. .. .. .. .. .. .
. .

Rebarborovo pudingový koláč - RECEPT 40510

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Rebarborovo pudingový koláč


[ recept č. 40510 zo dňa  ]


Rebarborovo pudingový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g práškového cukru, 160 g Hery alebo masla, štipka soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 vajcia, 2 - 3 PL mlieka podľa potreby. Náplň: 1 kg ošúpanej rebarbory, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 3 lyžice kyslej smotany, 50 g Hery alebo masla, 3 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Zasypeme cukrom a necháme pustiť šťavu. Medzitým si vypracujeme zo všetkých surovín cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme tak, aby nám vznikli vyvýšené okraje. Cesto popicháme vidličkou a odložíme aj s plechom do chladničky. Šťavu z rebarbory zlejeme a zhruba do 4,5 dcl dolejeme vodou. V kyslej smotane dobre vymiešame pudingový prášok a túto zmes vymiešame v studenej rebarborovo - vodovej šťave. Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia (keď zmes vrie, tak varíme cca 2 minúty). Do ešte horúceho pudingu rozmiešame dôkladne Heru alebo maslo a pomaličky vlejeme už vopred rozšľahané celé vajcia. Vyberieme plech s cestom z chladničky a ihneď naň nalejeme teplý puding. Rovnomerne posypeme rebarborou, ja som ešte posypala škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C. Mne sa koláčik piekol cca 35 minút, ale každá rúra pečie inak, treba to sledovať. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť, až potom krájame na kúsky.

Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Jana Remková


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Nakrájaná rebarbora
Rebarbora zasypaná cukrom - čakáme, kým si pustí šťavu
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto
Cesto prichystané na vaľkanie
Plech vystelieme papierom na pečenie a priamo na ňom cesto vyvaľkáme, urobíme zvýšené okraje
Šťavu z rebarbory dolejeme vodou do cca 4,5 dcl
Do kyslej smotany nasypeme pudingový prášok a dôkladne vymiešame
Smotanovo pudingovú zmes vymiešame v studenej rebarborovej šťave a za stáleho miešania privedieme k varu (varíme cca 2 minúty)
Puding odstavíme zo sporáka, vmiešame doň Heru alebo maslo a postupne vlejeme vopred rozšľahané vajíčka
Takto nám bude puding vyzerať
Plech s cestom vyberieme z chladničky a rovnomerne naň vylejeme ešte teplý puding
Posypeme ho rebarborou
Koláčik som ešte posypala škoricovým cukrom a dala piecť do rúry vyhriatej na 180 C. Tu je tesne po vybratí z rúry
A tu je už polovica zjedená


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou | Rebarborovo pudingový koláč | Hriešne párky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (16.6.2012, 14:00)
(clamp) (clamp) (clamp) úžasné recepty Ivuš
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (sobekova) ID 14528, mimibazar.sk/sobekova (23.5.2012, 22:33)
Koláčik sa pred chvíľou dopiekol a neviem ho prestať jesť, je úplne úžasný!! Ďakujem za super recept. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (12.6.2011, 21:33)
(Y) (Y) (Y) :-p :-p :-p koláčik vyzerá úžasne, hneď by som si dala ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.6.2011, 20:47)
Marienka ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.6.2011, 1:01)
8o| 8o|nikdy som rebarboru nejedla :´(Ako to chutí?Kúpim ju kde,na tržnici,či aj bežne v marketoch *-) *-)Ivetka,koláčik vyzerá výborne,keď zoženiem,určite vyskúšam (hello) (flower) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2011, 8:02)
Siska má takú špecifickú chuť, ja ju mám rada a na koláčoch je podľa mňa výborná, ja ju nekupujem - dostala som, ale viem, že na trhoch a myslím aj v marketoch sa dá dostať kúpiť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.6.2011, 21:20)
Kočky čo ste sa dohodli ???? .. *-) Rebarboru mám rada. Postupne vyskúšam všetky receptíky. ,-) Potom oznámkujem, ktorý bol najlepší. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2011, 8:01)
Zlatka nedohodli, ale teraz je čas rebarbory :-) (L) (L) (L), ešte mám v chladničke, tak bude niečo z nej aj na budúci víkend
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.6.2011, 20:41)
vyskúšame (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.6.2011, 21:06)
dúfam, že bude chutiť tak, ako nám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.6.2011, 20:32)
Ivetka, vyzerá dobre (Y) určite ho vyśkúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.6.2011, 20:37)
Katarínka ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu