. .. .. .. .. .. .
. .

Holandský šalát - RECEPT 396

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ID 40 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Holandský šalát


[ recept č. 396 zo dňa  ]


Holandský šalát


POTREBNÉ PRÍSADY

200 g mäkkej salámy, 250 g tvrdého syra /EIDAM/, 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 - 4 uvarené zemiaky v šupke, 100 ml kečupu, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská; sójová a čili omáčka, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalát je v našej rodine veľmi obľúbený, pretože je rýchly a veľmi sýty /kto má doma troch chlapov ako ja, tak vie že je to na nezaplatenie/. Dúfam že bude chutiť aj ostatným :O)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si potrebné suroviny. Na obrázku sú už uvarené vajíčka ako aj zemiačiky.
Najprv si postrúhame na veľkom strúhadle salámu. Kto chce, tak si salámu môže aj nadrobno nasekať. Keď sme skončili, tak postrúhame aj zemiačiky.
Ku saláme a uvareným zemiakom postrúhame aj syr /ešte stále neumývajte strúhadlo/.
Naposledy si postrúhame uvarené vajíčka /už môžete umyť strúhadlo, pretože ho už nebudeme potrebovať/.
A teraz začneme s dresingom. Do osobitnej misky si dáme kečup.
Ku kečupu, pridáme soľ a podľa chuti worcesterskú, sójovú a čili omáčku /kto niektorú omáčku nemá rád, tak ju jednoducho vynechá/.
Ku predchádzajúcim ingredenciám pridáme aj čierne korenie /podľa chuti/.
Zamiešame predchádzajúce ingredencie a nakoniec pridáme kyslú smotanu.
Zmiešame suroviny, ktoré máme pripravené na šalát. Najprv zvlášť hustú hmotu a následne zvlášť dresing.
Ku šalátu pridáme dresing a dobre to celé zamiešame. Šalát dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky aby sa chute dobre premiešali a spojili.
Hotový šalát pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Dukátové halušky | Holandský šalát | Barónkine rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.1.2015, 12:58)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Vierka F. (Viky76) ID 72941 (12.12.2008, 6:27)
Ahoj Katka, tento šalát som robila a musím povedať že môjmu manželovi veľmi chutil. Hlavne preto že neobsahuje majonézu. super. :-) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (16.9.2006, 20:54)
Katka design a určite aj chut na jednicku.Deni (Y) (Y) (Y) (*) (*) (*)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu