. .. .. .. .. .. .
. .

Kalorická, ale báječná žemľovka - RECEPT 3812

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 1265 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Kalorická, ale báječná žemľovka


[ recept č. 3812 zo dňa  ]


Kalorická, ale báječná žemľovka


POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 starších rožkov, kilo jabĺk (aj viac), 4-5 vajíčok, 1-2 škoricové cukry, vanilkový cukor, med, smotana na varenie, príp. šľahačka, tvaroh - ak máte radi...

POSTUP PRÍPRAVY

Ako dieťa som žemlovku neznášala. Chutilo mi to ako blato, nijakovsky som jej nevedela prísť na chuť. Manžel mal podobnú skúsenosť, tak sa jednoducho u nás žemľovka nepiekla.Pred pár rokmi som si povedala, že si skúsim pripraviť žemľovku tak, aby nám chutila. Ponúkam tento recept aj vám, nakoľko sa mi osvedčil a má veľký úspech aj u mojich kamarátok. Vďaka ingredienciám je asi dosť kalorická, ale tá chuť... hmmm, vyskúšajte.
Kuk na obrázkový postup


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rožky si nakrájame na kolieska a na pár minút vložíme do vyhriatej rúry, aby trochu "obschli"
Očistíme si kooopec jabĺčok, nakrájame na plátky, zalejeme vodou. Kým budú čakať na použitie, vodu ocitrónujem, aby nestmavli.
Žĺtka si vyšľahám s 1-2 vanilkovými cukrami, alebo s kryštálovým cukrom (koľko žĺtok, toľko lyžíc). Ak lúbite aj tvaroh, tak ho vmiešajte teraz do vyšľahaných žĺtok
Bielka si vyšľahám s 2-3 lyžicami cukru
Trúbu si predhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu si vymastím maslom a vyukladám opečenými rožkami
Rožky polejem smotanou. Nevynechajte ani jeden, lebo bude potom suchý a tvrdý
Na namočené rožky navrstvím polovicu vyšľahaných žĺtok
Na to - šup jabĺčka
... posypať škoricovým cukrom
... pokvapkať medíkom
... a znovu rožky - namočiť, žĺtková masa, jabĺčka, oškoricovať, omedíkovať.... atď, až kým všetko nevyminieme. Celkom navrch dáme ušľahané bielka a pekne zaoblíme
Prikryjeme papierom na pečenie, aby nám povrch nezhorel a pečieme cca 20 - 30 minút (závisí od trúby), až kým na bytík nebude rozvoniavať po jabĺčkach a škorici
Ja som tentokrát dala trochu vyššiu tepltou, tak bol trošku tmavší. Ale na chuti to neubralo ;)...
Prajem vám dobrú chuť...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta na narodky, svadbu, krstiny | Kalorická, ale báječná žemľovka | Novozámocké rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (15.1.2010, 13:49)
Ja robím v poslednom čase z vianočky, tiež dávam aj tvaroh a jabĺčka (L)
a skúšala som aj tvaroh a marhule z kompótu a tiež pena - vynikajúca kombinácia (L) moji synovia ju takto majú ešte radšej ako s jabĺčkami. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Penu dávam až asi 10 - 15 min pred dokončením, pridám do nej št.soli, samozrejme cukor a keď je už dobre vyšľahaná tak za lyžičku
alebo dve citrónovú šťavu - potom je krásna vysoká.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu