Miruška B. (miruška) ID 1104 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 252 návštěvníkov)
***ČOKO REZY S PARÍŽSKOU ŠĽAHAČKOU***
[ recept č. 39763 zo dňa 6.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
POSTUP PRÍPRAVY
postup aj ingrediencie nájdete pri obrázkoch...skôr ako začnete piecť, deň vopred si urobte parížsku šľahačku, lebo musí byť do druhého dňa v chladničke... čítajte v postupe...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
na cesto budeme potrebovať:5 vajec, 15dg práškového cukru, 10 dg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 lyžičky prášku do pečiva |
|
....žĺtky oddelíme od bielok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.... |
|
... do tuhého snehu zašľaháme práškový cukor .... |
|
... do tejto sladkej hmoty pekne jednom po druhom pridávame žĺtky... |
|
.. no a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a 1/2 lyžičky prášku do pečiva.... |
|
... na plech dáme papier na pečenie a naň vylejeme cestíčko.....pečieme vo vyhriatej rúre na 190stupňoch cca 8 minút.... |
|
....cestíčko necháme vychladnúť....a... potom... |
|
...z neho stiahneme papier takto....kým nám cesto chladne upečieme si ešte jeden takýto istý plát... čiže robíme repete.....potrebujeme totiž 2pláty...., a teda opakujeme bod 1.až 8. |
|
a ideme na plnku....:)
potrebujeme 1veľké maslo alebo heru 25dg a 15dg práškového cukru.... |
|
... vymiešame na hladký krém.... |
|
.. no a ešte si uvaríme 2 vanilkové pudingy a 500ml mlieka... |
|
... za stáleho miešania uvaríme hustý puding.... |
|
VYCHLADNUTÝ!!! puding po lyžiciach pridávame k maslovej mase a vyšľaháme.... |
|
... na hladký krém... |
|
... 2/3 krému natrieme na upečený plát.... |
|
na namáčanie piškót potrebujeme:
6lyžíc čokoládového kapučína, 250ml vody, piškóty |
|
... kapučíno zalejeme teplou vodou... |
|
....a necháme vychladnúť.... |
|
piškótky poriadne namáčame a ukladáme na natretý plát.... vedľa seba...aby boli mokré...zvyšok kapučínka vypijeme.. mňam.. |
|
....takto..... |
|
.. a ideme na parížsku šľahačku...... potrebujeme 2šľahačky( 33%) a 2čokoládky ľadové kaštany... |
|
šľahačky vylejeme a do nich dáme ľadové kaštany.... varíme, kým sa čokoládky nerozpustia.... UPOZORŇUJEM!!!! Šlahačka musí prevrieť... |
|
... odstavíme, necháme vychladnúť... a dáme do chladničky do DRUHÉHO dňa.... |
|
....potom ju vyšľaháme do hladkého krému na najvyššom stupni....a tu je problém, aby ste krém nezjedli skôr ako natreli na koláč.... je totiž výýýýýýýýbornýýýýýý!!!!! |
|
...parížsky vyšľahaný krém natrieme na piškótky.... |
|
....a prikryjeme druhým upečeným plátom... |
|
na upečený druhý plát dáme zvyšnú 1/3 maslovopudingovej plnky... |
|
a už finišujeme...
na polevu potrebujeme 100g bielej čokolády, ktorú rozpustíme vo vodnom kúpeli... a.. |
|
...keď je už čokoládka rozpustená, ešte do teplej pridáme 200ml kyslej smotany... premiešame a.... |
|
...polevu rovnomerne rozotrieme na plnku...koláčik dáme stuhnúť a krájame na druhý deň... ja som ale bola nedočkavá a už som chcela degustovať, tak som urobila rez... |
|
...koláčik v reze.... |
|
...pred podávaním ho môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou, či grankom... |
|
práve som ho dopapala po raňajkách s kávičkou.... je naozaj mňam... všetkým ho odporúčam.... aj ked tam ide 10 vajíčok.. treba vystriehnúť akciu na vajcia... ja som ich kúpila v akcii... koláčik je slávnostnejší... nie na bežný deň... isto s ním zahviezdite... želám príjemné mlskanie.... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 87 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Adriana G. (adkap) ID 606 (15.5.2011, 12:39) |
Klobuk dole pred tymto kolacikom a pred maminami ktore sa donho pustia to u mna nehrozi ani keby co bolo mangel ma skratka smolu musi sa uspokojit s bublaninou ale skusim nahovorit kamosku ktora sa v prplavej robotke s kolacikmi a tortami vyziva |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (14.5.2011, 21:55) |
Miruška koláčik máš krásny vydarený len škoda,že my takéto dobroty nemôžeme papať ale porozmýšlam ako vyriešiť ten vrch bez tej smotany a vyskúšala by som velmi ma zaujal,prajem ti vela vela takýchto zaujímavých receptíkov |
ODPOVEDAŤ |
| Sylvia V. (sylvinka) ID 3017, mimibazar.sk/sylvinka (14.5.2011, 21:03) |
Mirka,akurát som dokončila tento úúúžasne vyzerajúci koláčik ,dala ho chladiť a mám vážne obavy či vydržíme do zajtra... Vyzerá to na mňamku,lebo podľa koštovania krémov bude perfektný.Už sa naňho . |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (15.5.2011, 17:55) |
Sylvinka, tak ako vydržali ste do rána??? , pochutila táko lakotka?? verím, že nesklamal, ale naopak zožal veľké ódy , som rada, že si vyskúšala |
ODPOVEDAŤ |
| | | Sylvia V. (sylvinka) ID 3017, mimibazar.sk/sylvinka (15.5.2011, 20:53) |
No už je po koláčiku,bol fakt ,a pochválili aj kamošky , určite som ho nerobila posledný krááát |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (14.5.2011, 14:02) |
Mirka , akurat pečiem tvoj koláčik nechala som sa prihlasená a moja už poštukala vraj čo su to za postavičky idem pokračovať a natierať krém |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.5.2011, 14:09) |
to je milééééé , tak nech sa podarí , a daj nám úotom vedieť, ako všetkým pochutil,,, verím, že budeš mať úspech |
ODPOVEDAŤ |
| | | Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (14.5.2011, 17:07) |
Mirka koláčik hotový manžel prišiel domov a koláčik už mal nachystaný na tanieriku nevidel ma ked som piekla a vravi mi : a to si kde taký dobrý koláč kupila v meste Mirka koláčik je superrrr |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (14.5.2011, 20:57) |
Marika, táto správička mi urobila veľkú radosť , o to viac, že sa podaril a že chutil aj tvojej polovičke , vidíš, a ako si sa blysla.... , koláčik ako z cukrárne.... každému veru učarí |
ODPOVEDAŤ |
| Eva C. (ozembuch) ID 39351 (10.5.2011, 18:45) |
Boze,ale toto ako nebezbecne vyzera.az mi je zle,tak by som si dala) |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evik evik) ID 62536 (10.5.2011, 15:52) |
mňam, mňam !!!! |
ODPOVEDAŤ |
| lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (10.5.2011, 10:54) |
Miruška, myslím, že ten úvodný pokec si tam písať nemusela...týmto komentárom len pobudíš ostatné dievčence...aj ja som sa teda vybrala pátrať, čo také ťa podnietilo k napísaniu takýchto slov. myslím, že týmto si sa priblížila k tým, ktoré takéto komentáre píšu. nikoho tu nezaujímajú nejaké žabo-myšie vojny. prídeme si sem oddýchnuť, načerpať nové inšpirácie... a takéto komentáre k oddychu neprispejú... tvoje koláčiky sú skvelé, takisto ako aj fotky a postupy...pridávaj takéto receptíky aj naďalej (väčšina z nás takýto podrobný obrázkový postup uvíta), ale bez tých komentárov...ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana G. (beaja) ID 157746 (11.5.2011, 11:06) |
no lucia , a nevidim žiadne pobudzujuce komentáre, skor tvoj komenár ma pobudil!!! takže... |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (10.5.2011, 16:42) |
Nedá mi nereagovať Lucka, tvoj odkaz je dosť taký ...pravdu povediac ani neviem ako to nazvať....ale zastávam názor, že kto vkladá receptík, má právo si napísať čo uzná za vhodné. MMB je predsa aj o vyjadrovaní názorov, či... rovnako Miruška Ti nehovorí do toho čo máš a čo nemáš uvádzať vo svojich receptíkoch. Keď to nechceš čítať, jednoducho to ignoruj a prejdi rovno k postupu. V poslednej dobe mi na MMB veľmi chýba ohľaduplnosť a tolerantnosť. Pekný zbytok dňa Ti želám |
ODPOVEDAŤ |
| | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (10.5.2011, 18:56) |
ďakujeeeem, presne toto som Ivka chcela napísať, ale zaťala som si zubami do jazyka , práve kvôli takýmto som ten predslov napísala, ále škoda rečí |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (9.5.2011, 21:32) |
veeeeeeeeeeľmi sa mi páči - len kedy to všetko vyskúšať!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (19.5.2011, 22:14) |
môžeš začať hneď aj zajtra , určite neoľutuješ |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Ď. (Chrustik 1) ID 111059 (9.5.2011, 17:09) |
Pozdravujem Vás dievčence. Ja som piekla Míša rezy a môžem povedať,ž sú super a tento zákusok chcem piecť tento najbližší výkend. Pani Mirka ste šikuľka a tešíme sa nové recepty.Napíšem ako sa vydaril. dúfam,že super. Ešte raz pozdravujem :- |
ODPOVEDAŤ |
| adriana m. (adula75) ID 57756 (9.5.2011, 15:13) |
ach vyzerá božsky, prudko jedlí, určite vyskúšam, mňam |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.5.2011, 21:30) |
určite vyskúšam, veľmi sa mi zapáčil |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silvi83) ID 65443 (8.5.2011, 13:23) |
Tento koláčik vyzerá fantasticky, chcela by som budúci víkend piecť, ale vždy mám problém s parížskou šľahačkou. Ešte nikdy sa mi nepodarila ale je tiež pravda, že som ju nikdy nenechala prevariť, iba som ju zohriala aby sa čokoláda rozpustila. Ako dlho ju prevárate? Len kým začne vrieť a potom stop? A mohla by som namiesto ladových gaštanov použiť nejakú kávovú tyčinku? Prípadne aj do polevy namiesto bielej čoko? Môj manžel ľúbi kávové koláčiky a bude to jeho oslava. |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.5.2011, 17:06) |
Silvi, šľahačka s čokoládou musí prevrieť... mne sa varí cca pol minutky, potom sa to dá schladiť a musí chladnúť až do druhého dňa-v chladničke...potom sa na jeden krát vyšľahá na najvyššom stupni krásny hustý hladký krém, miesto kaštanov som zatiaľ inú kávovú tyčinku nepoužila, ale myslím, že problém by nemal byť...namiesto bielej čokolády by som nič iné nedávala, nakoľko sa potom zmiešava s kyslou smotanou.. a má to byť biele.. .. tak verím, že sa podarí a manželovi pochutí tak ako tomu môjmu .. potom napíšte aký mal úspech a či sa vydaril |
ODPOVEDAŤ |
| | Silvia K. (silvi83) ID 65443 (23.5.2011, 15:13) |
Tak konečne píšem, robila som nakoniec taký pozliepaný recept asi z ďalších 10, ale tú šľahačku som robila podľa vás, dala som tyčinku kofila - ľ tyčinky na jednu šľahačku plus jednu malú lyžičku nesky do uvarenej (robila som tortu, preto menšie množstvo). Bola výborná, mňam, dobre držala tvar.Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (23.5.2011, 17:23) |
Silvi, ďakujem za info, som rada, že tortička pochutila , verím, že ste ju nerobili naposledy a že urobíte podľa igrediencií aj koláčik |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (8.5.2011, 10:44) |
Miruška, vyzerá úžasne tvoje Míša rezy zožali obrovský úspech, takže ukladám aj tento |
ODPOVEDAŤ |
| Martina S. (tamyra) ID 93057 (8.5.2011, 10:43) |
Tááák toto vyzerá véééľmi lahodne ... až sa mi slinky zbiehajú ... pri najbližšej príležitosti určite vyskúšam ... všetky tvoje recepty nemajú chybu... krásne nafotené postupy, klobúk dole ... už som sa viackrát nimi nechala inšpirovať a vždy mali veľký úspech ... vždy sa doslova zožralo na posedenie ... |
ODPOVEDAŤ |
Danka U. (danulienka) ID 28464 (8.5.2011, 9:48) |
Mirka ten kolačik vyzera mnamkovo,a ak môžem rada by som sa spýtala,či sa robia 2 piškotove pláty,ked som dobre pochopila jeden ide naspodok a ten druhý navrch? alebo jeden plát prerezuješ ? dakujem za odpoved |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (8.5.2011, 10:12) |
Danka, ďakujem za otázočku , písala som, že bod 1-8 sa opakuje, a teda sa musia upiecť 2 pláty.... teda celkovo ide do zákusku 10vajec |
ODPOVEDAŤ |
| | Danka U. (danulienka) ID 28464 (9.5.2011, 8:34) |
Miruška ,dakujem pekne za odpoved,určite ho vyskušam |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina K. (katy261) ID 1028, mimibazar.sk/katy261 (7.5.2011, 21:24) |
miruška,čo myslíš,keď tie piškótky namočím do vanil.mliečka alebo kompót.šťavy,aké to bude? Ten koláč vyzerá tak neodolateľne,ale môj muž neznáša v koláčoch kávovú príchuť |
ODPOVEDAŤ |
| | Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (7.5.2011, 21:39) |
Katka, v pohode môžeš do vanilkového mlieka, alebo viem si predstaviť urobiť karamel a ten zaliať mliekom.. čiže koláčik by nemal príchuť kávy ale karamelu |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarina K. (katy261) ID 1028, mimibazar.sk/katy261 (8.5.2011, 13:27) |
to tiež nie je zlý nápad,ešte že ťa tu máme. Skúsim ten karamel,dá sa aj mliečko kúpiť karamelové. Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (10.5.2011, 17:44) |
U nas zase koli detom nemacam podobne kolaciky s piskotami do kavy, ale granko zalejem vodou a v tom namacam (ale len velmi zlahka) piskoty. Potom je ten kolacik viac coko co je fajn. Skus, uvidic co sa osvedci. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 87 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |