. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové pečené s jablkovou plnkou - RECEPT 3858

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Bravčové pečené s jablkovou plnkou


[ recept č. 3858 zo dňa  ]


Bravčové pečené s jablkovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg pliecka, soľ, korenie, grilovacie korenie, cesnak, PLNKA: 2 žemle, cibuľa, jablčko, 4 vajcia ( dve z fotky boli málo), petržlenová vňať, soľ, korenie, strúhanka, PRÍLOHA: hlávka červenej kapusty, soľ, cibuľa, cukor, ocot ,

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu dlhý recept, ale chcela som to popísať podrebnejšie. Je to skôr obed na nedeľu nie na štvrtok, ako som ho robila ja a ešte keď držíte 90-dňovú diétu a môžete sa len prizerať ako rodinke chutí, lebo máte zrovna vitamínový deň. Ja som k mäsku urobila knedlík podľa Marcelky Krištofíkovej ID 633, ale bez byliniek a dezert: prutko jedlé muffiny od Zuzky ID 22448. Tie som si zmyslela, že urobím až keď sa mäso zapekalo posledných 10 minút. Asi by sa mi niečo stalo, keby som hneď nevyskúšala novú formu na muffiny, ktorú mi v ten deň kúpil manžel.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

suroviny na mäso s plnkou
mäso rozrežeme, urobíme z neho plát, naklepeme ho, osolíme, okoreníme
nakrájané žemle a dve vajcia
na kocky nakrájané jablká
soľ, korenie, nakrájaná cibuľa
posekaná petržlenová vňať
strúhanka na zahustenie a tu zistíme, že tie dve vajcia boli málo, tak šupneme ešte dve
dobre vypracovanú plnku navrstvíme na mäso
zrolujeme a preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a olejom, prikryjeme alobalom a šup do rúry asi na 220°C a pečieme. Po 20-tich minútach sa pozrieme ako sa mäsko má, polejeme ho výpekom a pečieme ešte 20 minút. Potom ho odkryjeme posypeme grilovacím korením obložíme cesnakom a dopečieme asi 10 minút.( tu si zmyslíme, že chceme dezert-muffinky )
upečené
suroviny na kapustu, krorú pripravíme počas pečenia mäsa
ja ju krájam kuchynským krájačom ( raz sme na ňom nakrájali asi 20kg kapusty do suda na kyslú kapustu - prežil to chudák, ale asi mesiac vydával čudné zvuky )
skaramelizujeme cukor
pridať cibuľu
nakrájanú kapustu a dusíme, nakoniec ochutíme soľou a octom
hrnčekové knedlíky podľa Marcelky Krištofíkovej
prutko jedlé muffinky podľa Zuzky
hrozne naservírované, ale túto fotku som robila až ráno pred odchodom do práce


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Thajské rezančeky so zeleninou | Bravčové pečené s jablkovou plnkou | Špenátik s volským okom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dada M. (odeure) ID 35266 (17.9.2008, 13:37)
Evinka, aj tento receptík som urobila v nedeľu s mojou domácou knedličkou. Mäsko fantastické, krásne sa mi to podarilo a kapustička tiež výborná. Všetkým chutilo. Na Tvoje recepty je fakt spoľahnutie. Ďakujem krásne. Na hody sa chystám robiť Rudka-Paľka /to je milé pomenovanie/ :-) a asi vyskúšam ten nový snehovo-orechový. Urodilo sa mi za dva koše mandlí, myslím, že by bol s mandľami fajnový. Pá. (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.9.2008, 19:44)
Dani, ty mi robíš také chute, že si urobíme hody aj my ;-) :-D Rudko-Palko sú obľúbenci mojej mladšej dcéry , ten názov som preložila z maďarčiny ( mamka to volala Palirudačka ) nie je to doslavný preklad :-) keď budeš robiť ten orechový , s mandľami bude určite vynikajúci , daj vedieť ako chutil (L) (L) (L) a ďakujem za pochvalu, snažím sa recepty nafotiť a nahodiť tak, aby aj začínajúce gazdinky vedeli jednoducho pripraviť aj trochu pracnejší obed, alebo sa pustili do pečenia zložitejších koláčov, ale dosť často sa mi stáva, že niektorý krok zabudnem nafotiť a potom hromžím :-@ :-@ :-@ ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (27.8.2008, 15:28)
Evinka, no ja musím pridať ešte jeden komentár, trebárs aj k tomuto receptu - aj keď som ho zatiaľ nevyskúšala , ale určite tak raz učiním. Prekvapuje ma akú námahu si si dala a čo všetko dokáže Tvoja fantázia. :-$ :-$ :-$Teda fakt klobúk dolu. Ja tiež veľmi rada pečiem aj varím, ale to vidieť na recepte - teda výsledku a ingredienciách, že vieš o čom píšeš. Takže určite budem postupne skúšať aj ostatné Tvoje zákusočky a fajné jedlá. Vrelá vďaka! (hello) (hello) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (27.8.2008, 21:18)
Danicka, ďakujem ti pekne ,toľko chvály si ani nezaslúžim, až sa červenám ;-) ;-) ;-) ak sa k tomuto receptu raz dostaneš daj vedieť ako chutilo , my sme sa až za ušami zalizovali (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu