. .. .. .. .. .. .
. .

Bajgle orechové a jabĺčkovo makové - RECEPT 39653

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 11052 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Bajgle orechové a jabĺčkovo makové


[ recept č. 39653 zo dňa  ]


Bajgle orechové a jabĺčkovo makové


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky (použila som Štrúdľovú), 1,5 dl smotany na šľahanie, 20 g droždie, štipka soli, 250 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce. Orechová plnka: 200g mletých orechov, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru, 1 PL mletých piškótov, 0,5 dl mlieka. Makovo jabĺčková plnka: cca 6 veľkých nastrúhaných jabĺk, cca 200 g mletého maku, cukor podľa chuti, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si pripravíme deň vopred. Múku dáme do misy, pokrájame na ňu zmäknuté maslo, navrch nasypeme cukor. Smotanu trocha zohrejeme, zmiešame s rozdrveným droždím a vajcom a nalejeme do misy s múkou a dobre zamiesime. Utvoríme bochník, zabalíme ho do fólie a uložíme do chladničky do budúceho dňa. Na druhý deň si pripravíme plnky. Orechovú pripravíme tak, že do hrnca dáme vanilkový cukor, práškový cukor, mlieko. Keď mlieko začne vrieť, pridáme pomleté orechy a piškóty.
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 4 bochníky - tie moje mali každý cca 30 dkg. Vyvaľkáme na 5 mm hrubé obdĺžniky, dva potrieme orechovou plnkou a dva makovo jabĺčkovou. Mak pomelieme a jabĺčka nastrúhame. Mak nasypeme na cesto, posypeme strúhanými jabĺčkami, posypeme cukrom a škoricovým cukrom. Na dvoch kratších stranách preložíme cesto na plnku a potom zavinieme od dlhšej strany. Bajgle prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme žĺtkom. Necháme pol hodinu odpočinúť, aby žĺtok zaschol a potom potrieme zľahka bielkom. Znovu necháme pol hodinu odpočinúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení som ich potrela roztopeným maslom. Ak ich všetky nespotrebujete, tak každý závin zabalíme zvlášť do alobalu a odložíme na chladné miesto - mali by vydržať až mesiac.
Zdroj: www.varecha.sk - užívateľ mkbosorka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

rolovanie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moja prvá slaná - 7 kg | Bajgle orechové a jabĺčkovo makové | Farebna... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viktória S. (viktorias) ID 51640 (25.5.2011, 15:02)
Vyskúšala som, bola som síce skeptická, čo sa týka makovej plnky, ale urobila som ju podľa návodu, a neľutovala som. podarili sa obe, orechová (vylepšená rumom) aj maková. veľmi odporúčam, aj pre menej skúsené kuchárky. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:33)
Tak to som rada, že sa vám páčili, ja som s nimi bola veľmi spokojná (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (16.5.2011, 21:40)
(Y)Ivetkaaaa upeciem na víkend :-) :-) (clamp) (clamp) ^o) ^o) ^o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:32)
Slavka dúfam, že chutili, inak máš krásny blog (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.5.2011, 15:33)
mňam, tak tie sú úžasné (Y) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.5.2011, 11:32)
Irenka ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (2.5.2011, 14:16)
Dobrý deň, chcem sa opýtať, aj keď možno hlúpo, aká je to tá štrúdľová múka. Ešte som o nej nepočula. Ďakujem za odpoveď. Mima
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:15)
Vôbec to nie je hlúpa otázka. Kupujem ju u nás v Coop Jednota - keď sa pozriete sem na môj recept do postupu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38496&user=11052, tak uvidíte obrázok Koláčovej múky - tak táto sa volá štrúdľová. Je to hladká múka a je vhodná na záviny a veci podobné, stojí okolo 60 centov (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (4.5.2011, 13:48)
Dobrý deň. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Tak takúto múku som u nás v obchodoch zatiaľ "nestretla". Ale skúsim pozrieť. Vaše koláčiky vyzerajú tak úžasne, že sa na nich chystám. Myslím, že ak dám hladkú múku špeciál, tak tým nič nepokazím. Uvidíme. Krásny deň. MIriam
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (upravené 5.5.2011, 8:12)
Úplne v pohode tam môžete dať hladkú múku, tá je písaná aj v pôvodnom recepte
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (2.5.2011, 13:29)
Vyzerajú krásne ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:16)
Angie ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.5.2011, 13:07)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (3.5.2011, 15:17)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu