. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou - RECEPT 39978

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou


[ recept č. 39978 zo dňa  ]


Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky (použila som svoju obľúbenú Koláčovú), 30 dkg Hery (dala som 25 dkg Hery a 5 dkg masla), strúhaná kôra z polovice citróna, 1 vajce, 2 žĺtky, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru. Plnka: 250 g gaštanového pyré ochuteného umom, cca 3 veľké polievkové lyžice kyselšieho lekváru - použila som hustý čučoriedkový džem. Okrem toho vanilkový cukor a práškový cukor na obalovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Margarín rozmrvíme do múky, pridáme vajce, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, strúhanú citrónovú kôru a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme minimálne na 30 minút do chladničky. Po tomto čase cesto vyberieme z chladničky (odoberáme vždy len po troche a zvyšok nechávame v chladničke) a vyvaľkáme na plát. Formičkou vykrajujeme kolieska. Gaštanové pyré ochutené umom (dá sa takéto kúpiť) vidličkou dobre roztlačíme, pridáme hustý lekvár alebo džem a dobre vymiešame. Naplníme zdobičku a na každé koliesko nastriekame prúžok plnky. Zvinieme do rožka a uložíme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie (z tejto dávky mi vyšlo 2,5 plecha) a dáme piecť do vyhriatej rúry. V pôvodnom recepte sa píše, že je dôležité, aby rúra bola vyhriata. Pečieme cca 10 minút na 180 C. Ihneď po upečení obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým.

Tento recept som objavila na jednom maďarskom blogu, bohužiaľ som si neodložila názov toho blogu.
Keďže neviem po maďarsky, veľmi mi pomohla kolegyňa, ktorá mi preložila to, čo nepreložil prekladač.
Rohlíčky s takto pre mňa netradičnou plnkou sú výborné, krehké, až sa rozplývajú na jazyku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


vypracované cesto


vykrojené kolieska, mali by mať priemer cca 8 cm, ja som robila menšie, lebo sa mi nechcela hľadať väčšia formička


nastriekaná plnka


toľkoto mi ich vyšlo na jeden plech


takto vyzerá gaštanové pyré ochutené umom


tento džem som použila, je výborný aj chuťovo a aj hustotou, vôbec mi plnka nevytekala



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Koláč Kukucskálós túrós - výborný tvarohový koláčik | Orechové rohlíčky z krehkého cesta plnené gaštanovo lekvárovou plnkou | Rebarborovo pudingový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (15.6.2012, 12:47)
(child1)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (2.1.2012, 19:17)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.1.2012, 19:44)
(L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.5.2011, 1:09)
:-$ :-o :-$ :-o :-$Ivet,čo ty nevymyslíš? :-)Rohlíčky vyzerajú výborne,museli aj chutiť výborne (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.5.2011, 13:45)
Siska nebol to môj nápad, len som ho odkukala, ale musím uznať že aj mne sa veľmi pozdával (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.5.2011, 20:37)
(Y) (Y) (Y) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp) (clamp) jaj keby sa len dalo cez počítač ponúknuť sa (comp), hneď by som si dala ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:40)
Marienka milerada by som ťa ponúkla (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.5.2011, 16:57)
Jeeej, toto vyzera fakt dobre. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:38)
Anka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (16.5.2011, 15:58)
Ivka (F) rohlicky musia chutit baajecne :-p zboznujem taketo kolaciky :-p (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:38)
Alka nám veľmi chutili s tou plnkou je orechové cesto výborná kombinácia (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (16.5.2011, 15:55)
ja robím podobné a musím priznať, je to mňamka 8o| dala bych si aj teraz , Ivet |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:37)
Janka ponúkla by som ťa, mám ešte nachystané pre neterku, určite by sa s tebou podelila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (16.5.2011, 14:05)
super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 20:36)
Dadka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (16.5.2011, 9:02)
(zajic) (zajic) (zajic) zas mám čo skúšať ,-) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 9:09)
Irenka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (16.5.2011, 6:45)
:-o (zajic) kedy mam stihat vyskusat vsetky maskrty? ,-) ,-) ,-) (Y) vytlacene a pripravene na testovanie :-$. akurat sme doma hodnotili, ze recepty madarskej kuchyne mna este nikdy nesklamali |:o)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 9:08)
Dagmarka vieš koľko mám ja receptov čakateľov (smich), mne sa tiež recepty z maďarských stránok veľmi páčia, má to však jednu chybu - po maďarsky neviem ani ťuk a keď si zadáš recept do prekladača, tak sa nestačíš čudovať, že čo za hlúposti tam vyjdú :-D
ODPOVEDAŤ
lubica s. (marnaty) ID 53484 (15.5.2011, 21:29)
Tak toto musí byť fakt dobrota. Určite vyskušam. :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.5.2011, 8:44)
Ľubka veru je (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu