
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Trdelník[ recept č. 39175 zo dňa 14.4.2011 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky 250 ml mlieka 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice cukru práškového 1lyžica kryštál cukru droždie štipka soli trošička rumu. POSTUP PRÍPRAVY píšem postup ako ho robím ja (používam pekárničku) - Pripravím si kvások: do teplého mliečka kvasnice, lyžicu kryštál cukru, poprášiť múkou - tak ako kto robí kvások. - Medzitým si preosejem múku, pridám soľ, cukor - premiešam v pekárničke: - Zmiešam vajíčka a roztopené vajíčka a do toho pridáme kvások.na to prisypem múkovú zmes a dám program miesiť. Podľa potreby pridajte múku. Ja nikdy nenechávam kysnúť v pekárničke!!!! - Vypracované cesto dám do teplej misky, poprášim jemne múkou, zakryjem utierkou. - Dajte kysnúť na teplé miesto cca 30min a na doske rozdeľte potom na cca 5 bochníčkov. - Kždý rozvaľkajte na hrúbku cca 0,5cm a rozkrájajte na rovnaké pásiky asi tak 3-4cm hrubé . - Klasika drevenný valček pevne a celý vrátane koncov otočím alobalom !!! - Jednotlivé pásiky pevne otáčam na daný valček tak, aby sa pásiky prekrývali !!! a aby ste mali kraje voľné a dal sa Vám trdelník krásne stiahnúť. - Koniec popritláčať, celý trdelník potrieť olejom a omočiť v posýpke aká Vám chutí či už orechová, škoricová... - Trdelník dáme na hlbší plech tak, aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu - cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. - Pečieme na 160°C vo vopred vyhriatej rúre asi tak 20-25min- záleží od rúry - nutné sledovať! - Upečené opäť omočím v posýpke , stiahnem z valčeka. niekedy to nejde tak to dám dolu aj a alobalom. ten ide dolu krásne -super sa odliepa a nelepí sa na trdelník, to sa nebojte. - Ak to pôjde, nechajte vychladnúť - my aj teplé :DDD Posýpka je na Vás: orechová - napleté orechy, práškový cukor, vanilkový cca 1/4 balíčka-pre vôňu škoricová - škoricový cukor, vanilkový, trocha práškového OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Zdenka S. (zdendula) ID 190247 (29.9.2012, 13:29) |
robila som ich včera... fantastickéééééééééé ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Janka V. (bambulkajanka) ID 59700, mimibazar.sk/bambulkajanka (12.10.2012, 8:45) |
supeeer, som rada, že chutilo ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (16.4.2011, 14:39) |
Vyzera super. ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viera Š. (visi) ID 41265 (15.4.2011, 11:46) |
http://www.trdlofest.creatiff.sk/ pre všetkých čo chcú vidieť ako sa robí originál trdelník. A samozrejme ochutnať aj s dobrým vínkom. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |