. .. .. .. .. .. .
. .

Rebarborovo pudingový koláč - RECEPT 40510

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Rebarborovo pudingový koláč


[ recept č. 40510 zo dňa  ]


Rebarborovo pudingový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 120 g práškového cukru, 160 g Hery alebo masla, štipka soli, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 2 vajcia, 2 - 3 PL mlieka podľa potreby. Náplň: 1 kg ošúpanej rebarbory, 250 g práškového cukru, 1 vanilkový puding, 3 lyžice kyslej smotany, 50 g Hery alebo masla, 3 vajcia.

POSTUP PRÍPRAVY

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Zasypeme cukrom a necháme pustiť šťavu. Medzitým si vypracujeme zo všetkých surovín cesto. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto priamo na plechu vyvaľkáme tak, aby nám vznikli vyvýšené okraje. Cesto popicháme vidličkou a odložíme aj s plechom do chladničky. Šťavu z rebarbory zlejeme a zhruba do 4,5 dcl dolejeme vodou. V kyslej smotane dobre vymiešame pudingový prášok a túto zmes vymiešame v studenej rebarborovo - vodovej šťave. Dáme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia (keď zmes vrie, tak varíme cca 2 minúty). Do ešte horúceho pudingu rozmiešame dôkladne Heru alebo maslo a pomaličky vlejeme už vopred rozšľahané celé vajcia. Vyberieme plech s cestom z chladničky a ihneď naň nalejeme teplý puding. Rovnomerne posypeme rebarborou, ja som ešte posypala škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C. Mne sa koláčik piekol cca 35 minút, ale každá rúra pečie inak, treba to sledovať. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť, až potom krájame na kúsky.

Zdroj: www.toprecepty.cz - autor Jana Remková


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nakrájaná rebarbora


Rebarbora zasypaná cukrom - čakáme, kým si pustí šťavu


Zo všetkých surovín vypracujeme cesto


Cesto prichystané na vaľkanie


Plech vystelieme papierom na pečenie a priamo na ňom cesto vyvaľkáme, urobíme zvýšené okraje


Šťavu z rebarbory dolejeme vodou do cca 4,5 dcl


Do kyslej smotany nasypeme pudingový prášok a dôkladne vymiešame


Smotanovo pudingovú zmes vymiešame v studenej rebarborovej šťave a za stáleho miešania privedieme k varu (varíme cca 2 minúty)


Puding odstavíme zo sporáka, vmiešame doň Heru alebo maslo a postupne vlejeme vopred rozšľahané vajíčka


Takto nám bude puding vyzerať


Plech s cestom vyberieme z chladničky a rovnomerne naň vylejeme ešte teplý puding


Posypeme ho rebarborou


Koláčik som ešte posypala škoricovým cukrom a dala piecť do rúry vyhriatej na 180 C. Tu je tesne po vybratí z rúry


A tu je už polovica zjedená



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou | Rebarborovo pudingový koláč | Hriešne párky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (16.6.2012, 14:00)
(clamp) (clamp) (clamp) úžasné recepty Ivuš
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (sobekova) ID 14528, mimibazar.sk/sobekova (23.5.2012, 22:33)
Koláčik sa pred chvíľou dopiekol a neviem ho prestať jesť, je úplne úžasný!! Ďakujem za super recept. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (12.6.2011, 21:33)
(Y) (Y) (Y) :-p :-p :-p koláčik vyzerá úžasne, hneď by som si dala ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (26.6.2011, 20:47)
Marienka ďakujem (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (6.6.2011, 1:01)
8o| 8o|nikdy som rebarboru nejedla :´(Ako to chutí?Kúpim ju kde,na tržnici,či aj bežne v marketoch *-) *-)Ivetka,koláčik vyzerá výborne,keď zoženiem,určite vyskúšam (hello) (flower) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2011, 8:02)
Siska má takú špecifickú chuť, ja ju mám rada a na koláčoch je podľa mňa výborná, ja ju nekupujem - dostala som, ale viem, že na trhoch a myslím aj v marketoch sa dá dostať kúpiť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (5.6.2011, 21:20)
Kočky čo ste sa dohodli ???? .. *-) Rebarboru mám rada. Postupne vyskúšam všetky receptíky. ,-) Potom oznámkujem, ktorý bol najlepší. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.6.2011, 8:01)
Zlatka nedohodli, ale teraz je čas rebarbory :-) (L) (L) (L), ešte mám v chladničke, tak bude niečo z nej aj na budúci víkend
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.6.2011, 20:41)
vyskúšame (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.6.2011, 21:06)
dúfam, že bude chutiť tak, ako nám (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (5.6.2011, 20:32)
Ivetka, vyzerá dobre (Y) určite ho vyśkúšam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (5.6.2011, 20:37)
Katarínka ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu