. .. .. .. .. .. .
. .

Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta - RECEPT 37323

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta


[ recept č. 37323 zo dňa  ]


Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta


POTREBNÉ PRÍSADY

široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody.
Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-)

1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale.
2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu.
3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne.
4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo".
5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou.
6. Nakoniec komu je málo (pesto je dosť slané, ale..) prisoliť a šup do taniera a posypať parmezanom (na obrazku je prave eidam, ako na potvoru nemam ani zrnko parmezanu :-)))

Nemá to chybu ani vtedy, keď zliate a prepláchnuté rezance šupneme na panvicu s omáčkou a párkrát spolu premiešame.
Dobrú chuť.
<< Zapečený pangasius so syrovou zálievkou | Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta | Mäsová plnka alebo veľkonočná baba >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (16.2.2011, 14:15)
Dagmarka,mam doma nove balenie ryzovych rezancov,pouzila som len trochu do cinskej polievky,prvy krat som ich kupila,a rozmyslala,co teraz zo zvyskom,a hla naskytol sa tu fantasticky receptik,aj pesto je v chladnicke.zajtra len dokupim pasirovane paradajky,a uvarim na veceru.potom dam vediet,ako to chutilo.
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (15.2.2011, 19:34)
(Y) (Y) (Y)DAšulka , a vieš že prave na zajtra hladam nejaku omačku na penne,? ,-) ,-) ,-) ,-) idem čitat čo všetko tam maš? ^o) ^o) ^o) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:32)
(Y) aka rychlovecka...presne pre mna, pesto milujem, cestoviny tiez, no neni o com :-) Daska, pouzila si to klasicke zelene pesto alebo to cervene? lebo aj jedno aj druhe je bazalkove,len to cervene je s paradajkami a zelene len s orieskami a bazalkou :-$
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (15.2.2011, 19:37)
Janik - to zelene Genovese s orieskami, ale nabuduce vyskusam aj s paradajkami, len to som nemala doma :-$. strasne dakujem (F) [A] :-$, tusim tieto rychlovky pri nestihani su fakt najchutnejsie ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) |
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.2.2011, 19:45)
super, presne to mam doma :-p mne chutia oboje, aj zelene aj cervene. zistila som,ze je to na nezaplatenie mat ho stale v chladnicke,lebo ked uz fakt nic nie je, tak predsa nieco je ,-) a ja na rychlovky nedam dopustit, vsak vid moje recepty ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu