
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ivana B. (brculka8) ID 173421 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Smotanové osvieženie[ recept č. 40852 zo dňa 19.6.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 5 PL kopcovitých lyžíc prášk.cukru, 5 kopcovitých lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva//////plnka: 1 šľahačka v prásku ( v 2dcl mlieka+PL cukru), 1 kyslá smotana (330g) 2 vanilkové cukre, 1 PL prášk. cukru///////ozdoba: akékoľvek ovocie a číra želatína POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si najprv krém, ktorý pobudne v chladničke, kým urobíme cesto... Krém: šľahačku urobíme podľa návodu, ja som vyšľahala v 2dlc mlieka a 1PL prášk. cukru. Ak chcete, použite smeta-fix, ja som nedala. Do hustej zmesi vmiešame kyslú smotanu (ja som mala od Zotta), 2 vanilkové cukre a 1PL prášk. cukru CESTO: Z bielok ušľaháme tuhý sneh, potom zašľaháme žĺtky a cukor. Má to byť nadýchané. Do tejto zmesi pridáme postupne po lyžiciach polohrubú múku a prášok do pečiva. Pečieme v rozohriatej rúre asi na 180 stupňov dozlatista. Na vychladnuté cesto rozotrieme krém a poukladáme ovocie. Dáme do chladničky. Želatínu si pripravíme podľa návodu aspoň do 3/4l vody, ja som mala až liter. Väčšinou sa nechá zo pol hodinu v studenej vode a potom sa zahreje do bodu varu, nemala by však prevrieť + pridáme kryšt. cukor (na liter tak 6PL) Necháme vychladnúť a degustujeme... My tak pol plechu za hodinu :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() šľahačka so smotanou a práškovým cukrom ![]() do tuhého snehu pridáme práškový cukor a žĺtka, neskôr zľahka primiešame múku a PDP ![]() upečené piškótové cesto ![]() rozotrieme krémik ![]() poukladáme ovocie ![]() želatínka... po pene neostane ani stopy... niektoré nemusia zapeniť vôbec ![]() Hotovo!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Zdenka V. (zdenkavit) ID 206681 (8.7.2011, 21:52) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (19.7.2011, 12:24) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana K. (ivana kubicova) ID 201803 (26.6.2011, 18:11) |
Mňam výborný koláčik, nabudúce musím urobiť dvojitú dávku...Robila som s broskyňami a na druhú polovicu som dala ananás, len ten sa ťažšie hrýzol, lepšie je mäkké ovocie... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (19.7.2011, 12:25) |
on sa dá v podstate urobiť z akéhokoľvek ovocia ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana K. (Adriana.K82) ID 146978 (20.6.2011, 8:23) |
1/2 plechu za hodinu ? To my po hodine už ani nevieme, že sme nejaký koláčik mali ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (20.6.2011, 18:01) |
ale tak my sme len dvaja ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |