. .. .. .. .. .. .
. .

Jahňacie s bylinkovou krustou - RECEPT 38625

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 77960 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Jahňacie s bylinkovou krustou


[ recept č. 38625 zo dňa  ]


Jahňacie s bylinkovou krustou


POTREBNÉ PRÍSADY

Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech.
1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku.
2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom.
3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou.
Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút.
4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov.
5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-)
Doobrú chuť:-)))
http://radostzvarenia.blogspot.com/2011/03/jahnaci-chrbat-s-bylinkovou-krustou.html
<< Zatočená fašírka | Jahňacie s bylinkovou krustou | Jogurtová torta s hroznom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 0:53)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)mňááááám,vyzerá to výborne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Ludmila B. (milika4) ID 77960 (28.3.2011, 8:37)
jahnacie som piekla prvy krat, ale bolo super, take jemne masko. musime ho aj my castejsie kupovat ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 10:13)
:^)tak tomu verím,mäsko musí mať vynikajúcu chuť,len keby bolo lacnejšie :-( :-| (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ludmila B. (milika4) ID 77960 (28.3.2011, 10:32)
Ked som to chcela prvy krat varit, tak som si nasla na nete, ze jahnaci chrbat stoji cca 17-20 eur kilo, ale teraz byvame v Prahe a tu sme boli na farmarskych trhoch, kde predaval priamo vyrobca a za 249 KC za kilo. Tak som to samozrejme kupila, ved za tolko kupujem inak hovadzie. :-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.3.2011, 10:41)
(Y) (Y)super cena (clamp)Ja som teraz pozerala na teľacie a že 350/kg *-)Dosť! (hello) (flower) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu