. .. .. .. .. .. .. .
. .

Paradajková polievka - RECEPT 60908

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

POLIEVKY

ID 278922 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Paradajková polievka


[ recept č. 60908 zo dňa  ]

Paradajková polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť.
Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť.
Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame.
V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu.
Pred podávaním vyberieme bobkový list.
Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom.
<< Pre zubára k promócii | Paradajková polievka | Muffiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dana K. (dana31) ID 8052, mimibazar.sk/dana31 (15.1.2021, 11:30)
(Y)
ODPOVEDAŤ
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt