. .. .. .. .. .. .
. .

Bajgle orechové a jabĺčkovo makové - RECEPT 39653

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Bajgle orechové a jabĺčkovo makové


[ recept č. 39653 zo dňa  ]


Bajgle orechové a jabĺčkovo makové


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky (použila som Štrúdľovú), 1,5 dl smotany na šľahanie, 20 g droždie, štipka soli, 250 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce. Orechová plnka: 200g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL mletých piškótov, 0,5 dl mlieka. Makovo jabĺčková plnka: cca 6 veľkých nastrúhaných jabĺk, cca 200 g mletého maku, cukor podľa chuti, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme deň vopred. Múku dáme do misy, pokrájame na ňu zmäknuté maslo, navrch nasypeme cukor. Smotanu trocha zohrejeme, zmiešame s rozdrveným droždím a vajcom a nalejeme do misy s múkou a dobre zamiesime. Utvoríme bochník, zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky do budúceho dňa. Na druhý deň si pripravíme plnky. Orechovú pripravíme tak, že do hrnca dáme vanilkový cukor, práškový cukor, mlieko. Keď mlieko začne vrieť, pridáme pomleté orechy a piškóty.
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 bochníky - tie moje mali každý cca 30 dkg. Vyvaľkáme na 5 mm hrubé obdĺžniky, dva potrieme orechovou plnkou a dva makovo jabĺčkovou. Mak pomelieme a jabĺčka nastrúhame. Mak nasypeme na cesto, posypeme strúhanými jabĺčkami, posypeme cukrom a škoricovým cukrom. Na dvoch kratších stranách preložíme cesto na plnku a potom zavinieme od dlhšej strany. Bajgle prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Necháme pol hodinu odpočinúť, aby žĺtok zaschol a potom potrieme zľahka bielkom. Znovu necháme pol hodinu odpočinúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení som ich potrela roztopeným maslom. Ak ich všetky nespotrebujete, tak každý závin zabalíme zvlášť do alobalu a odložíme na chladné miesto - mali by vydržať až mesiac.
Zdroj: www.varecha.sk - užívateľ mkbosorka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


rolovanie



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Tvarohové venčeky s orieškovou náplňou | Bajgle orechové a jabĺčkovo makové | Koláč Kukucskálós túrós - výborný tvarohový koláčik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viktória S. (viktorias) ID 51640 (25.5.2011, 15:02)
Vyskúšala som, bola som síce skeptická, čo sa týka makovej plnky, ale urobila som ju podľa návodu, a neľutovala som. podarili sa obe, orechová (vylepšená rumom) aj maková. veľmi odporúčam, aj pre menej skúsené kuchárky. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:33)
Tak to som rada, že sa vám páčili, ja som s nimi bola veľmi spokojná (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.5.2011, 21:40)
(Y)Ivetkaaaa upeciem na víkend :-) :-) (clamp) (clamp) ^o) ^o) ^o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:32)
Slavka dúfam, že chutili, inak máš krásny blog (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.5.2011, 15:33)
mňam, tak tie sú úžasné (Y) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:32)
Irenka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (2.5.2011, 14:16)
Dobrý deň, chcem sa opýtať, aj keď možno hlúpo, aká je to tá štrúdľová múka. Ešte som o nej nepočula. Ďakujem za odpoveď. Mima
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:15)
Vôbec to nie je hlúpa otázka. Kupujem ju u nás v Coop Jednota - keď sa pozriete sem na môj recept do postupu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38496&user=11052, tak uvidíte obrázok Koláčovej múky - tak táto sa volá štrúdľová. Je to hladká múka a je vhodná na záviny a veci podobné, stojí okolo 60 centov (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (4.5.2011, 13:48)
Dobrý deň. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Tak takúto múku som u nás v obchodoch zatiaľ "nestretla". Ale skúsim pozrieť. Vaše koláčiky vyzerajú tak úžasne, že sa na nich chystám. Myslím, že ak dám hladkú múku špeciál, tak tým nič nepokazím. Uvidíme. Krásny deň. MIriam
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (upravené 5.5.2011, 8:12)
Úplne v pohode tam môžete dať hladkú múku, tá je písaná aj v pôvodnom recepte
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (2.5.2011, 13:29)
Vyzerajú krásne ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:16)
Angie ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.5.2011, 13:07)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:17)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu