končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Monika P. (monkap) ID 69860 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Obratený pivný koláč s hruškami[ recept č. 40531 zo dňa 6.6.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 250ml čierneho piva, 4 PL medu, 2 PL melasy, 1/2 ČL sody, 3 velké vajcia, 160 g cukru, 170 ml oleja, 140 g polohrubej múky + 130 g hladkej múky, 1 a 1/2 ČL PDP, štipka soli, 1 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého klinčeka, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 3/4 ČL mletého kardamónu, 10 g strúhaného zázvoru (alebo sušený) Na karamelizované hrušky: 4 veľké hrušky (ošúpané), šťava z jedného citrónu na pokvápanie, 100 g cukru, 50 g masla, štipka mletého badyánu POSTUP PRÍPRAVY Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne. Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne. Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou. V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte. Trúbu predhrejte na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov. Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne. Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 - 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne. Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou. V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte. Hotové cesto Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom. Zaliate cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte. Upečený koláč nádherne prepoňal celý byt. Po pár minútach chladnutia opatrhne preklopíme, hrušky sa trošku lepili na dno, preto je taký všeliaký :). Koláč najlepšie chutil po pár hodinách státia, alebo na druhý deň. Tie koreniny ho robia jedinečný a hrušky vláčny. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.6.2011, 22:14) | |
zaujímavé | |
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.6.2011, 16:21) | |
Monika tak to je isto paradne..... | |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (monkap) ID 69860, mimibazar.sk/monkap (6.6.2011, 16:41) | ||
Veronika je, je veľmi chutný, neobyčajný vďaka koreninam, len trošku pracnejšia príprava | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (6.6.2011, 22:10) | |||
ono to e aj vidiet na samotnom kolaciku ze je preparadny..... a tie ingrediencie.... no super... len sa cudujem akurat ze tento recept nema uz aspon 20 komentarov | |||
ODPOVEDAŤ |