. .. .. .. .. .. .
. .

Kokosová roláda... - RECEPT 38016

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Kokosová roláda...


[ recept č. 38016 zo dňa  ]


Kokosová roláda...


POTREBNÉ PRÍSADY

Na jednu roládu: 5 vajec, 100g polohrubej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 100g práškového cukru Plnka /tá je na dve rolády/: 2 kokosové pudingy Dr. Oetker, 750 ml mlieka, 250 až 375g /1 až 1/2 kocky/ masla, asi 10 PL práškového cukru + 6 PL kryštálového cukru, asi 10 Pl kokosovej múčky, marhuľový /alebo malinový/ lekvár.....Obmena: namiesto kokosového pudingu 2 Zlaté klasy a navyše 5 PL kokosovej múčky.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si najskôr roládu. Keďže je plnka určená na dve ja si ich postupne za sebou upečiem obe...Vajcia rozbijeme, oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a múku zmiešame s kypriacim práškom. Do tuhého snehu postupne vmiešame žĺtka a múku, zľahka premiešame. Cesto vylejeme ne plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý ešte pre istotu vymastíme olejom - stačí zľahka. Pečieme na 180 stupňov, a hneď ako roláda začne chytať farbu, vyskúšame, či sa nelepí na špajdľu a pokiaľ nie, hneď vyberiem. Nenechávame dlhšie, pretože sa moc vysuší a pri stáčaní sa začne lámať. Upečenú roládu spolu s papierom na pečenie prenesieme na mokrú a čistú utierku a opatrne , zľahka stočíme. Necháme vychladnúť. Potom znovu veľmi opatrne rozvinieme, natrieme lekvárom a hneď aj plnkou. Plnku nedávam pri okraje, pretože pri stáčaní by "vytekala". Stáčame pomaly a zároveň z rolády sťahujeme papier. Potom rolády dáme dobre schladiť a stuhnúť. Nakoniec potrieme trochou plnky a hojne posypeme kokosovou múčkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Plnka: časť mlieka si odložíme a do zvyšku vmiešame kryštálový cukor a uvedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame kokosové pudingy a vmiešame do vriaceho mlieka. Povaríme a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom - ten si pridávam podľa chuti, kto ako má rád sladké. Masla dávam menej, plnka je krémovejšia a lahodnejšia, ale v lete alebo ak roládka bude dlhšie v izbe, pridám viac masla. Potom ešte všľahám vychladnutý kokosový puding a nechám chvíľu v chlade - je to dôležité, aby plnka z rolády pri stáčaní "neutekala". Plnku si natieraním rozdelím na dve polovice a z každej polovice ešte trochu nechám na potretie vrchu rolády. Ak robím zo Zlatého klasu, postup je skoro rovnaký, ale ešte do mlieka dám pred zovretím kokosovú múčku - nielen zjemnie, ale aj krásne sa rozvonia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< DELENÁ STRAVA SPLK - palacinky s karobovou plnkou | Kokosová roláda... | K narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Denisa V. (Deniska333) ID 102103 (7.7.2011, 11:06)
Aj ja som ju skúšala a je vynikajúca! Len sa tak po nej zaprášilo (zajic)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.7.2011, 18:06)
:-) :-) :-) Som rada, Deniska, že chutilo
ODPOVEDAŤ
Julia J. (madeleinka) ID 38095 (1.5.2011, 17:21)
výborný receptík, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (2.5.2011, 23:41)
Za máličko, Júlia :-$ :-$ :-$ a ďakujem aj ja... (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (ajca11) ID 66868 (17.3.2011, 17:32)
PS: Bohužiaľ som ju nestihla odfotiť, tak nabudúce pošlem aj foto (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.3.2011, 13:11)
(P) (P) (P) snáď nabudúce stihneš, som zvedavá (smich) (pst)
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (ajca11) ID 66868 (17.3.2011, 17:29)
Takže robila som tvoju kokosovú roládu a mala najväčší úspech zo všetkých mojich zákuskov (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o)
Mám totiž novú kuchyňu a po 15 rokoch som začala piecť ,-) a to tak silno, že každý druhý - tretí deň. (smich)
Pečiem takto asi mesiac a vždy niečo nové a tvoja roláda bola úplne najúspešnejšia, tak som ju druhý deň musela zopakovať. Aby sme sa jej neobjedli, tak som na druhý deň spravila jednu kokosovú a jednu čokoládovú (plnku som rozdelila a jednu polovicu som varila s kokosom a do druhej som dala kakao a na vrch tej druhej som dala čokoládovú polevu)
FANTÁZIA (Y) (Y) (Y)
Veľmi pekne ďakujem za fajn receptík, určite ju budem robiť často (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.3.2011, 13:09)
(L) (L) (L) Andrejka, nie je za čo, som rada, že chutilo (jidlo) (zajic) (jidlo) a že si si našla aj svoju verziu (hello). U nás tiež niekedy s pečením a skúšaním nového neviem prestať ,-) a inokedy zas len osvedčená klasika ^o) sa pečie...
ODPOVEDAŤ
Andrea F. (ajca11) ID 66868 (10.3.2011, 9:12)
vyzerá veľmi dobre a nevyzerá byť náročný na prípravu, určite vyskúšam a dám vedieť (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (10.3.2011, 14:45)
(L) (L) (L) Ďakujem, Andrea. A pokojne vyskúšaj, naozaj je to "brnkačka" ,-) a nezabudni s pochváliť (P), ako sa vydarí... (*)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.3.2011, 13:03)
vyzerá veľmi dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.3.2011, 19:18)
:-) :-) :-) ďakujem, Ivetka :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu