Iveta S. (yvett) ID 11052 |
 |
Oblasť: Senica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2007 |
Naposledy: 22.6.2021 16:37 |
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou
[ recept č. 39978 zo dňa 15.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 50 dkg hladkej múky (použila som svoju obľúbenú Koláčovú), 30 dkg Hery (dala som 25 dkg Hery a 5 dkg masla), strúhaná kôra z polovice citróna, 1 vajce, 2 žĺtky, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Plnka: 250 g gaštanového pyré ochuteného umom, cca 3 veľké polievkové lyžice kyselšieho lekváru - použila som hustý čučoriedkový džem. Okrem toho vanilkový cukor a práškový cukor na obalovanie.
POSTUP PRÍPRAVY
Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôležité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.
Tento recept som objavila na jednom maďarskom blogu, bohužiaľ som si neodložila názov toho blogu. Keďže neviem po maďarsky, veľmi mi pomohla kolegyňa, ktorá mi preložila to, čo nepreložil prekladač. Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké, až sa rozplývajú na jazyku.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
vypracované cesto
![]()
vykrojené kolieska, mali by mať priemer cca 8 cm, ja som robila menšie, lebo sa mi nechcela hľadať väčšia formička
![]()
nastriekaná plnka
![]()
toľkoto mi ich vyšlo na jeden plech
![]()
takto vyzerá gaštanové pyré ochutené umom
![]()
tento džem som použila, je výborný aj chuťovo a aj hustotou, vôbec mi plnka nevytekala
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.5.2011, 1:09) |
Ivet,čo ty nevymyslíš? Rohlíčky vyzerajú výborne,museli aj chutiť výborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.5.2011, 13:45) |
Siska nebol to môj nápad, len som ho odkukala, ale musím uznať že aj mne sa veľmi pozdával  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.5.2011, 20:37) |
jaj keby sa len dalo cez počítač ponúknuť sa , hneď by som si dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:40) |
Marienka milerada by som ťa ponúkla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.5.2011, 16:57) |
Jeeej, toto vyzera fakt dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:38) |
Anka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alije k. (alka36) ID 79302 (16.5.2011, 15:58) |
Ivka rohlicky musia chutit baajecne zboznujem taketo kolaciky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:38) |
Alka nám veľmi chutili s tou plnkou je orechové cesto výborná kombinácia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (16.5.2011, 15:55) |
ja robím podobné a musím priznať, je to mňamka dala bych si aj teraz , Ivet  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:37) |
Janka ponúkla by som ťa, mám ešte nachystané pre neterku, určite by sa s tebou podelila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:36) |
Dadka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.5.2011, 9:02) |
zas mám čo skúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 9:09) |
Irenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (16.5.2011, 6:45) |
kedy mam stihat vyskusat vsetky maskrty? vytlacene a pripravene na testovanie . akurat sme doma hodnotili, ze recepty madarskej kuchyne mna este nikdy nesklamali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 9:08) |
Dagmarka vieš koľko mám ja receptov čakateľov , mne sa tiež recepty z maďarských stránok veľmi páčia, má to však jednu chybu - po maďarsky neviem ani ťuk a keď si zadáš recept do prekladača, tak sa nestačíš čudovať, že čo za hlúposti tam vyjdú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (15.5.2011, 21:29) |
Tak toto musí byť fakt dobrota. Určite vyskušam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 8:44) |
Ľubka veru je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |