. .. .. .. .. .. .
. .

Cibulák (cibuľkový chlebík) - RECEPT 37699

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Cibulák (cibuľkový chlebík)


[ recept č. 37699 zo dňa  ]


Cibulák (cibuľkový chlebík)


POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g hladkej múky T650 * 200g hladkej špaldovej celozrnnej múky * 15g roztopeného masla * 15g čerstvých kvasníc (alebo 2 ČL sušených), * 350 ml vlažnej vody * 2 ČL soli *1/2 ČL cukru * 60g masla na opečenie cibuľky * 2 stredné cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cibuľky si nakrájajte na väčšie kúsky a pražte na 60g masla asi 10 minút, kým nie je zlatohnedá, potom odstavte a nechajte vychladnúť 2. Obe múky a soľ zmiešajte vo väčšej miske 3. Uprostred misky spravte jamku do ktorej pomaly nalejte vlažnú vodu, rozrobte kvasnice a nasypte cukor 4. Chvíľku nechajte a potom jemne zamiešajte obsah jamky, nech sa kvasnice rozpustia 5. Pridajte vychladnutú opečenú cibuľku a cesto mieste ručne, alebo robotom na najpomalšom stupni 10 minút (cesto bude vlhké a jemne lepkavé) 6. Okraje misky vymažeme maslom a necháme kysnúť na teplom mieste 45 min. až hodinu 7. Keď cesto zdvojnásobí objem, prekladáme ho, naťahujeme a spracovávame rukami opäť na pôvodnú veľkosť 8. Pekáč si vymažeme maslom, preložíme do neho zrazené cesto a necháme opäť kysnúť cca 45 minút (kým znova nenarastie na dvojnásobok) 9. Na dno rúry predhriatej na 220st. C dáme plechový hrnček plný vriacej vody a chlebík takto pečieme bez otvárania 25 minút 10. Potom hrnček vyberieme, chlebík posunieme na spodok rúry, prikryjeme alobalom a dopekáme 30 - 35 minút
<< Úžasný sladký chlebík so slivkami a čokoládou | Cibulák (cibuľkový chlebík) | Slaninkové celozrnné ražné chlebíčky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.2.2011, 8:38)
môže byť výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (1.3.2011, 0:29)
Aj je Ivetka, tá na masle opečená cibuľka mu dáva krásnu vôňu a výbornú chuť (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu