Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)
Halusky s Bambinom vynikajúce!!! =)
[ recept č. 40882 zo dňa 21.6.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 syry Bambino, vyúdená slanina, nie ovarena (ta neurobí haluškám takú dobrú chuť.)
POSTUP PRÍPRAVY
Dáme si variť osolenú vodu, medzitým si zamiešame na halušky, z múky, soli, vody a vajca vypracujeme jednu masu, ktorú necháme chvíľku oddýchnuť. Pripravíme si slaninku, nakrájame na jemné kúsky a dáme ju škvariť na jemnom ohni. Keď začne vrieť voda, pomocou sitka hádžeme halušky do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Do misy dávame hotové halušky, postupne pridávame do vrelých halušiek syr, ktorý sa nám krásne roztopí. Prvú várku halušiek nemusíme precediť, keďže sme ešte nemali zakalenú vodu, druhú a ďalšie už prepláchneme vrelou vodou. Keď sa nám slaninka uškvarí, vmiešame ju do hotových halušiek, všetko spolu poriadne premiešame a môžeme jesť. Dobrú chuť!! :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
potrebné prísady pre naše halušky |
|
zamiešali sme si na halušky - múka, sol, vajco a voda - s tou vodou - to si už každá gazdinka podľa seba prispôsobí, toto je už zarobená masa. |
|
dali sme si uškvariť slaninku, ktorú nakoniec pridáme k hotovým haluškám a syru a všeetko dobre zamiešame =) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (8.12.2012, 21:41) |
poznam treceptik je fakt chutny. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (9.12.2012, 15:00) |
ano, naposledy som ich robila polovicu bambinovych a polovicu bryndzovych |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (8.12.2012, 16:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (mapko) ID 151363 (30.11.2011, 20:16) |
takto som sa prežrala |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (7.12.2011, 9:41) |
som rada, ze chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Mária P. (mapko) ID 151363 (7.12.2011, 19:03) |
ešte vyskušam tie maslove pagačiky,ja som pagačomaniak |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (13.12.2011, 13:22) |
su vynikajuce, dnes idem robit nieco podobne - slane pecivo, ktore sa rosypa v ustach, potom pridam cely recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Marcela G. (rebecin) ID 85656 (24.8.2011, 8:28) |
Ďakujem za výborný recept. Potrebovala som rýchlo dačo uvariť, tak som spravila revíziu v chladničke a našla tvoj recept. Priznám sa, že sme tvrdé bryndzové krídlo , tak som ich varila s ľahkou obavou, že ako ich príjmu moji traja chlapi. No...boli nadšení . Naozaj sú vynikajúce, ďakujem. Tvoj recept dávam medzi moje obľúbené. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (19.9.2011, 13:33) |
Nemas zac, tesi ma, ze chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (7.7.2011, 13:45) |
Ahoj Veronika. Halušky sa mi robiť nechcelo. Tak som šupla do vody cestoviny . Podávala som ich so slaninkou a bambinkom. Bola to dobrotka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (8.7.2011, 18:21) |
no super, si sa vynasla |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (iwis8) ID 66169 (23.6.2011, 13:08) |
my ich doma robíme s natierkovým maslom, najlepšie je bánovecké |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (23.6.2011, 17:56) |
aha.. tolko variacii.. |
ODPOVEDAŤ |
Monika V. (monnikk) ID 35110 (22.6.2011, 13:55) |
dnes som ich spravila na obed, boli hotové za pár minút a boli skvelé |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 13:59) |
to som rada |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (22.6.2011, 12:20) |
mnam man halusky možem na vsetky sposoby tiež premyvam ,lebo ked sa vyberu su take brrrr a ked sa oplachnu tak su peknucke |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 12:36) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (22.6.2011, 8:56) |
baby, to naozaj halušky premývate vodou? To prvý raz vidím. |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (22.6.2011, 9:04) |
áno, pretože sú potom z toho - z tej vody - také oslizlé, tak ich z toho škrobu umyješ, čo je v tej vode -teda ak robíš zemiakové halušky, lebo ja len také |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 9:05) |
no ved, je to potom oslizene.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 9:03) |
ja aspon teda ano a kazde domace cestoviny ako aj lekvarove perky aj slivkove gule.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (22.6.2011, 9:16) |
Cestoviny aj ja, zvyšok nie. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 10:20) |
raz som pocula, ze kupovane cestoviny by sa nemali prelievat, ale ja prelievam.. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (22.6.2011, 7:52) |
aj ja to robím a vždy sa po nich zapráši tiež robím len halušky z múky a dávam veľa vyškvarenej oravskej slaninky |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 8:50) |
ta slaninka tam urobi zazraky |
ODPOVEDAŤ |
| Marta R. (marta6297) ID 162997 (upravené 25.9.2011, 21:19) |
Kedze sme sa v zamestnani urcity cas stravovali v jednom socialnom zariadeni, tam svojim detskym klientom robili len syrove halusky a k syru a teda k surovinam uvedenym vyssie pridali este aj kyslu smotanu, boli proste super, normalne mali chut ako bryndzove. Mne dcera bryndzu zial nemusi, ale syrovymi haluskami dochutenymi aj kyslou smotanou si to vynahradza. Ja som to skusala aj s pridanim zemiakov do cesta, halusky boli rovnako suprove ... |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 8:52) |
ja bryndzu tiez nemusim a to mam 24.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (21.6.2011, 21:14) |
ja som ešte nerobila halušky bez zemiakov |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 9:04) |
ja este ani raz zo zemiakmi.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 8:49) |
ja zas len takto chuti nam to najviac |
ODPOVEDAŤ |
| eva k. (nellenka) ID 34927 (21.6.2011, 20:57) |
tak my robime bryndzove, s kyslou smotanou a aj s tavenymi syrmi, ale najviac nam idu tie s kyslou smotanou |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (22.6.2011, 9:14) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (21.6.2011, 14:39) |
My zas robime s bryndzou a ked mam,tak pridam aj bambino Ale aj taketo som uz robila a boli |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (21.6.2011, 15:37) |
mne chutia velmi taketo |
ODPOVEDAŤ |
jana j. (Janushinka) ID 30839 (21.6.2011, 14:18) |
aj my takéto robíme, sú perfektné ale ešte dávame jednu kyslú smotanu do nich, tá potom dá taký "šmrnc" syru |
ODPOVEDAŤ |
| | Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 (21.6.2011, 15:47) |
da sa to zo vselijakymi obmenami |
ODPOVEDAŤ |