Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Oriešková roláda...
[ recept č. 39947 zo dňa 14.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1 PL oleja, štipka kypriaceho prášku...150 g lieskových orieškov, 1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 150 g práškového cukru, 250 g masla, džem, asi 1-2 PL práškového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky s cukrom vyšľaháme so penista, múku zmiešame s kypriacim práškom. Do žĺtkov striedavo vmiešame múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov do zlata. Ešte horúce aj s papierom zvinieme do utierky a necháme vychladnúť. Oriešky na panvici opražíme /budú mať krajšiu vôňu a intenzívnejšiu chuť/, horúce vysypeme do čistej utierky, a zvinieme. Utierkou drhneme oriešky dovtedy, kým nie sú zbavené šupky. Potom ich necháme vychladnúť a zomelieme...Z mlieka, vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do penista a postupne všľaháme vychladnutý puding a asi 2/3 zomletých orieškov. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, natrieme džemom, plnkou /trochu si necháme navrch/ a zvinieme /ale bez papiera/. Vrch rolády ešte potrieme plnkou a posypeme orieškami zmiešanými s práškovým cukrom... |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.5.2011, 20:13) |
Marienka musím sa už konečne odhodlať vyskúšať jednu z tvojich super rolád  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.5.2011, 21:41) |
ďakujem, Ivetka, a tak neskromne poznamenám: "Len smelo do toho!!!"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |