Adriana S. (adrika280) ID 34442 |
 |
Oblasť: ANGLICKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2008 |
Naposledy: 29.7.2018 9:04 |
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Bryndzovo-cibulove zemlicko-pagaciky:)
[ recept č. 37239 zo dňa 13.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 cervene cibule, 2PL oleja, 500 g polohrubej muky, 1 a 1/2 KL PDP, 1 KL soda BB, 200 g masla, 200 kyslej smotany, 250 g bryndze,70 g struhaneho syra, zltko na potretie a sezamove semiacka na posypanie, papier na pecenie
POSTUP PRÍPRAVY
Zemlicky? Pagaciky? Neviem:(. Chutovo mi pripominaju pagaciky, ale tvarovo zemlicky. Nech si ich uz pomenujete ako chcete, tak rozhodne to na skvelej chuti absolutne neuberie. Moj anglicky kolega ich zhodnotil ako beautiful scones:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
cervenu cibulu posekame nadrobno, spenime dosklovita. Odstavime, nech vychladne
![]()
do misy dame preosiatu muku zmiesanu s PDP a soda BB, smotanu, bryndzu , maslo, struhany syr a nakoniec aj vychladnutu, poprazenu cibulu. Osolime, okorenime ( ja som korenila dost hodne poprazenu cibulu, aby sa korenie lepsie premiesalo aj v ceste), spracujeme cesto a odlozime na1 hod. do chladnicky. Moje tam bolo asi tri hodky , pretoze som medzitym robila tisic a jednu inych veci:)
![]()
cesticko pripravene na cestu do chladnicky. Nezabudnite prikryt
![]()
z cesta formujeme 3-4 cm gulicky. ja som prvu davku robila trochu vacsie, takze mi z celej davky vyslo cez tridsat takychto zemliciek. S cestom sa vyborne pracuje, je take elasticke. Takze sformujem gulky a kladieme na plech vylozeny papierom na pecenie. Kladieme ich dalej od seba lebo trochu narastu. Pred pecenim ich potrieme rozslahanym zltkom a posypeme sezamovymi semiackami
![]()
pecieme pri 190 supnoch asi 20-25 minut. Treba nechat dobre vychladnut.
![]()
uz upecene. Jedna uz chyba:)
![]()
boli skvele aj na druhy den. Mala som ich na tanieri, prikryte sackom. Naozaj boli skveleeeeeeee, mnam
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (12.1.2013, 16:53) |
Robila som bezlepkové a musím povedať že boli super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (14.2.2011, 10:53) |
perfektné, určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
maria s. (ursula4) ID 182697 (13.2.2011, 18:18) |
prosím ťa,ty píšeš že robíš guličky,ale na plechu to vypadá ako placky,má sa ta gulička stlačiť? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:07) |
Majka, robia sa gulky. Mas dobry postreh. Ja som ich mierne prstami zatlacila, ale vobec to nie je potrebne, pretoze sa sa pekne "oduli" do tvaru zemlicky. Preto som ich nevedela ani ako nazvat ci zemlicky, ci pagaciky. Pagaciky sa vykrajuju z cesta. Tu sa robia gulicky. A z toho som dovodu som to ani v recepte neuvadzala. Dufam, ze som nikoho neuviedla do omylu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.2.2011, 17:37) |
super, ja som si cestou z Blavy kúpila bryndzu vo Zvolenskej Slatine , tak viem na čo ju použijem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:02) |
Uvidis, ze je super. Skvele cesto, dobre sa s nim robi a chutovo tiez super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (13.2.2011, 12:59) |
ukladám a rozhodne vyskúšam, potom dam vedieť ako sa mi poadarili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:01) |
Ivanka, ocakavam tvoj nazor na tento pre mna super receptus  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika B. (VRytmeMody) ID 142703, mimibazar.sk/vrytmemody (13.2.2011, 12:05) |
perfektny receptik, uz aj odpisujem a urcite vyskusam..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 19:00) |
Veronika, tesi ma, ze receptik zaujal a verim, ze nebudes sklamana, ked ho vyskusas.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína I. (catty181) ID 33382 (13.2.2011, 8:57) |
Adrianka,tie vyzerajú skvelo. A keď jedna zo surovín je bryndza,tak nepochybujem o skvelej chuti. Iste tieto žemličko-pagáčiky vyskúšam.Prajem krásny deň.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.2.2011, 18:59) |
Katka ak vyskusas, budem velmi rada, ked pridas svoje postrehy resp. svoj nazor na tieto zemlicko- pagaciky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |