. .. .. .. .. .. .
. .

Holandský šalát - RECEPT 396

Katarína K. (Karina) ID 40
.
mimibazar.sk/katarina
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2005
Naposledy: 4.5.2024 10:55
Aktualizácia: 3.9.2015 17:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 81
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Holandský šalát


[ recept č. 396 zo dňa  ]


Holandský šalát


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g mäkkej salámy, 250 g tvrdého syra /EIDAM/, 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 - 4 uvarené zemiaky v šupke, 100 ml kečupu, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská; sójová a čili omáčka, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát je v našej rodine veľmi obľúbený, pretože je rýchly a veľmi sýty /kto má doma troch chlapov ako ja, tak vie že je to na nezaplatenie/. Dúfam že bude chutiť aj ostatným :O)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si potrebné suroviny. Na obrázku sú už uvarené vajíčka ako aj zemiačiky.


Najprv si postrúhame na veľkom strúhadle salámu. Kto chce, tak si salámu môže aj nadrobno nasekať. Keď sme skončili, tak postrúhame aj zemiačiky.


Ku saláme a uvareným zemiakom postrúhame aj syr /ešte stále neumývajte strúhadlo/.


Naposledy si postrúhame uvarené vajíčka /už môžete umyť strúhadlo, pretože ho už nebudeme potrebovať/.


A teraz začneme s dresingom. Do osobitnej misky si dáme kečup.


Ku kečupu, pridáme soľ a podľa chuti worcesterskú, sójovú a čili omáčku /kto niektorú omáčku nemá rád, tak ju jednoducho vynechá/.


Ku predchádzajúcim ingredenciám pridáme aj čierne korenie /podľa chuti/.


Zamiešame predchádzajúce ingredencie a nakoniec pridáme kyslú smotanu.


Zmiešame suroviny, ktoré máme pripravené na šalát. Najprv zvlášť hustú hmotu a následne zvlášť dresing.


Ku šalátu pridáme dresing a dobre to celé zamiešame. Šalát dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky aby sa chute dobre premiešali a spojili.


Hotový šalát pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< DIA rezy s banánovou plnkou | Holandský šalát | DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.1.2015, 12:58)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (12.12.2008, 6:27)
Ahoj Katka, tento šalát som robila a musím povedať že môjmu manželovi veľmi chutil. Hlavne preto že neobsahuje majonézu. super. :-) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (16.9.2006, 20:54)
Katka design a určite aj chut na jednicku.Deni (Y) (Y) (Y) (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu