme rajčinovú polievočku, čo nevidieť budeme mať dozreté naše domáce, tak vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (7.7.2011, 9:02) |
Marikaa moj priateľ so sestrou su daki jedaci, ze samozrejme som nic nestihla odfotit iba hrnce, ale taniere vobec takze ano, vajicka vyzeraju veeelmi osamotene, ale su sucastou receptu ( aj ked ja to s vajickom urcite nepapam !!! ) my uz mame tiez zopar peknych rajcin v zahradke takze tesiiiiim, ze skusis recept |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (24.6.2011, 9:48) |
robím podobnú paradajkovú polievku , ale s troškou cesnaku a na konci pridávam ešte trošku muškát.orechu a do taniera dávam mozzarelu, dostať v Bille tie malinké a smotanu na šľahanie(nevyšľahanú). Ale skúsim aj tvoju verziu, hlavne s tou cibuľou to vyzerá zaujímavo |
ODPOVEDAŤ |
| | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (26.6.2011, 23:08) |
Kati, ja vyskusam zase tuto tvoju |
ODPOVEDAŤ |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (23.6.2011, 23:52) |
Super návod. Vyskúšam receptík, my paradajkovú polievočku milujeme. |
ODPOVEDAŤ |
| | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (24.6.2011, 9:31) |
Adi, ďakujem za pochvalu skus skus a daj vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (upravené 23.6.2011, 18:42) |
Babulky ja som sa pomylilaaaa, ŽIADNA RASCA TAM NEJDE !!! uaaaaa pomýlila som si to s inou polievočkou prepáááčte |
ODPOVEDAŤ |
| MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.6.2011, 6:58) |
sa mi to hned nezdalo tak super postup nafotený skusim aj tuto |
ODPOVEDAŤ |
| | | Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (24.6.2011, 9:31) |
Miri, daj potom vedieť, ako Vam chutila |
ODPOVEDAŤ |
| | | MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (24.6.2011, 9:57) |
urcite neboj ja robim kazdy tyzden paradajkovu,ci uz s pomarancom,gazpacho alebo klasika,teraz ked su krasne paradajky a budu zachvilu aj mimo sklennika tak budem varit a varit |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (22.6.2011, 8:36) |
tiež bez rasce - jej chuť by mi vadila a asi tam voda nejde je to asi taka husta paradajková polievka a nevidim cibuľu na obrazku? tiež mam v receptíkoch zopar paradajkových polievok detičky ich miluju milujem gazpacho |
ODPOVEDAŤ |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (22.6.2011, 6:59) |
a čo voda?,mne osobne by tam rasca vadila |
ODPOVEDAŤ |
| Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (22.6.2011, 0:33) |
ok, zajtra skúšam |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 50 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3 |