. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekane rybky a zemiacky - RECEPT 3959

Emilia L. (mirkakvietok) ID 12510
mimibazar.sk/mirkakvietok
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.3.2007
Naposledy: 15.5.2011 14:32
Aktualizácia: 3.1.2011 9:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 73
RODINNÉ FOTOGRAFIE 73
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zapekane rybky a zemiacky


[ recept č. 3959 zo dňa  ]


Zapekane rybky a zemiacky


POTREBNÉ PRÍSADY

Na klasicku jensku misu ktoru vidno na obrazku, je treba:
8-9 stredne velkych zemiakov,
3-4 vacsie rybky (moze byt file, alebo hocijaka ina rybka, treba nimi prikryt prvu vrstvu zemiakov... takze ak mate radi vela moze byt aj viac),
tvrdy syr na postruhanie (cca 100 - 150 g, kludne moze byt co chladnicka da, ja struham vsetko co zostalo...),
1 kysla smotana (cca 250 g),
1 paradajkovy pretlak - husty (cca 200-220 g, ja pouzivam Tutti z Tesca, je nesladeny a dobry),
2 vajicka,
trocha mlieka,
maslo,
trocha vegety,
kôpor (alebo ina bylinka ak nemate radi kôpor).


POSTUP PRÍPRAVY

Je to veeeeelmi jednoduche a priprava je uplne rychla:

Zemiaky treba ocistit, pokrajat (ale nie na male kococky, skor a take polmesiaciky, chuti to lepsie) a v slanej vode uvarit (soli fakt len malicko, z ryb pojde soli dost). Nemusia byt uplne uvarene, pri zapekani sa dorobia.
Kym sa zemiaky varia, zmiesame smotanu, pretlak, mlieko, vajcia do normalnej tekutej masy. Mlieka naozaj len malo, nemusi to byt riedke, lebo rybky pustia dost stavy.

Uvarene zemiaky (asi polovicku) vysypeme do jenskej misy, zasypeme polovickou struhaneho syra, poobkladame troskou masla a na toto polozime umyte rybky. Posypeme trochou vegety, celkom normalne kôprom a zalejeme polovickou pretlakovo-smotanovej masy. Na toto vysypeme zvysok zemiakov, zasypeme zvyskom syra, obsypeme znova kôprom a zalejeme zvyskom pretlakovo-smotanovej masy. Na vrch este polozime par kuskov masla a cele to vlozime do rury zapiect (mozete to chvilu nechat aj zakryte nech sa rybky trochu dusia, ale potom pokrievku dajte dole aby sa voda mohla odparovat... aby ste nemuseli volat poziarnikov .-) )
Ja to zapekam tak 35 - 40 minut na 200 C, v teplovzdusnej rure, na konci na nejakych 5 minut necham "oskvarit vrch" nech to chyti este trocha farby :-)

Chuti to vyborne - kostickovy problem necham na Vas - ci ich vyberiete pred pecenim alebo ich vylovite potom, zavisi to od typu rybiciek.... Ked pouzijem file z ktoreho sa nic ine neda robit lebo po roztopeni zistim ze je plne krpatych kuskov (ha ha vtedy mam nervy!), kosticky v tychto krpatych sa tak rozpecu ze ich ani necitit... Z velkych kvalitnych ryb sa kosti daju vybrat pred pecenim.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


a mozeme papat - studene aj teple.
Dobru chut!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu