. .. .. .. .. .. .
. .

Rezy NEBE A DUDY - RECEPT 38385

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Rezy NEBE A DUDY


[ recept č. 38385 zo dňa  ]


Rezy NEBE A DUDY


POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300 - 320 ml) CESTO: 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1,5 hrnčeka kryšt. cukru, 2 vajcia, 1 pdp, 2 ČL jedlej sódy, 1 rozmixovaný menší kompót (cca 350ml, šťavu nevylievať !!!) +++ KRÉM: 1 neochutené pomazánkové maslo (150g), 1 vanilkový al. banánový puding, 250 ml mlieka, 3 PL kryšt. cukru, 200 ml smotany na šľahanie + 1 Smetafix, 3 PL prášk. cukru, 1 Pl rumu (ale nemusí byť) +++ a ešte: 150g posekaných orechov a 4 kocky horkej čokolády (postrúhame na strúhadle)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: Vajcia si vyšľaháme s cukrom. Pomaly pridávame rozmixovaný kompót aj so šťavou. Následne prišľahávame preosiatu múku s pdp a jedlou sódou. Cesto vylejeme na dobre vymastený aj hrubou múkou pomúčený plech. Pečieme pri 180°C, pokiaľ celý nezhnedne (u mňa to trvalo len 15 minút, keďže ide o jemnučké cesto). Korpus necháme vychladnúť (cca 30 minút, potom sa pustíme do krému)
2. Krém: Klasickým spôsobom si uvaríme a vychladíme puding z vanilk. prášku, mlieka a kryšt. cukru. Vo vyššej a hlbokej miske si potom vyšľaháme tekutú šľahačku so stužovačom. Zvlášť si vidličkou rozhabarkujeme pomazánkové maslo s práškovým cukrom a celé to zašľaháme do smotany. Ďalej prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec vmiešame rum alebo brandy či koňak do zmesi (ale tento krok sa nemusí robiť). Krém potom rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus a posypeme na malé kocky nasekanými orechmi a postrúhanou čokoládou (no orechy možno aj zomlieť najemno a namiesto čokiny dať granko). Koláč dáme do chladničky na noc a aj potom držíme v chlade.


- tipy na pomazánkové maslo: Bánovecká nátierka, Mana-R, Choceňská nátierka, Rama creme bonjour, alebo pre teba - Maji M. krém Philadelphia, ktorý by si mala zohnať u vás
- tip na kompóty: hruškový / mandarínkový/ ananásový/ marhuľový. V prípade prvého a posledného odporúčam najkôr zbaviť šupy a až potom rozmixovať
- koláčik bol pre Maju M.(misqs17) na rozveselenie a pozdvihnutie nálady kvôli clivote za domovom. Maji, dúfam, že som Ti a Tebe podobným aspoň takto virtuálne osladila život :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


takto to vyzerá, keď čas chladenia nie je dodržaný, už som sa poučila (malá rada - vyšľahajte si 60 g masla a do neho vmiešajte plnku. Toto je dobré, najmä keď nemôžte tak dlho chladiť koláč alebo keď sa vám zdá plnka riedka po vyšľahaní)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kakaovo-kokosové croissanty s nutelou... | Rezy NEBE A DUDY | Torta pre krstniatko na 1 r. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (12.9.2011, 13:31)
(jidlo) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (upravené 20.3.2011, 16:26)
zabudla som dodať, že koláč je robený na plechu o rozmeroch 35 x 40cm a pripomína mi domácky urobené medové rezy (nie tie citrónové z obchodu bŕŕŕ)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (19.3.2011, 10:22)
Dakujem Jani, potesilo ma to...a tento vikend ho aj vyskusam...yummy :-p (Y)
a nastastie mam do zasoby aj zlaty klas aj stuzovac slahacky :) takze mozem sa do toho pustit :-)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (19.3.2011, 11:23)
Juj Maji, tomu som rada, že svoj účel to splnilo, tfuj tfuj pri pečení, potom daj vedieť, že ako to dopadlo, have a great weekend (hello)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (19.3.2011, 13:22)
indeed and thx...a bude to skvele urcite :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (19.3.2011, 13:41)
I hope so (K)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu