. .. .. .. .. .. .
. .

Torta na narodky, svadbu, krstiny - RECEPT 3811

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 29816 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Torta na narodky, svadbu, krstiny


[ recept č. 3811 zo dňa  ]


Torta na narodky, svadbu, krstiny


POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 korpus - 6 vajíčok, 300 g krašt. cukru, 100 g orechov, 200 g polohrubej múky, lyžicu kakaa, 1 prášok do pečiva
na karamelovú plnku - 4 lyžice kryštál.cukru, 0,2 dcl vody, 1 vanilka, 1 hera, 100 g pr. cukru
na čokoládovú plnku - 10 lyžíc kryšt. cukru, 6 lyžíc vody, 50 g čokolády, 2 lyžice kakaa, 1 hera, 100 g pr. cukru
na polevu - 100 g čokolády, polovička cery
na zdobenie - 3 bielky, 300 g prášk. cukru
okrem toho - kvetinky, džem a ozdoby podľa fantázie


POSTUP PRÍPRAVY

je v obrázkovom postupe, nech vás to neodradí, nie je to až také strašné ako to vyzerá :-)) ja som to robila zo 4 korpusov a obidve plnky z dvojitej dávky, možno to niekoho inšpiruje, na zdobenie používam sneh, ktorý dávam do obyčajného vrecka od mlieka, z ktorého odstrihnem menší rožok a vsuniem špricu a až potom naplním snehom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

vajíčka šlaham celé s cukrom,
ked sú takto vyšľahané, pridám asi 3 lyžice vody a ešte došľahám, potom pridám múku s orechami, kakaom a práškom do pečiva, varechou dobre rozmiešam
plech ešte pred šľahaním vymažem cerou
potom ho vysypem hrubou múkou a nalejem cesto, uhladím a dám piecť asi na 20 minút do trúby, 225 stupňov elektrická a plynová neviem, musíte si odskúšať
tu je upečené, poznáme to, ked sa odliepa od stien plechu alebo ak zľahka pritlacíme na stred, neostanú stopy po prstoch, cesto jednoducho vytrasieme za horúca z plechu, ked plech trocha prechladne, natrieme ho znova cerou, nie je potrebné umývať, takisto nádobu po šľahaní, nie je potrebné znova umývať, jednoducho do nej znova rozklepať vajíčko a šľahať dalšie cesto
kým chladnú cestá, pripravím si plnku a to hned z dvoch dávok... cukor dám do misky, pridám vodu a prevarím za stáleho miešania metlickou, do vriaceho pridám čokoládu, necháme roztopiť na peci, stále miešame, necháme zovrieť a odstavíme, pridáme kakao, miešame, kým sa celé kakao nevstreba a necháme vychladnúť za občasného miešania, mne sa plnka raz podarí hustá, inokedy riedka ale ani jedno nevadí
na karamelovú plnku si dám do kastrolika cukor, pripravím si vodu, vanilku a zlatý klas
cukor necháme skaramelizovať, zalejeme vodou ale necháme si toľko, aby bolo dosť na rozmiešanie zlatého klasu..asi 1 dcl, po rozvarení karamelu, pridáme ešte vanilku necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas rozmiešaný vo vode a uvaríme krém, vychladíme v studenej vode a miešame, aby sa neurobila kôrka,
doporučujem nechutnať alebo urobiť krému viac, chutí aj jedna aj druhá plna vynikajúco
vyšľaháme 2 hery s 200 g prašk. cukru do peny, ona krásne zbelie ako maslo, pridáme 2 lyžíce rumu, ešte troška šľaháme a po troche zašľaháme uvarený krém, takto si pripravíme obidve plnky a ak sú cestá vychladnuté, pustíme sa do plnenia torty
pripravíme si korpusy, ja vrch zúbkovým nožíkom skrajem, opatrne, iba vrchnú časť, boky zrežem iba toľko, aby nebola na nich múka z plechu, na obrázku je jeden korpus upravený a druhý nie, to preto, ak by som nepísala zrozumiteľne :-))
korpus si dám na pripravenú tácku a podložím dookola papierom, najlepšie kancelárskym, lebo je hrubší a neprepustí mastnotu z korpusu alebo pri plnení torty, takto môžem plniť tortu priamo na tacke a nemusím hotovú prenášat
korpus natriem džemom, pridám plnku, podľa chuti viac alebo menej, rozotrieme a prikryjeme druhým korpusom, ja som začínala čokoládovou plnkou, potom karamelovou, zase čokoládovou, troška som z kazdej nechala, každý korpus som natrela džemom, ak nechcete, nemusíte, alebo môžete natrieť iba jeden korpus, poslený som nenatrela džemom ale iba tenko kremom
tu je druhý korpus s karamelovou plnkou
tak a naplnené korpusy natrieme plnkou aj dookola
v kastroliku nad parou si roztopíme čokoládku s cerou, ja ju nechám roztopiť, potom nechám stuhnúť, zase roztopiť, potom troška nech vychladne a nanášam pierkami na tortu v 2 vrstvách
po uschnutí čokolady, obsypem boky orechami, môžeme aj kokosom alebo strúhanou čokoladou, prípadne podľa fantázie boky upravit, ak by nám čokoláda stiekla po bokoch a nechceli by sme ju tak mať, stačí po stvrdnutí nožom odstrániť, no môžeme čokoládu aj schválne nechať pozlievažť po bokoch či už po kréme alebo aj po obsypaní
odstránime opatrne papiere, aby sa nám nevysypali orechy na spodný papier a môžeme zdobiť
sneh na zdobenie - bielky si vyšľaháme do husta a pridáme práškový cukor, zašľaháme a dalej šľaháme nad parou, dáme pozor, aby sa nedotýkalo vriacej vody a šľaháme dalej
takto je sneh vyšľahaný správne, nesmie byť horúci, iba teplý, naplníme do zdobiaceho sáčku a zdobíme aj teplým tortu, hned do teplého vkladáme ozdoby
hotovo... tie rohy boli rovno, neviem, prečo na fokách vyzerajú krivo :-))))
zo zvyšného snehu si cez špricku urobím na papier ozobky, iba jednoduché a použijem na dalšiu tortu a to hlavne tam, kam by sa so špricou bolo ťažie dostať,
dúfam, že som týmto postupom aspon niekoho potešila, nie je to taká nádherná ako tu ostatné ale aspoň som pripojila popis, nie je to moja prvá torta, za 25 rokov mi ich prešlo cez ruky dosť veľké množstvo ale kvôli množstvu objednávok som ukončila pečenie, lebo nebolo koho odmietnuť :-))) a aj toho času je akosi málo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohové guľky | Torta na narodky, svadbu, krstiny | Kalorická, ale báječná žemľovka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (6.1.2014, 17:21)
Tak takáto krásna torta sa mi ešte nikdy nepodarila
:-( Vďaka za super popis, aj za super nápad s podloženým papierom. (Y) Nabudúce vyskúšam.
Chcem sa opýtať, pri poleve máte napísané 100 g čokolády, polovička cery. Pod polovičkou cery mám myslieť 125 g? Alebo ste mysleli polovičku z váhy čokolády, t.j. 50 g? (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (aliass) ID 38748, mimibazar.sk/aliass (6.1.2014, 16:04)
Výborný korpus (Y) vďaka (F)
ODPOVEDAŤ
Viktória F. (toria) ID 8619, mimibazar.sk/toria (4.11.2008, 16:34)
(radost) (clamp) (radost)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (21.11.2008, 16:21)
dakujem :-$ (F)
ODPOVEDAŤ
NINA R. (nina003) ID 366 (21.4.2008, 21:23)
krásna |:o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (3.3.2008, 16:13)
Prosim Vas chcela by som piect tuto super vyzerajucu tortu ale vo forme s priemerom 26 cm, tak mam otazku ci to nebudu dva korpusy zo 6 vajicok velmi vysoke ci by nestacili korpusy z polovicnej davky???
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:51)
mozno si to uz vyskusala, ale na takyto priemer staci korpus zo 4 vajicok a malo by sa dat 1x prekrojit, niekedy, podla velkosti vajicok aj na 2x :^) vyskusala si to?
ODPOVEDAŤ
Elena V. (babka1) ID 3246 (14.2.2008, 19:49)
skusim ju tak urobiť a pošlem vam ako sa podarila dakujem (child6)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:49)
tak ako? podarila sa? :-$
ODPOVEDAŤ
Janka Š. (suiluj) ID 28372, mimibazar.sk/suiluj (14.2.2008, 13:32)
(Y) (Y) (Y)Tá torta vyzerá výborne. Už dlhšiu dobu hladám v kuchárskych knižkách niečo takéto a nakoniec to mám rovno pod nosom. :-D :-D :-D
Aj ked som túto rubriku na mmb objavila až dnes. (clamp) (clamp) (clamp)
Na budúci týždeň ma môj syn (^)(presne toľko koľko ich je na torte), a túto parádu sa určite budem snažiť napodobniť ^o) ^o). Dúfam, že sa podarí :-P :-P Potom dám vedieť, ako to dopadlo :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (28.4.2008, 20:48)
Janka, dlho som tu nebola, dufam, ze möj navod pomohol a torta sa podarila (L)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (upravené 3.2.2008, 12:47)
8-| ospravedlňujem sa s tou múkou, už som to opravila :-$ no aj majster tesár sa utne (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Sylvia K. (sylvia225) ID 13427, mimibazar.sk/sylvia225 (2.2.2008, 21:37)
Si šikovná (clamp), už len ten postup a opis je na (Y) a torta vyzerá úžasne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:56)
dakujem, pred chvíľou volala kolegyňa, ktorej som to robila, že neostal ani kúsoček a to chcel priniesť na ochutnávku aj mne ;-)
ODPOVEDAŤ
Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (2.2.2008, 21:36)
Vlastička postup je paráda, torta na jednotku s *.Len prosím kolko múky??? (L) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:54)
už som písala, pozri si...normálne 300 gramov ale ked robím orechovú, tak dávam 100 g orechov, 200 g múky a 1-2 lyžky kakaa (pst)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (2.2.2008, 21:32)
;-) bože však ja tam nevidím akú múku...prosim...prosim..xixi..zaujímavy receptík...chystám sa piecť tortu...tá karamelová plnka je zaujímava..a vyzerá ľahko (L) ... len ja mám taký problém *-) , že mne skoro vždy piškota spadne pred koncom pečenia *-) ..ani neotváram rúru, ani neznižujem teplotu..sama padne 8o| .. vieš poradiť?? (X)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:52)
to neviem, môže byť horúca rúra, alebo vodová piškota, mne takáto stále padala, aký máš na piškotu recept? *-)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (2.2.2008, 21:56)
:-$ nooo... 6vajíčok-bielka zvlášť s kr.cukrom a žltka zvlášť s kr.cukrom a 6 pol.lyžíc polohr. muky+1/2 kypr.prášku len zľahka primiešať *-)
ODPOVEDAŤ
Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (2.2.2008, 21:37)
Také tu mouku hledám ;-) ;-) ;-) ;-)To se stane :-$
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:49)
dakujem, už som to opravila, ospravedlnujem sa :-$
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (2.2.2008, 21:12)
Perfektný opis postupu ďakujem že si nenechávate takéto úžasné veci iba pre seba (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka M. (mareko) ID 9723 (2.2.2008, 20:52)
(^) Nádherná torta, (zajic) perfektný popis.. :-$ úžasná pomôcka pre nás, negramotné v pečení... (^) (C) (D) (sampus) (pusa) (hello) (hotdog) (kytara)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 21:04)
ale nie ste negramotné, len nie každý má odvahu sa do toho pustiť...krásne smajlíky, vdaka :-) :-$ (D)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (suzi.m) ID 6028, mimibazar.sk/suzim (2.2.2008, 20:00)
(Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 20:22)
(hello) :-$ dakujem, som rada, že sa páči
ODPOVEDAŤ
Maja I. (maya86) ID 29246 (2.2.2008, 19:23)
krásna torta! klobúk dolu (clamp)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (2.2.2008, 20:19)
Dakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu